måndag, februari 28, 2005

Hårtork

Dagens trista saker:
* JK skrattade åt mig och anklagade mig för att smöra för Friskisledaren, bara för att jag sa "hej"!
* Stackars stackars Kemsiten som stod ute i minus fjorton grader och försökte få igång en bil som vägrade starta. Bilen var så pass morgontrött att bärgaren (bärjaren??) fick komma. När Kemisten åter kom in till mig igen så värmde jag hans händer med hårtorken, sen fyllde jag två påsar med varmvatten som han fick ha i fickorna.
* Nu räcker det med snö. Så fort man vänder ryggen från fönstret börjar det snöa.

fredag, februari 25, 2005

19 dagar

Dagens roliga saker:
* Lön. Nu har jag också blivit en sån där som flämtar och dregglar den 25'e.
* Jag längtar så mycket till Taiwan så att jag knappt kan andas. Jag tvingar min syrra att maila över scheman på allt vi ska göra/äta/se osv. Så när jag läser rapporterna får jag helt ont i magen och lägger huvvet på skrivbordet och förbannanar att det är 19 dagar kvar tills planet lyfter!
* Idag var det ett stort repotage i Metro om "stans nya trendiga kvarter" - Upper Quuen street, dvs. norra Drottninggatan! Pah - det är väl inte så att man jobbar exakt i de kvarteren? Mah!

torsdag, februari 24, 2005

Lugnande

Dagens roliga saker:
* Jag måste börja ta lugnande. Varje gång jag stöter på nån i korridoren på jobbet (typ runt ett hörn) så blir jag livrädd och hoppar till, som värsta nervvraket. Idag stötte jag på Birgitta och blev skitskraj, sen 45 sekunder efteråt, när vi var på väg tillbaka från dit vi var på väg när vi möttes, så möttes vi igen och jag flög i luften. Och tappade ut allt mitt kaffe på golvet - men jag höll kvar muggen i handen. Sen efter det - så fick vi alla ett mail om en kurs i stresshantering. Birgitta gav mig genast en blick...
* Semla.

Dagens trista saker:
* Den buffliga tanten på t-banan. Hon knuffade sig in och eftersom alla blev nermejjade nådde hon sitt mål: sittplatsen. Sen blängde hon ilsket runt sig. Så satt hon liksom och ruvade och såg ut som en isbjörn, hon hade vit päls med matchande vit pälsmössa. När hon hade blängt klart tog hon upp en postorderkatalog (kanske Jula) och lusläste.
* Royal league. Vem kollar? (Förutom Kemisten som erkänner att han kan se vilken skitfotboll som helst!)

onsdag, februari 23, 2005

Badkläder

Dagens roliga saker:
* Fick ett sms från H om att jag skulle lyssna på radion, M skulle vara med! Det var i ett program dit man kunde vända sig med frågor om vad som helst! Ms fråga var:
- När man är i simhallen, varför får man inte ta med sig badkläderna in i bastun!
Mycket bra fråga. Tyvärr kom inget svar, men ni som har en teori kan gärna lägga in en kommentar! Själv har jag nog alltid typ tänkt att de ska smälta/bli genomskinliga! Och hur fel är inte det? Kanske var det nån sur badvakt som sa det när jag var sju år - så har jag fortsatt att "tro" det!
* J har en baddräkt som man varken får ha i klorerat vatten eller i bastun. Inget man tar med sig till badhallen när man ska simma bland panschisar...
* När någon frågar: "Är du bra på engelska..." Då vet man att man sitter i klistret. För då är följdfrågan: "vad betyder... predjuriment/pridjiment/preliment" osv osv i all evighet och man fattar ingenting och ångrar att man sa att man var "hyfsad"!

