torsdag, december 31, 2009

På mig?

Dagens well well:
* Om en halvtimma ska vi gå hemifrån, om en timma ska vi vara på festen. Jag sitter i mjukisar och jag vet inte vad jag ska ha på mig. Jag ser ut som ett as i håret. Jag skiter i att duscha. Jag duschade för fan två gånger igår. Det får räcka. Jag och Kemis skulle ta med en flaska skumpa till festen. Men vi öppnade den nu istället, med tanken: Om man dricker den kl. 12 blir man så packad.

Ja, jag neggar

Dagens negativa:
* Vad kul det ska bli att fira nyår när man ligger på gränsen till feber och har igentäppt näsa och rosslig hals. Festen here I come...

Janne

Gårdagens roliga sak:
* Igår fick Jack en ny idol... Toras och Signes pappa Janne. Så fort Janne skrattade - då skrattade Jack. Vad han än sa så nickade Jack och log. Nu sitter han i köket och ropar Janne, Janne!!! Och den där Signe... hon ska nog börja med MMA! Maken till tålig tuff unge har jag aldrig sett!

tisdag, december 29, 2009

Jag är med nytt hus, kamerahus

Dagens underbara shopping:
* Idag säger jag hej till en ny familjemedlem och hans kompis. Min nya fina kamera och hans objektiv. Tack Linda för guidningen, trots att det inte blev så som vi tänkt! Familjemedlem schmamiljemedlem... han är min. Bara min.
* Och så kan jag passa på att vi var på IKEA idag. Mellan 10.01 till 10.34. Under den tiden hann vi köpa ett helt nytt kök. Eller... i alla fall nya köksluckor och handtag. Och två ramar, en klocka, batterier och dricksglas.

Dagens roliga sak:
* Idag hälsade jag på min kompis på hennes jobb. Jag älskar att besöka kompisars jobb. Titta på när de sitter på sina stolar och leker kontor, har pärmar i hyllan och är så där vuxna. Det är så konstigt, de går på möten och har klackskor och säger Q1 och Q2. Fast vi var inte så vuxna, vi hängde över hennes dator och kollade smycken och kamerahus och drack kaffe. Typiskt 32/33-åringar.

söndag, december 27, 2009

Spisen

Dagens roliga saker:
* Jack fick en spis av Frank. Frank skiter i den där spisen så den står bara i hans rum och dammar. Men när Jack fick spisen tittade Frank förfärat på oss och utbrast i ett ynkligt nej!
* Springa i snömodd. Men mer om det på min andra fantastiskt spännande blogg!
* Hur småungar känner igen sina dagiskompisars mammor. Jack såg Oskars mamma på ICA och ropade genast ODDA! ODDA! (Oskar. Som för övrigt bet Jack bredvid ögat innan jul, men lika gald är Jack för det.)

Dagens trista saker:
* Nu har nyårssmällarna börjat.
* Vad är det med TV4 som alltid måste tvinga ut den där Lennart Modig överallt? Imorse var han i nåt skidspår.

lördag, december 26, 2009

NOLL!

Dagens roliga sak:
* Göta Kanal 3 får NOLL i betyg. Hahahah, det har jag nog aldrig ens sett tidigare!

Forum

Dagens elaka fenomen:
* Jag är en hel del inne på olika forum... allt från löpning, grafisk formgivning till fotografering. Men oftast drar jag mig för att ställa frågor, för folk kan vara så fruktansvärt elaka och dryga inne på sånna där forum. Om man ställer en enkel fråga så kan man få svar som: Borde inte du redan veta det? Har du läst handboken? Ska du verkligen köpa en sån om du inte vet skillnaden mellan ditten och datten? - och det är ju de milda varianterna... Usch. Värst av alla forum är dock gravid- och föräldrarforum. Det är jag aldrig nuförtiden men förut var jag det! Bäst är nog trädgårdsforum.

UPDATE:
Jag kom på att jag ritade en trädgårdsforumsbild till en grej för 1000 år sedan! Hon ser ju dock rätt elak ut, som hon skriver: Dina jävla rosor kan döööö.




