torsdag, oktober 25, 2007

Kolera

Dagens pest eller kolera:
* Jag vet inte vad som är värst... min tandläkare som är skitdryg och blir sur när jag inte har hål och pratar på en hemsk dialekt (som jag inte törs nämna här) eller min barnmorska som är totalt oengagerad och säger: "jaha... nej, det vet jag inte vad det kan vara" när jag säger att jag har ont under revbenen.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Jag riktigt känner barnmorskans engagemang genom datorskärmen.
Men SHIT alltså, jag hade velat skrika henne rakt upp i ansiktet (*håller för Minnas mage så barnet inte hör*: VAFAN?!?! TÄNKER DU INTE BRY DIG SÅ SÄG UPP DIG DÅ FÖR I HELSIKE!!! Ge mig nån som bryr sig NU!

Anonym sa...

Jag hade också ont under revbenen... minns inte riktigt, det var 14 år sen jag var gravid sist. Jag kommer heller inte ihåg vad det var, men jag tror det kan bli så att trycket uppåt.

Minna sa...

Sin: eller hur... verkligen, hon har jobbat i 30 år... antingen får hon hitta ny inspiration nånstans eller så får hon gå...
ÅsaS: det känns som om det är ett organ som ligger och trycker.

Anonym sa...

Säger som åsa.s - jag kommer inte ihåg vad det var, men jag har också haft så under ett par av mina graviditeter. Inget farligt i alla fall. En lättare inflammation på revbenskammen av att bäbisen ligger och trycker - nåt sånt?..

Anonym sa...

Min son sparkade loss ett revben.

barnmorskan är värst, ska jag sparka henne på revbenet?

Minna sa...

Gabbi: Ja... kanske nåt sånt. Det gör ont både på fram och baksida, som om det är i ett organ.
Sara: Ja, gör det är du snäll, så att hon vaknar till...

Anonym sa...

Din BM ska absolut ha en snigel på ögat.
Min sa bara hela tiden att "allt var så fint så". Om man försökte leda in samtalet på typ känslor(t.ex som att man förresten hade ångat sig å andra skumma saker som dök upp under tiden) sa hon bara "jaa men det är så ibland. Men det blir roligt sen när du får dra barnvagnen!!". Som om det skulle hjälpa när man hade en känslokris...Tyckte mest att hon pratade me min sambo om sin son som spelade fotboll(sambon hade visst haft hennes son på dagis el. nåt)

Minna sa...

P: att det ska vara så svårt... blir de disträ eller??? "pah, en till som ska ha en unge... jippey"

Minna sa...

P: att det ska vara så svårt... blir de disträ eller??? "pah, en till som ska ha en unge... jippey"

Anonym sa...

Sen träffade vi på varandra ett par gånger när lillpyris kommit ut och låg i vagnen. Då sa hon Ååååh, är det inte roligt att få dra vagnen??
Men va f-n! Hur ska man annars göra om man ska ta sig runt?? Och vaddå roligt? Det är väl som det är! Kan inte påstå att jag brukar känna mig lyckligare än annars bara för jag drar vagnen!
Puckad fråga.

Minna sa...

P: Hahhahahahah!!! hahah!!!

och vet du vad min sa: Nämen det börjar ju synas nu och pekade på magen.

jag ville typ skrika: men va fan, jag är i vecka 30!!!!!!

Anonym sa...

Du borde sagt Vilket då?? när hon sa att det började synas!
Barnmorska kan baja i brallan tycker jag!

Karin sa...

Ok, jag tar på mig att kommentera tandläkaren då. Han är ju jätterolig, blir sur för att du inte har några hål!! Lite 3-åring över det hela. "Pilutta dig va" skulle jag säga åt honom. Fast med tanke på dialekten så kanske du bara ska ta och byta ut honom...

Sunflower sa...

Inte tänkt att byta barnmorska? Eller trycka på den befinntligas revben så hon får känna hur det känns?! :)

Minna sa...

P: indeed!
Karin: han är värdo. han ska bytas ut!
Sunflower: nä, jag härdar ut (och klagar så här bakom ryggen på henne...)...

Frida sa...

jag hade oxå en helt oengagerad BM, fick typ tvinga henne att rota fram papprena dör det stod om rutiner vid tvilling-grav. Som "tur" är kom jag rätt snabbt till spec-mvc där de hade ett helt annat engagemang! men jag känner med dig! dumma, duma BM!!!

Minna sa...

Frida: det verkar inte helt ovanligt... konstigt!

Anonym sa...

Meh! Så ska det ju inte vara att gå till BM. Min BM var helt underbar, varje gång jag kom därifrån kände jag mig som superwoman. Hon berömde, lugnade och peppade mig. Tack vare henne njöt jag verkligen av min första graviditet, kände mig typ helig. Därför känns det helt okej att vara gravid igen trots att dottern inte hunnit fylla året än (och samma BM har jag!)

Minna sa...

Annalena: åh vad underbart det låter! Om det blir en nästa gång ska jag definitivt byta!