Dagens trista sak:
* Tonåringar som tror att man blir provocerade av dem på tbanan. Två tjejer satt och skröt om hur mycket de söp och hur lite de kom ihåg. Sen sa de att de ville köpa droger och knarka ihjäl sig. Det enda jag tänkte var: "Synd att ni inte kom på det tidigare för då hade jag fått sittplats".

tisdag, februari 22, 2005

Mäklarhistorier

Dagens roliga saker:
* Mäklaren var här. Han var kvar hur länge som helst och berättade anekdoter från sitt jobb. Bland annat berättade han att han sålt en lägenhet i Årsta till en hårdrocksliknande (lite sluskig) kille som "bara hade kikat in, han bodde på 25 kvadrat våningen under och hade sett visningslappen i porten". Killen blev intresserad av lägenheten och sa att finansiering var inget problem. Mäklaren skulle sedan kolla in killens 25 kvadratare och när han kom in i lägenheten förstod han varför "finansieringen inte skulle bli några problem"... väggarna var täckta av guldskivor och grammisstatyetterna stod tätt i bokhyllan. Killen som inte skulle ha några problem med finansieringen var trummis i Kent!

Sen var det mäklarens kollega som skulle sälja en lägenhet till en annan lite sluskig kille i Stureby! Mäklaren ville kolla upp killens ekonomi och frågade hur mycket han tjänade, svaret blev 500! Mäklaren tänkte att det var ju bra, 500 000 om året. Då la killen till att det var alltså 500 000 i månaden. NHL-proffs...

Dagens trista saker:
* En skål med citroner - som inredningsdetalj.
* Snö. Det räcker nu.

måndag, februari 21, 2005

Friskisfniss

Dagens roliga saker:
* M tittade upp från sin dator. Tittade på klockan och sa: "Jaha, nu tror jag att jag ska gå på nån jävla RUP-kurs!!" Hon blev mycket glad när jag sa att jag hade hört att den var inställd.
* Min chef gick för dagen och kommentaren han lämnade efter sig i vårt landskap var:
- Fick du filen jag skickade? Jag går nu, ska på simskola.
Jag svarade glatt:
- Lycka till, håll dig flytande.
* Höll på att garva läppen av mig på Friskis. Under den allra första låten drogs tempot ner och vi skuttade sakta runt i ring. Då viskade JR:
- Nu kommer JK lägga sig ner och göra armhävningar!
JK hade nämligen precis berättat för oss att hon hade gjort extra armhävningar på ett medelpass - just när musiken segat ihop och det var dax att plocka äpplen.
But that is my girl - if you do it - you do it intensiv-stile...

Dagens trista saker:
* Att glömma inloggnings- och passerkort! Mycket extrameck!
* Jag var så omotiverad när jag gick och tränade. Och när jag var på passet! Men jag fick mig några hederliga Friskisfnissattacker.
* Vaknar och går upp strax efter 07. Är medvetslöstrött. Är lika trött klockan 8,9,10,11,12,13 osv. Men, klockan 21.30 är jag pigg igen. Jippi!

fredag, februari 18, 2005

Nörd

Dagens roliga saker:
* Att vara ihop med en tekniknörd betyder att man kan få allt möjligt uträknat!
* Y frågade vad jag skulle göra på kvällen. Sen la hon till: "Tittar ni på... eh... tittar ni på.... Paradise Hotell?"

Dagens trista sak:
* Att vi inte hyrde en film. Tv-utbudet var ju katastrof. Det är bra att "Så ska det låta" kör på sista refrängen. Det räcker nu! Jag höll på att skämmas ihjäl när Sofia Källgren sjöng opera på låtsas-italienska.

Hela stan är tapetserad med "Varning för ras"-skyltar. Tur att man inte är på gränsen till nervsammanbrott för då hade man nog tolkat skyltarna som ett dåligt omen.

Om ni orkar läsa nåt kul om hur vi beter oss, läs här!

torsdag, februari 17, 2005

Portkod

Dagens roliga saker:
* Pratade med mäklaren som ska komma och kolla in min lägenhet. Han hade full koll på allt i mitt hus, dvs. portkod, våningsplan och kvadratmeter! Jag blev förvånad och sa:
- Har du koll på vartenda hus i området?
- Jajamen, och jag kan ju passa på att fråga om Meral Tasbas bor kvar på en halv trappa!
* Tränade med JR och konstaterade att vi är skitbra på medel/puls-jympa. Inget match när man är en intensivtjej...
* Spam-utredningen är klar! Nu kan ni spamma till Försäkringskassan bäst ni vill. Jag har sett till att vi kan strunta i er!

