måndag, december 31, 2007

Kläder

Dagens klädsel:
* Jag har bara en halvfin höggravid-jag-sprängs-snart-tröja. Så det får bli den ikväll. Enkelt!

Dagens tanke:
* Kom på värsta smarta... att åka till IKEA imorgon, kan ju inte vara en käft där då... But no, IKEA is clåsed on newyearsday...

Död-listan

mDagens lista:
* Istället för nyårslöften gjorde jag en mental "jag hoppas-på-2008-lista"! Jag sa den högt och spontant till Kemisten och började så här:
- Jag hoppar över allt sånt där bebistjafs och att alla ska vara friska och ingen ska dö-blaj"
- Jag hoppas på att några ska dö. Jag ska skriva en lista över dem sen! svarade Kemsiten!

Gott nytt dårå...


Nyårslöften är inte för mig! Jag är så bra som det är!

40

Dagens herregu':
* Jaha, då är jag i vecka 40! Trodde aldrig att den skulle komma. Men jag har suttit och väntat hela kvällen och nu är jag där!

söndag, december 30, 2007

Blöt look

Gårdagens trista sak:
* Försökte se Pirates of the Caribbean 3 igår. Vi klarade av en timma, sen stängde vi av. Skitdålig. Och jag fattar ingenting, vems är The Pearl, vems är Holländaren, vem är vem av herrarna i peruk, var inte Barbossa en skurk, var de döda eller inte? Och inte minst, hur får man en sån där blöt look som Davy Jones?

Fast jag gillar såklart pirat-looken. Tycker jag gör mig väldigt fördelaktigt i den!




Psykis

Dagens asgarv:
* Vilken artikel. Vilken rubrik!!! Hahahahhaah!

lördag, december 29, 2007

Frukten

Dagens mage:
* Idag träffade jag först söta M, som har två barn och är sjuksyrra. Så fort hon såg mig utbrast hon:
- Nu är du mogen! Man ser det! Man ser ut som en mogen frukt när man snart ska ha och du är där nu!
Så tog hon mig i ansiktet och undersökte mina händer och nickade eftertänksamt!
* Sen åkte vi på pensionärspartaj hos Kemistens farfar... Där utropade alla:
"Åh, du ser ut som en späd liten Madonna, med världens finaste mage!"
"Oj oj, man kan inte tro att du ska ha närsomhelst!"
"Min dotter som ska ha i mars är dubbelt så stor som du!"



fredag, december 28, 2007

Vaken-chock

Dagens chock:
* Klockan är fem i tolv PÅ NATTEN och jag är vaken. Och jag har inte ens sovit middag! Nu förstår jag ingenting.

UPDATE:
* Och nu är klockan tio över tolv och jag är fortfarande vaken... men nu ska jag nog gå och knopppa. Annars vet jag ju inte var detta nattliga äventyr kan sluta!!!!

Spott

Dagens trauma:
* Jag och Kemisten skulle just lämna huset för att åka på middag hos kompisar. Kemis skulle bara vinkla en av kökets spottar lite bättre... och när han gör det exploderar den bredvid, rakt mot både mig och honom. Jag skriker som en galning och Kemis håller på att trilla av stolen för att han blir så rädd av mitt skrik. Ingen blir träffad av glassplitter men det blev såklart splitter i hela köket och hallen. Jag sätter på dammsugaren och då går varenda propp i huset.

torsdag, december 27, 2007

Hemmasytt

Gårdagens fynd:
* Igår var jag hos mina föräldrar och rotade! Kom på att vi blev tvingade att sy bebiskläder i högstadiet... och dessa har jag sparat. Och med min mors hjälp hittade jag mjukis-outfiten. Det är världens 80-talsstil på den men det framgår inte av min bild direkt... och färgerna är härligt 1988-pastelliga...


Sur

Dagens uppgivna mening:
* Jag tänker inte packa den där jävla bb-väskan. Ungen kommer ju ändå aldrig att komma ut! Den har ju för fan inte ens fixerat sig.

Och det blir inte bättre av att veta att man förmodligen ska gå ÖVER tiden också. (jag vet att jag är lite otålig... men det är jobbigt nu...)


Barnmorska

Dagens trista sak:
* Det bästa med att få barn måste ju vara att man slipper träffa sin menlösa barnmorska mer!

Snopet

Dagens snopet-för-er-va:
* Hehehe, det är så underbart att pressen är dragna vid näsan. Vaddå "glömt att berätta", snarare "har ni missat att snoka reda på"!

onsdag, december 26, 2007

Puff

Dagens överraskning:
* I flera dagar trodde jag att den vita burken i kylen innehöll köttbullar! Men så öppnade Kemis den... och då innehöll den mängder av chokladpluttar med puffat ris. Då blir man lycklig.