Tojja

Dagens sak:
* Jack är besatt av (med betoning på besatt) att titta på en liten vidoesnutt av Tora och Signe. Tojja - Tojja, Inge Inge, ropar han, så måste vi titta på den 48sekunderslånga snutten från i november. Och jag ropar: Måste jag se den igen får jag panik! Inte för att den är trist, den är ganska rolig... (det är tre små barn som äter isglass och demonstrerar hur det låter när man äter isglass) men nu har jag sett den säkert 80 gånger.

fredag, december 25, 2009

är det han?

Dagens hmmm:
* Satt och kollade igenom föräldrarlistan från dagis. Och plötsligt slår det mig! Han som jag känt igen så mycket på jobbet men inte kopplat... han och jag har ju för fan våra barn på samma dagis. Tror jag. Han heter i all fall samma sak, kom just tillbaka från föräldrarledighet. Och vad jag har hört från en annan förälder på dagis så finns det nån mer som jobbar på samma jobb som jag.

Bland det värsta jag vet

Dagens rys:
* Tvn stod på i bakgrunden. Helt plötsligt kom en melodi och en röst som fick iskalla kårar gå längs ryggen på mig och jag kände mig helt illamående. Det var början till Bröderna Lejonhjärta. När han Skorpan går och lillbrorsan berättar om honom. Jag var tvungen att springa för att byta kanal. Usch, det är så sorgligt och hemskt. Vill inte se. Jag har aldrig gillat den Astrid Lindgrenboken. Mina favoriter var: Lotta på Bråkmakargatan, Bullerbyn och Rasmus på luffen.

Sovmorgon

Dagens sköna sak:
* Oväntad sovmorgon. Vi lämnade kvar Jack hos farmor och farfar igår. Han sov så gott. Han somnade i morfars knä vid halv nio, efter att ha varit vaken hela dagen (för utom en powernap i bilen mellan Älvsjö och Kungsholmen).
* Att kunna rensa ur alla kvitton ur plånboken. Nu är den smal och smärt igen.
* Rensa ut gamla leksaker som Jack knappt tittar åt... och fylla ut med alla nya fina julklappsleksaker.

Dagens hemska:
* Vädret. Det töar och blåser.

torsdag, december 24, 2009

God jul


God jul alla trogna julaftonsläsare!
PS. Jacks första julklapp var lite blonna-balonner...

Julmat

Dagens länk:
* Tänk vad lägligt de valde att publicera det här... Fem över tolv på julafton tryckte nån på publiceraknappen.

onsdag, december 23, 2009

Däck

Dagens sanning:
* Jag är nog sämst i världen på att slå in paket. De blir pinsamt fula. Sveda och vinda och med utstickande hörn. Inte ens en kartong kan jag slå in någorlunda. Ser ut som om jag har slagit in en ett däck...

Julhandel

Äta snö

Dagens iaktagelser:
* Idag såg jag chockerande långa köer i Farsta centrum.
* Tjejen framför mig i kön på Åhlens lämnade tillbaka en massa saker och skulle byta till presentkort och allt vad det var... och under tiden höll hennes mamma på att lägga massa saker på disken och säga: Köper du dem här också, du får pengar sen! Och dottern protesterade mot hennes val av produkter men köpte... två askar med tomtar på... och gregorian christmassongs...
* Idag när jag tänkte på jobbet kändes det jättekonstigt att veta att några av kollegorna faktiskt var där idag.
* Jag tycker att en viss typ av snö, som bilar kört i och lämnat tydliga spår i - jag tycker att den snön ser god ut att äta.

tisdag, december 22, 2009

Mörk tunnel

Dagens saker:
* I dag var sista dagen på jobbet. Tillbaka efter nyår.
* Jag röjde igenom två varuhus och hittade klappar. Måste dock köpa en grej till imorrn.