Dagens trista saker:
* Maten i matsalen. Slottsstek som var torr i kanten och kokt potatis som var lika hård som rå. Och morotskakan fick man bara ta om man åt champinjonsoppa.
* Arkivera nämndemannautredningen från 1970-80-tal. Varför har de ens sparat skiten? Var bra sugen på att hiva allt, men jag slängde bara hälften...

onsdag, februari 16, 2005

Dillchips

Dagens roliga saker:
* Igår kväll lånade H en bok av mig (Martina Haags krönikor). Hanna lämnade min lägenhet vid 19.30-taget. Klockan 22.10 får jag ett sms... boken var utläst! Snacka om läsabstinens...
* Slänga, rensa och skicka i soporna.
* Jag och JK hade en intressant mailkorrespondens om vilka chips vi föredrar. Hon gillar dill, det är inte min favvo.

Dagens trista saker:
* Jag struntade i att gå och träna. Min motivation är på sparlåga.
* Det var trist att gå upp i morse.
* Idag var det så pass trist att laga mat, så jag struntade i det och tog en macka istället.

tisdag, februari 15, 2005

Vitlök

Dagens roliga saker:
* Jag var på möte med den försäkringsansvariga för arbetsskador. Hon utryckte sig mycket proffsigt: " Jag haaatar dom där blanketterna". Hahaha!
* H. Bara allmänt sådär.
* Inställningen till "den blåa mappen". Tydligen en mycket viktig utredning från 1980-talet. Mina kollegor darrar om man nämner den och inte minst om man frågar om man får låna den. Då skälver de på rösen och säger: "Det är den enda kopian och det här är grundbulten till vår verksamhet...bla bla bla". Idag började jag kopiera upp den så att de inte behöver ta livet av sig om det kommer bort!

Dagens trista sak:
* Trist med folk som har ätit riktigt mycket vitlök. Det luktar så äckligt.
* Trist med folk som gillar snö..."Det blir så ljust och fint ute!". Jaha, men tänd lampan då om du tycker att det är så mörkt!

måndag, februari 14, 2005

Basilika

Dagens roliga saker:
* M kröp in och gömde sig under mitt skrivbord.
* A menade att det är viktigt att ha ett bra passfoto. Det är ju det fotot som kvällspressen smackar upp på löpsedlarna om man till exempel blir kidnappad. Och om man ser ut som en mongis på fotot är det ingen som vill hjälpa en...
* Stora skålar med morötter på jobbet och hälsningen: "Orange kuvertet - se det som en morot".

Dagens trista saker:
* Det finns inga bra intensivpass klockan 17.30.
* Snö! Och allt som följer i dess spår.
* Uttrycket Shit pommes frittes är trist.

Patetiskt:
I varje lägenhet som vi har varit på visning i finns det:
1. Färska blommor.
2. Färsk basilika i en kruka på köksbänken.
3. Olivolja och balamvinäger.
4. Levande ljus.
Detta "försäljningsknep" återfinns även i dödsbon. Kom igen, vem försöker mäklaren lura? Tror de på allvar- att vi tror- att döingen planterade en kruka basilika som en sista helig hälsning åt lägenhetsspekulanter.

söndag, februari 13, 2005

Glödlampa

Dagens roliga saker:
* Att ge bort "Ära vare Gud i höjden"-presenter.
* Jag drömde att jag fotade en haj som låg på en brygga och tuggade på en hund.
* Jag såg inte Melodifestivalen vilket betyder att jag inte behövder bry mig om Shirley Clamps bröstchock.

Dagens trista saker:
* Allt som har med snö och blåst att göra.
* Det är trist (och inte minst frustrerande) att gå med matkassar igenom Globen centrum... en timma före hockey-matchstart. Små äckliga småkillar i hockeytröja som snor sig runt benen.
* Att köpa ett par glödlampor. Och när man kommer hem så är den ena redan trasig. Den var hel i affären.

fredag, februari 11, 2005

Populär

Dagens roliga saker:
* När JK ringer mig och jag svarar - då låter hon alltid så förvånad: Hej? (vem fan e det här??) Som om hon just då upptäcker att hon har tagit upp mobilen ur väskan och slagit numret...
* Jag gjorde nytt passer-kort, med ny bild. No more köttbulle-look.
* Kommentaren: Nu förstår jag varför Che Guevara var så populär. Han var ju skitsnygg!