Sorgligt

Dagens åh-nej-stackare:
* Det flög in en fågel i husväggen och bröt nacken... Kanske var den så hungrig så att den hallicunerade????

tisdag, december 25, 2007

Bollen

Dagens boll:
* Jaha, så kom då den dag då man inte längre kan urskilja mina fotknölar och man inte längre ser skillnad på mina vrister och vader. Kemisten är helt förskräckt och undrar vad det är för köttberg som släpar sig fram över vardagsrumsgolvet.

Inatt ska jag sova med fötterna på vår enorma Josef Frank kudde, elegant stulen från en soffa Kemisten hade en gång i tiden.

Nu kan ungen komma när som helst, de säger ju "två veckor före och två veckor efter utsatt bf-datum som är 080108..." Today is the first day of that period.

måndag, december 24, 2007

Prinsen

Dagens nu-kan-jag-andas-ut:
* Det var ingen som misstog mina fingrar för prinskorvar på julbordet. Jag var allt lite orolig...

God jul

Ett litet god jul dårå!

söndag, december 23, 2007

Platt-tv

Dagens spåniga:
* Nu har jag kollat på Bingolotto en stund och de lottar ut sk. "platt-tv's". Jag hade blivit förvånad om de tv-apparater som de lottade ut var av den äldre modellen. Eller som Kemisten sa: - Varför måste han säga platt-tv... det är ju som om han skulle säga färg-tv!

Toapapper

Dagens viktiga information:
* Vi måste ha köpt Sveriges sämsta toapapper. Först, när man ska öppna en rulle så är det fastklistrat med Karlssons klister och det går åt typ tre meter där innan man får ordning på det. Sen, på slutet, då är pappret helt ihopknöcklat och ihoppressat så då går det åt typ tre meter där också. En rulle avverkar man lätt på två dagar! Uselt!

Fjärde advent

Dagens asgarv:
* Jag hör mig själv säga till Kemisten:
- Det är inte en jävel som snackar om att det är fjärde advent idag!
Sen börjar vi asgarava för jag har inte lämnat huset och inte haft på varken tv eller radio... så vad vet jag liksom...


Plåt

Dagens sysslor:
* Jag tvättar små mini kläder (och skrattar åt dem för att de är så löjligt små). Snart ska jag göra choklad med puffat ris. Jag och Kemisten kom nämligen på att vi båda äääälskar choklad med puffat ris... så då är det väl bäst att vi kokar ihop en plåt! (tack för tipset J)

UPDATE:
Det blev två plåtar och jag är tre kilo tjockare! Bara sådär!

fredag, december 21, 2007

Ägg

Dagens svettiga sanning:
* Idag var jag i Kista centrum. Där inne blev jag så varm att man kunde steka ägg på mina kinder. Sen missade jag t-banan tillbaka mot stan med en sekund. Men det var bra för då kunde jag svalka av mig ute i kylan på perrongen.

torsdag, december 20, 2007

Öl

Fy fan vad gott det skulle vara med en stor fet starköl!

Hicka

Dagens sysselsättning:
* I brist på annat kan man tydligen roa sig med att hicka sig igenom dagarna...


Talg

Dagens kräsna-skyll-dig-själv:
* Det sitter en fågel på tomten och käkar på ett ruttet äpple. Och jag är inte den som tänker lägga ut nån annan mat till fåglarna. Förra året hängde jag ut värsta bästa lyxiga gourmetmåltiden till dem, men de sket fullständigt i det. Och ni fåglar ska veta att jag är långsint när det gäller sånt!!!

Jullista

Dagens jullista:

JAG GILLAR:
* Julklappar.
* Klä julgranen.
* Att äta skinka och stekt potatis i mellandagarna.
* Rimma.
* Hyacinter.

JAG OGILLAR:
* All julmusik.
* Konstiga maträtter som innehåller inälvor.
* Fikon och dadlar.

onsdag, december 19, 2007

Jäkla apor asså

Dagens länkar:
* Så jävla taskigt att de går på barnen.
(obs, på huvudsidan var rubriken just "barnen" men själva artikeln har en annan rubrik... men ändå...)
* Hon verkar ju själv vara född bakom ett stall.

tisdag, december 18, 2007

Ögonkräm

Dagens senila:
* Var inne på Life. Skulle byta en grej som jag fått av Kemisten. Stod där bland alla härliga krämer och valde... Mina tankar gick så här:
"Hmmm, vad ska jag ha... vad är najs och lyxigt? Kanske en ny ögonkräm? Nej - jag har ju just beställt en från Clarins... Hmmm, kanske en sån här bodylotion. Ja, och en sån här också. Hmmm. Plocka plocka oh vad najs. Vad behöver jag? Varför har jag tagit en sån här??? (tittar på det jag har i handen, ställer tillbaka) Åh, en ny ögonkräm kanske, ja, det är ju härligt! Det behöver jag!"