Gårdagens kväll:
* Jack skulle inte sova. Det enda han ville göra var att berätta om att han och morfar åker bil i Södra länken. Det låter så här:
- Jatt (Jack)... mootta (morfar)... tunna (tunnel)... möörk (mörkt)... broooom. Jaaa...

måndag, december 21, 2009

Sjuk

Dagens värdelösa:
* Jag är hemma och sjukar idag. Tillsammans med Kemis. Happy times. Idag skulle jag ju köpa julklappar. Det får bli en annan dag. Det är gott om tid tills julafton...

söndag, december 20, 2009

Balongen

Dagens ord:
* Blonna-balonn. Det betyder balong. Och en en veckas tid har Jack uttryckt sitt missnöje över sin moder som kastade den röda ICA Maxibalongen eftersom den börjar skrumpna och vi skulle ha en massa folk på middag och hon försökte städa upp. Så nu går han runt med besvikna ögat och ropar:
- Blonna-balonn... borta. Mamma!

USA vs Enskede

Dagens behövs inte:
* I alla stora tidningar på nätet kan vi se klipp ifrån snökaoset i... USA! Eh... nej tack. Jag kan kolla ut genom fönstret istället.

lördag, december 19, 2009

Sov

Dagens fredag:
* Det var med nöd och näppe jag tog mig till jobbet. Kände mig genomförkyld... men jag gick ändå. Gick hem vid halv tre. Sov i tre timmar. Vaknade. Mådde asilla. Spydde upp dagens indiska lunch under På Spåret. Blev frisk. Sov sov sov. Gick och la mig i sängen. Sov. Gick upp. Sov i soffan i tre timmar. Gick och la mig i sängen. Sov i två timmar. Nu frisk och Eddie Izzard på Hovet. Med VIP-biljett, dvs middag och goodiebäg och plats på parkett!

torsdag, december 17, 2009

Jag och soc

Dagens harang:
* Imorse när jag drog på mig ytterligare ryggont genom att dra vagn i oplogad terräng svor jag. Högt. Jag sa: JävlahelvetsjävlapissSKIT! Flera gånger! Sen satt Jack i vagnen och ropade: SIIIT! SIIIT! Och jag ropade uppmuntrande tillbaka: Ja, SKIT! SKIT är vad det är!

Känner inget

Dagen okänniga:
* Överallt pratas det om den där julen. Men jag känner den inte. Inte ens idag - med en vecka kvar till julafton så känner jag den inte ens litegrann.

onsdag, december 16, 2009

Oceanen

Dagens insikt:
* Folk på jobbet börjar gå på semester, de tar det lugnt. Jag å andra sidan får bara mer och mer att göra. Och den mening jag har hört till leda den här månaden är:
- Du har gott om tid, det ska inte vara klart förräns i mitten av januari.
Som om det vore oceaner av tid tills det.

Rand från topp till tå...

Dagens garv:
* Kommer ni ihåg det här inlägget? Hahha, och så kolla in bilden... Hahahahahah!

Saker man pratar om

Gårdagens roliga saker:
* Igår var sex glada hungriga människor hemma hos oss på middag! Ämnen som avverkades:
- Varför tar SF 10 kronor i avgift när man bokar på nätet. SFs representant i gänget fick det hett om öronen.
- Planscherna i Minnas flickrum. Vi tittade på några gamla bilder på 80-talet och fastnade för just den detaljen... vi såg Stefan Edberg, Carl Lewis, Alf, Michael J Fox och Jon Bon Jovi.
- Saker som man inte bör berätta på t-banan... exempelvis att man har klamydia eller att man uppskattar "gårdagens omgång men att man knappt kan gå idag".
- Mac vs PC.
- Hur man uttalar Digestive. Vi hade alternativen: DeggistivE, Deggistiv och Dedjestajv (engelskt uttal).
- Vi gosade även med en stor gul gummimask som Jack fick i present av min moster. Den gula masken som är gjord av mjukt kladdigt gummi gick bordet runt men fastnade främst hos Y. (se bild)
- Vi skrattade åt att C frågade A: Ska du åka det där loppet? Och syftade på Vasaloppet (Tjejvasan).
- Totalsågning av all typ av magreklam. Speciellt den där när det sitter en tjej under nån filt på en strand och är uppblåst i magen.

söndag, december 13, 2009

Efterblivna

Dagens komiska sak:
* Idag var vi bjudna till de nya grannarna på advenstfika och inflyttningsmingel. Vi gjorde oss till och köpte julstjärna på ICA Maxi för 39 kronor. Ska det va - ska det va fint liksom. Tittade på inbjudningskortet. Nej men se där... det var förra söndagen det var advenstfika och inflyttningsmingel. Jaha! Men då kunde vi i alla fall inte för då fyllde Dante 2 år.

