söndag, januari 31, 2010

Kittlas

Dagens roliga saker:
* Visuell kommunikationskursen verkat extremt lovande. Kurs ett avklarad.
* Jacks kärlek till min kompis A! Han blir som ett sprudlande lyckotåg när hon kommer. Han spexar till max. Kittlar henne, ropar på henne oavbrutet och är ett allmänt (om väldigt vilt) A-barn.
* Jag är friskare än igår.

Dagens trista saker:
* Att vara hungrig kl. 22.40.
* Snor.

lördag, januari 30, 2010

Foton

Dagens sjukdag:
* Dagens dag har bestått i att:
- Baka banankaka till gäst med barn.
- Sorterat och feng shuiat foton i datorn.
- Badat badkar med Jack. Vi lekte med vattenballonger.
- Kollat på Mad Men.
- Stirrat mig blind på snygga LindaK. Dvs... lekt i Photoshop.

Helt sänkt

Dagens trista sak:
* Jag är så förkyld att jag håller på att tuppa av.

torsdag, januari 28, 2010

The way he sleeps

Dagens stil:


Nån somnade ganska ovaggad.

Gjorda

Dagens roliga saker:
* Vi gick laget runt på sektionsmötet och gav varandra två positiva omdömen var. Saker som man borde skriva ner och ta fram de dagar så man känner sig värdo.
* Att få saker gjorda.
* Jack har börjat prata så mycket. Varje dag är det nya ord.

Dagens trista saker:
* Förkylt. Smittad av dagisbarnet i familjen. Igen.
* Att Wardrobe Stockholm stänger. Jag var där idag och handlade upp mitt presentkort! Lyckades snårpa åt mig fem fina saker.
* Ett berg av snö utanför dörren.

onsdag, januari 27, 2010

Polarkakan

Dagens roliga sak:
* Chefredaktören var skyldig mig en lunch, hon föreslog en salladsbar som vi ofta äter på. Så gick hon ut i snöyran för att handla. Jag redogjorde för den macka jag ville... utan majonäs, räkor, avokado och ägg! Berättade att den stod på menyn på väggen och att det var inge konstigt med det, jag brukar beställa den. Hon återkommer med... nåt helt annat. En grillad polarkaka. Hon berättade att de inte hade fattat nånting av hennes beställning... men hon hade stått på sig och fått det jag ville (nja... men det var gott ändå). Om hon hade gått till det ställe som jag trodde att hon skulle gå till hade det gått betydligt bättre...

Dagens trista saker:
* Snöstorm.
* Irrelevanta synpunkter.
* Snöstorm? Sa jag det?
* Att skiljas från en varm tvååring som trynar i ens säng på morgonen.

tisdag, januari 26, 2010

Vab

Dagens sanning:
* Trots att vi sov till åtta och sen sov i en timma mitt på dan... så blir jag helt färdig av att vabba. Det tar på krafterna. Att vara på jobbet är en baggis.

Länge sen

Dagens rens:
* Lite nytt på Tradera!

måndag, januari 25, 2010

Skumt

Dagens roliga sak:
* Högskolekursen Visuell kommunikation har rullat igång och jag är med på tåget. Ska bli jättekul.

Dagens trista sak:
* Barnet är sjukt. Imorgon blir det vab.

söndag, januari 24, 2010

Så som det såg ut egentligen...

Tillägg till inlägget nedan...

Barnet

Dagens barn:
* Idag är det min pappa som är födelsedagsbarn. Och det firade vi hela stora familjen på Berns, med asiatisk buffé. Min pappa satt och blev serverad eftersom han går på kryckor och då är ju buffé inte det smidigaste! Men han satt bra där han satt. Och bredvid honom satt Jack. Han satt också bra. Han åt på nåder lite sashimi... men destå gladare blev han när det blev efterrätt! Då tryckte han bakelser som om there was no tomorrow.

lördag, januari 23, 2010

Fest

Dagens jag-bli-galen:
* Är det nånting som gör mig tokig är det när man försker ladda ner en gratisfil från nätet och den kommer i 1000 olika mappar och man måste packa upp och ner och fram och tillbaka och så hittar man inte och inget funkar! Då blr jag tokig. Och extra galen blir jag när det är innan lunch så att jag är hungrig också.