Köper ögonkrämen (och det visar sig att jag fick två till priset av en) och i samma sekund som jag går ut ur butiken kommer jag åter igen ihåg att jag redan beställt en ny på nätet. Vilket jävla ludd jag har i huvudet!!!! Men ack så rynkfri!

Tvätt

Dagens scenario:
* Min t-banestation renoveras, spåren liksom, man måste gå under en massa byggnadsställningar. Iallafall. Jag går av tåget och slår tanken mig: "Hmmm, det känns som om det regnar"!

Kommer hem och ser att jag är täckt av vita prickar... so much for regn liksom... det var ju färgregn. Blir alldeles uppeldad men är sjukt trött så jag orkar inte gå tillbaka. Men till slut gör jag det ändå (efter att ha fotat kappan). Eldar upp mig på vägen dit och tänker en massa fördomsfulla tankar om jobbkillarna och hur puckade de kommer att vara.

Kommer dit, hittar en kille och frågar honom efter arbetsledaren och visar upp mig. Han blir helt förfärad och skickar mig till Magnus, ledaren. Magnus blir också helt förfärad och lovar kemtvätt och ropar till alla killar "vi har ett problem, det läcker". Då kommer två byggubbar och konstaterar att JA, det läcker. Så tittar de också på mina fläckar och ojjar sig och berättar att det inte är färg utan vatten med blablabla i så det kommer att gå bort med våt trasa. Hur trevliga som helst. Så betalad tvätt ska det bli iallafall... utan det minsta gnissel.

Undrar om det underlättade att jag är gravid i nionde månaden och hade illröda kinder.


Jakt

Dagens roliga sak:
* Alldeles nyss pågick en vild jakt på tomten. En katt jagade en råtta!


måndag, december 17, 2007

Coca cola

Dagens roliga sak:
* Jag såg en grå tant som hade en ihopplattad stor coca-cola ryggsäck på sig. Den var skinande ren och så där platt som den bara kan vara när man just packat upp den ur förpackningen.

Dagens trista saker:
* Jag gillar inte kyla.
* Män i cowboy-hatt. Värmer det verkligen?
* Idag har jag vart tvungen att skicka två sur-mail. Ett till ett ställe som jag inte kan avslöja (julklapps-anledning) och det andra till Apoteket Plus.


söndag, december 16, 2007

Hålla

Dagens rim:
Idag jag först till staden fara
för en stund med Kollega A vara
Sen jag vidare till nykläckt bebbe susa
och den på handen kanske lite snusa
För jag vet inte om jag vågar hålla
man vill ju inga pysykiska skador vålla...

lördag, december 15, 2007

Välter

Dagens länk:
* Hahah, underbar rubrik!!!

PS!
Är det nån mer som kollar på HippHipps julevangelium? Hahah, jag älskar när Jolanta säger: "Djöööran!"

fredag, december 14, 2007

Inte poppis

Dagens plats:
* När man är gravid i nionde månaden och har en fullproppad ryggsäck på ryggen... då är man inte populär på t-banan.

Papperskorgen

Dagens underbara:
* Jag markerade alla mina mail i jobbmailen, både de motagna och skickade, så la jag dem i papperskorgen och sen tömde jag den. Den var en fantastisk känsla!

Fallera

Dagens sång:
(melodi: Vi går över daggstänkta berg)

Jag jobbar mitt sista pass i dag, fallera
sen går jag på semester fallera fallera
och sen så ska jag föda
med allra största möda
och sen är ungen ute fallera fallera!!!

onsdag, december 12, 2007

Lår

Dagens rim:
Jag fortsätter tjata om vikten
men vet ni - det här är som bikten...
Två ärtor kom över på fika
tänk förut var vi så lika...
men nu är en rund - som en boll
och karaktären lika med noll
de andra är smala och fina
jag önskar deras lår var mina.

tisdag, december 11, 2007

Rim

En sorglig syn i köket skådas
gravid ensam kvinna står och plågas
Hon mumsar högt för fulla muggar
tuggar tuggar tuggar
Ner åker femton kakor av peppar
och mjölkglaset är ständigt vid hennes läppar
Och snart hon till sängs i full fart ränna
hon vill inte riskera att någon kaka förbränna!