Lite snö

Dagens snö:
* Igår var det snö en liten stund i alla fall. Då passade vi på att springa lite och kasta lite snöboll.


fredag, december 11, 2009

Piasavan

Dagens kommentarer:
* Så här är det att titta på Idol med Kemsiten:
- Varför är det ingen som kan styla Peter Jidhé?
Och sen syftar han på en av de idolerna som var med i början och säger:
- Han ser ut som nåt man inte ens kan få ihop med en piasavakvast!

Och själv sitter jag mest och petar på Kemisten och säger:
- Vem är jag nu?
och så ler jag som Andreas Carlsson.

Permanent

Dagens tanke:
* Kom på en sak. Jag är allergisk mot uttrycket: Projektet har nu permanentats.
Kan man inte bara säga: Projektet är numera permanent i verksamheten. Eller nåt? Inte har man krullat projektet på en locktång liksom. För det är ju det alla tänker på när man säger så.

Fruktsalladen på ICA

Dagen hån:
* Idag hånade jag en person öppet på ICA! Jag tittade ner i hennes varukorg, asgarvade och pekade sedan ner i min och slog mig för bröstet. I hennes korg låg diverse fredagsonyttigheter. I min låg fräscha ingredienser till en fruktsallad.

Som tur är bor vi i samma förort och känner varandra och stötte ihop av en slump på ICA, så helt galen är jag inte... Millan, vare gott?

Tomten på gården

Dagens roliga saker:
* Imorse fick vi på Jack en tomteluva, en tomte tröja och tomtebyxor - ovanpå ytterkläderna. han speglade sig länge och tyckte att han själv var jättefin. Magen framhävdes extra bra där under alla lager.
* Sen var det lussetåg på dagisgården. I olika form och frisyr tågade de in och sjöng lussesånger med teckenspråk. Jack såg mest fundersam ut och rörde icke på munnen, medan hans jämngamla kompis Ville i pepparkaksdräkt både sjöng och viftade med händerna.

torsdag, december 10, 2009

Han och roboten

Dagens robot:
* Kemist sitter och lägger in röstigenkänning på mobilen. Nu har han och roboten sagt så här i en halvtimma:
- Meddelande.
- Me dd el an de.
- Magnus Carlsson.
- Magnis Lasi.
- Johan Danielsson.
- Juha Dani.

Nej

Dagens inlägg:
* Kommer en annan dag.

Dagens jag-ändrar-mig:
* Eftersom jag redan är på uselt humör kan jag passa på att spy galla över Nobelfesten. Sitta och kolla på feta rödmosiga riksdagskärringar i omoderna sidenklänningar. Fy fan vad trist. Och nej, Viktoria strålar inte som en stjärna. Hon gör inte det, hon har aldrig gjort och kommer aldrig att göra.

onsdag, december 09, 2009

Fy

Dagens ja-just-det:
* I söndags morse höll jag på att kräkas igen... Det var EMD som sjöng "Jul jul strålande jul" på Nyhetsmorgon. 'nuff said.

söndag, december 06, 2009

Jag blir så jävla irriterad

Dagens trista sak:
* Men va fan, det slår aldrig fel??? Idag hämtade Kemisten våra två nya vita barstolar. Fick dem färdigmonterade i två tunga paket. Öpnnade den första, superfin. Öppnade den andra... anade oråd... det såg svart ut. Jo men visst... det var en "black leather" - stod stort på utsidan av kartongen. Jaha, ringa till företaget och så ska de skicka ny... från Danmark.