Dagens trista sak:
* Totalt dött på jobbet pga av flytten. Min nya plats är värdelös.

torsdag, februari 10, 2005

Lovsång

Dagens roliga saker:
* Att titta på när en hungrig och frustrerad P försökte laga den automatiska häftapparaten.
* R sa: "När jag gick i skolan, på 70-talet, då tvingade fröken oss att tänka på de där jävla biafrabarnen när vi åt lunch. Man var alltid tvungen att äta upp."
* Snackpåse-ekonomen som pratade med mig och A igår, han kallas inofficiellt för Flört-Björn!
* Imorgon är det flyttdag (igen) på jobbet. Jag städade min hylla och på skrivbordet. Och det som göms i snö... ja, jag hittade en gammal matlåda som jag trodde att jag slarvat bort. En äkta arkivarie har ett riktigt stökigt skrivbord...
* Min pappa hade en lovsång över programmet "Nannyakuten".

Dagens trista saker::
* Jag hatar Nynäsvägen. Bullriga jäkla Nynäsvägen.
* Att äta middag 20.30. Det är inte bra för psyket.

Grattis till Y, hipp hipp hurra!

onsdag, februari 09, 2005

Bulan

Dagens roliga saker:
* Folk som kallar huvudet för: Bulan!
* A föreslog att R ska skriva en bantningsbok. Hans tips för att gå ner i vikt är att äta den sk. motiveraren. För hans del var motiveraren julbordet på Lejonporten.
* Jag och A stötte på en riktig snackpåse i korridoren. En ekonom. Han visste typ allt om oss. Jag hade aldrig sett honom förut! Han hade hört rykten om att en av oss satt i arkivet hela dagarna. Komiskt!

Dagens trista saker:
* Folk som bara pratar om samma saker. De kommer in på sina hang-ups i vilken konversation som helst... spelar ingen roll vad man pratar om! Flera på jobbet har en fet hang-up på utlokaliseringen till Östersund.
* Kvinnor som har brutal-bush under armarna. Speciellt när de står framför mig på jympagolvet och vevar med armarna och stinker svett. Blä.

tisdag, februari 08, 2005

Randigt

Dagens roliga saker:
* Högsta chefens (Musse Pigg) favorituttyck verkar vara: "Skit in - skit ut".
* Svennis försökte föreställa en kvinna som förstorat läpparna.
* Min mamma försökte pruta.

Dagens trista saker:
* Folk som är helt totalt ointresserade av sport. Och då menar jag till den grad att de inte ens vet vilken sport Anja Persson utövar!
* När instiftades lagen om att alla bebisar är tvugna att ha randiga kläder?
* Jag skulle träna. Böt om. Upptäckte att jag glömt träningsbyxorna hemma. Började nästan böla. Det var bara att byta om och gå därifrån.

Men kom igen...

lördag, februari 05, 2005

Hipp!

Dagens roliga saker:
* Att fylla år! Hipp!
* Musikfesten.Mycket lyckad. Dock uppstod ett litet missöde när jag försökte räkna ihop poängen för att kora vinnaren.
* Jag krockade nästan med prinsessan Madelene på Sabis. Det var jag inte beredd på. Hon hade rosa keps.
* En definition på en snåldum kärring:
"Det är hon som måste gå till ryggdoktorn eftersom hon plockar pantflaskor ur iglos".

Dagens trista saker:
* H och J kunde inte komma på festen. Nora var inte på partyhumör.
* Expediter i sminkbutiker ska tydligen vara både dryga och puckade.

Dagens återupplivade uttryck:
Snicksnack!

fredag, februari 04, 2005

Fastnitad

Dagens roliga saker:
* J skickar saker till mig via internposten. Idag kom en Arla-broschyr om läckra lunchlådor! Sen kom en födelsedagspresent. En "powerpad" för arkivarier. Dvs. ett litet block att ha i fickan.
* Min chef berättade om sitt oplanerade drogäventyr i Thailand. Han hade fått "nåt att röka" men inte förstått vad det var. Helt plötsligt hade alla tyskar börjat prata svenska och - tillråga på allt - pratat skit om honom. Men när han skulle gå därifrån satt han fastklistrad i golvet. Efter det höll han sig till Mekongwhiskey.
* As kommentar om receptionisten som fått friår: - Så en dag... var hon bara borta!
* Jag råkade rycka ner Försäkringskassans skylt i hissen. Jag skulle bara kolla hur den satt fast. Och... jag kunde inte sätta fast den igen! Oups.