Dispans

Dagens atlet:
* Idag när barnmorskan skulle lyssna på ungens hjärta så började den jogga järnet inne i magen... Pulsen gick upp den så allt blev helt missvisande. Med tanke på generna så kan det vänta en riktig energibomb där inne. Kemisten fick dispans av sina fröknar när han var liten, under lektionstid fick han gå ut och springa i korridorerna så att han kunde sitta still sen...

måndag, december 10, 2007

Nobel

Dagens krassa sanning:
* Jag har inte Nobel-smak. Om jag fick sätta betyg på klänningarna skulle jag blunda och peka och säga: Förjävlig, förjävlig, förjävlig.

Tid

Än finns det tid!

En flicka!!!!!!

Dagens underbara:
* Min fellow-gravidis L som skulle ha om nån vecka klämde ut en liten flicka idag på dan. Ungefär samtidigt som jag smsade henne och frågade om vi skulle fika på fredag!!!!! Well, vi tar det en annan dag!!!! Underbart!

Skylla

Dagens ja-varför-inte:
* Man kan alltid skylla ifrån sig...

söndag, december 09, 2007

Elefanten

Dagens roliga sak:
* På jobbet har vi en del övervakningskameror och sitter man i fikarummet kan man se vem det är som kommer in genom huvudentrén. Jag vaggade in kl. 08.50. Möttes av ett asgarv från tre kollegor som ropade:
- Hahah, vi såg att det var du på gången, här kommer ankan liksom.
Jag tackade och tog glatt emot eftersom jag ser gärna ut som en anka... jag menar hellre det än så som jag känner mig... som en elefant!


Dagens rim om en gravid kvinnas mat/godisbehov:
Andra advent på dörren banka
jag vagga runt som en anka
Och hur jag än går
hur jag än står
så måste jag hela tiden tanka!

Frisyr

Dagens jag vill-bara-berätta-för-er:
*... att jag inte är överdrivet förtjust i sånna här frisyrer.
Over and out!

Centrum

Dagens hört-på-tv:
* Såg Ingela Ahgard (?) på TV4. Hon berättade vad hennes man sagt till henne:
- Jag vet att det kan vara svårt att vetenskapligt bevisa, men det kan vara så att du inte är centrum i universum.
Jag tror att Kemisten tänkt samma tanke om mig de senaste veckorna. Han pratar och jag ser hans mun röra sig... men vad han säger vet jag inte...

lördag, december 08, 2007

Sketabra rim

Dagens rim:
* Här på bloggen är det tyst och lugnt som natten
jag sitter och jobbar och dricker latten.
Det mesta i detta rum är ljug och båg
men kom ihåg...
man kan aldrig riktigt veta
om ens lår är tjocka eller feta!

(Minna for rim-president)

fredag, december 07, 2007

Havre

Dagens lycka:
* Lyckan är när man häller ut ett paket havregryn över hela köksbänken.

torsdag, december 06, 2007

Choklad

Dagens trista sak:
* Jag åt choklad innan klockan 08.00 på morgonen. Jag kunde inte låta bli.
* Vår granne har klätt in ett träd med julbelysning. Hemsk julbelysning. Den är liksom isblå/vit. Ett kallt lysrörssken. Den ser jag när jag sitter vid middagsbordet.

Dagens underbart braiga rim:
* Idag jag trodde att jag slutade klockan tre -
men inte det...
Utan jag slutade halv två
vilken trevlig överraskning att få.

Monster

Dagens mage:
* När jag ritade den här bilden syftade jag på att jag hade ätit indiskt och ätit Extra Drops... Idag syftar jag på en galen atlet som huserar bland mina tarmar!

Sova

Gårdagen:
* Varför gå och lägga sig efter kl. 20.00 om man inte behöver?

onsdag, december 05, 2007

Stor unge

Häromdagens inte så roliga sak:
* När jag var på mvc så klämde barnmorskan på magen och så sa hon: "Var du stor när du föddes?" Den frågan i kombination med min mammas uttalande härom veckan ger mig en föraning om en svettig förlossning... hon sa: "Kemistens mamma sa att han var jättetjock när han föddes... och du var inte heller så liten".

Detta skriver jag... sittandes på sniskan iom att magen tar emot skrivbordet och det gör ont!

Orka

Dagens röst:
* Idag har jag en röst som maler i huvudet, den säger: "jag orkar inte, jag oooorkar inte, jag vill bara döööö - jag är så trött"!
Det är inte så inspirerande... så nu ska jag försöka få huvudet att ändra till något positivt!

tisdag, december 04, 2007

Klöver

Dagens rim:
Gammal get i tomteskägg
äter gärna ruttet ägg.
Men just idag han hoppar över
mumsar hellre lyckoklöver.

måndag, december 03, 2007

Född

Dagens bebis:
* Grattis Daniel och Mia!!!!


söndag, december 02, 2007

Katt

Dagens rim:


lördag, december 01, 2007