Men hur svårt ska det vara? Det är ju så ofta så här. Det packas fel eller så saknar man saker i paketen. För att citera Kemisten:
- Hur svårt kan det vara? Mitt företag paketerar miljontals läkemedel varje år - och blir det fel så dör folk. Så vi packar ALDRIG fel, har aldrig hänt? Kan inte de där jävla möbelfirmorna skärpa sig litegrann i alla fall?

fredag, december 04, 2009

5 år

Dagens födelesdag:
* Idag fyller min blogg fem år. Man kan läsa det första inlägget här!

torsdag, december 03, 2009

Jag minns

10 saker jag minns från när jag var liten:

1. Jag minns att det fanns en glass som var som Nogger men som hade kola innuti. Jag minns att pappret var blått och jag älskade den.

2. Jag minns att det var jättemycket snö på vintern och min pappa gjorde världens största snöhög som vi fick hoppa i - utifrån parkeringen och ner i snön. Vi bodde i suteränghus.

3. Jag minns att jag tyckte att Kåldolmar och kalsipper var väldigt läskigt.

4. Jag minns att vi hade en röd Alfa och min pappa sa att alltid att den kom direkt från rosteriet i Milano.

5. Jag minns att vi hade Äppel Päppel-böcker i skolan. Där i var det extra pyssel, knep och knåp.
Äppelboken var rosa och päppelboken grön.

6. Jag minns omslaget till den ABBA-kasett där de har vita kläder på sig. Det "lånade" jag av min syrra när hon inte var hemma.

7. Jag minns nån julkalender som handlade om stjärnhimlen. Och i den där tomtar och troll julkalendern blev jag typ paralyserad av skräck när de där fotspåren kom i snön i början.

8. Jag minns att TEMPO i Skärholmens centrum hade rutiga papperskassar och så hade de "självscanning" på grönsaker.

9. Jag minns godiset som var som en påse pulver och så stoppade man ner en godispinne i det och sög bort pulvret.

10. Jag minns IKEA Kungens kurva innan de byggde om. Jag minns den långa uppförsbacken och bollhavet som var när man kom in, man gick igenom ingången och sedan var det till vänster. Och så minns jag blomavdelningen. Och så hade de reklamaffischer med tecknade små skruvar längs den där långa uppförbacken.

Vad minns ni?

onsdag, december 02, 2009

Bofinken flyger till Israel

Dagens jag var bättre förr:
* Eftersom jag inte har några som helst problem med att säga att jag tycker att jag är fantastiskt rolig så kan jag tipsa om förra årets oktober. Många roliga inlägg.

Dagens arkiv:
* Hittade den här bilden i mitt arkiv. Jag hade döpt den till storken. Hahah, ser mer ut som en bofink. Den är till dig Karin!

Väcka

Dagens fiasko:
* Det är jobbigt när man går för att kolla att barnet sover ordentligt och har täcke på sig och sånt... och råkar väcka det. Väck inte det barn som sover liksom...

Bridge

Dagens fråga:
* Adobeanvändare - använder ni Bridge? Jag älskar Bridge. Over and out.

Men?

Dagens lyssning:
* Jag fick (tiggde med Jacks hjälp...) en Spotifyinvite från Lisa på Onekligen. Så nu sitter jag och lyssnar på.... Def Leppard... vart ska det här sluta?

UPDATE:
* Det ska jag förevigt minnas... att det första jag lyssnade på var Def Leppard. Nu har jag tagit mitt förnuft till fånga och lyssnar på Chris Cornell. Hans senaste är grym. Och nu hittade jag Jane's addictions Jane says. Oj oj.

Synpunkter undanbedes

Dagens asgarv:
* Kollegan skulle gå ner i korridoren för att lämna lite papper. Jag ropade tillbaka henne och sa:
- Du, kan inte du gå förbi xxx och säga att vi kommer att välja en bild på Stockholms stadshus, med vatten. Och... gör klart för honom att vi inte vill ha några synpunkter på det!

tisdag, december 01, 2009

Blå

Dagens iaktagelse:
* Jag såg en kille med blå skor. Jag trodde han hade skoskydd på sig.

Kommentatorerna

Dagens länk:
* Inte allt för sällan fnissar jag åt Bloggkommentatorerna. Som här när de dissar Norge och här när de minns glasen! Fniss fniss.