Dagens trista saker:
* Ett sniket panschispar trängde sig ogenerat längst fram i busskön. De ställde sig så långt ut på trottoarkanten de kunde, så att de kunde hasa rätt på bussen. De stod riktigt nära kanten... så pass nära att de nästan höll på att ta bussen till himlen - iom att de nästan fick huvudena avklippta av bussens backspeglar! Hehe...
* Jag åt så mycket lasagne att jag mådde illa.

Har ni tänkt på, att för nåt år sen, då skulle de som ville vara inne ha riktigt små miniminimobiler. Idag vill samma kategori av folk ha megamegamobiler. Pah!

torsdag, februari 03, 2005

Tandlös

Dagens roliga sak:
* Jag frågade J (glatt och hurigt) om hon hade matlåda. Hon svarade (lika glatt) att det hade hon. Men då sa jag att jag inte hade det! Det blev ju fel.
* Jag fick en chokladboll av S.

Dagens trista saker:
* Att sortera i bokstavsordning är pest och pina.
* Jag försov mig. Eller... jag försnoozade mig.
* Jag stod hela vägen till jobbet imorse. Den enda lediga platsen var bredvid en morgonpigg gladalkis utan tänder.
* Snö.

Varför skulle man vilja detta? För att det är kul? Ja, när man är 15 kanske.

onsdag, februari 02, 2005

Snabel-a

Dagens roliga saker:
* Det är kul med vardagsbus. Till exempel att gömma J kaffemugg när hon är och pudrar näsan.
* Ordet snabel-a är fortfarande himla roligt. Det känns som om det ordet aldrig kommer att bli tråkigt! Snaaaabel-a!
* En treåring på Tvärbanan fick äran av sin mamma att tala om för konduktören vart de skulle. Pojken sluddrade fram stationen men konduktören hörde inte. Då sa treåringen: Vi ska till stationen där mormor bor! Jättesöt!

Dagens trista saker:
* Enligt min lilla whiteboard vid skrivbordet ska jag möta B den 13onde dec och snacka IMU (?). Jag har råkat skriva med en panna som inte går bort.
* Min nya stickade tröja bildar luddiga korvar under armarna efter den första tvätten. Buhu. Jag var tvungen att tvätta den för den stank rök.

Dagens länkar:
* Jag kan inte låta bli att undra vem hon ska gestalta.
If ya know what I mean...

tisdag, februari 01, 2005

Pryttlar

Dagens roliga saker:
* A konstaterade att det är aldrig kul att få presenter från folk som gillar pryttlar. För de ger alltid bort små små paket, innehållandes just pryttlar!
* Vi var på fikapaus på ekonomiavdelningen. Kaffet var slut i automaten och ingen orkade byta. Men sen kom det en ekonom med koffeinabstinens och böt kaffepatron - så då fick vi kaffe. Den som väntar på nåt gott kan ibland bli räddad av en ekonom.
* R sa i samma veva att han aktar sig för att byta kaffepatroner, för han är rädd för att folk ska be honom byta så fort kaffet är slut. Vi sa att vi ska sätta upp en lapp vid automaten där vi hänvisar till R om kaffet är slut.
* M hade sin dotter Gerda (ca 4-5 år) på besök. Gerda gick ett varv inne i vårt rum för att kolla in läget. När hon konstaterat att det var lugnt - så satte hon fart och sprang flera varv så att papperna fladdrade i vinddraget.

Dagens trista saker:
* Tittade en liten stund på Club Goa. Min exgranne fick mig att byta kanal, Meral Tasbas. Hon är verkligen... nja, hon är inte direkt sympatisk - om man säger det så.
* Jag har sagt det förr men säger det igen, det är trist att laga mat.