Dagens jag blir glad:
* Jag blir glad av det nya programmet med Anders och Måns. Så roligt! Klockrent! Såg ni sist? Vad var värst? Kulturkvällen eller studentkvällen? Kan man välja?

torsdag, januari 21, 2010

Samma men ändå en annan

Dagens tårta:


Två små år

Idag säger vi GRATTIS till Jack! Han fyller två små år! Han firar med att förneka att han fyller år! Jag säger: Idag fyller du två år! Han svarar: nej. Så hoppar han lite.

onsdag, januari 20, 2010

Rad

Dagens rad:
* En av mina favvisar med Gn'R är You are crazy. Speciellt raden: When I was yonger, I knew a motherfucker like you.

Over and out!

Kaffe?

Dagens roliga saker:
* Lunchade med kompis J och hennes lilla Ivan. Han är åtta månader och supersöt. Han åt på min platsneccessär i tjugo minuter.
* Vi fnissade åt de helt efterblivna expediterna i kassan. När vi frågade efter kaffe sa killen: jag vet inte hur man sätter på bryggkaffe. Sen gjorde han det i alla fall och det var så svagt att jag bara kunde ta en mun.
* Kollegan har rapporterat sig som okej...
* Varje dag som jag hämtar Jack på dagis har han små röda cowboyboots på sig.

Dagens trista saker:
* Det var ganska hemskt att jogga på morgonen. Men jag var fan bra som provade på det i alla fall. Jag berättar om det här.
* Någon hade tagit fel pulka på dagis. IGEN! Hur svårt kan det vara?

tisdag, januari 19, 2010

Raket

Dagens roliga saker:
* Trots olyckan har vi skrattat idag. Idag skrattades åt gårdagens ordspråk: Upp som en bajs - ner som en raket. Kollega T hittade det på nätet när hon letade efter engelska ordspråk.
* Det är både bebis och giftemål på gång i kompisgänget. Dock inte förrän i augusti. Och det är inte samma tjej som ska beba och giftas.

Nu måste jag gå och sova. För imorgon är det det här som gäller!

Ont i magen

Dagens hemska sak:
* Idag har vi svårt att jobba. En av våra kollegor blev påkörd av en bil i morse och ligger på sjukhus. Ingen av oss kan riktigt koncentrera oss utan sitter mest bara med ont i magen. Usch det är så hemskt.

söndag, januari 17, 2010

Ciao

Helgens roliga saker:
* Planering av semester. Letande efter flyresor och hus. Ciao ciao Italy, here we come.
* Jacks faschination (stavas?) av sin skugga.
* Sova. Det är inte roligt, men underbart.
* Jag kom ut på mina åtta kilometer idag, men det satt hårt inne.
* Jack har sjungit Janne-sången för sin idol Janne. Den går såhär: Janne Janne Janne Janne. Och så klappar man händerna, och så gör man den så lång som man själv vill.

Helgens trista sak:
* Spänninghuvudvärk. Som ett brev på posten efter lite stryketräning.

lördag, januari 16, 2010

I love Guns n' roses

Dagens jag-har-sagt-det-förut:
* Ibland blir jag så glad. Det är när jag återupptäcker Guns n' Roses. De är så sjukt bra. De går varma på Spotify. Ännu härligare är det att en del tycker att de är värsta täcky. He he he.

torsdag, januari 14, 2010

Olja

Dagens sak:
* Det är mycket på jobbet nu. Och kommer vara fram till sista mars och en bit in i april. Det stavas å.r.s.b.o.k. För att tänka på annat hasar jag in till chefredaktören med jämna mellanrum och pratar löpning. Miltider, fartlek och teorier om att dricka olivolja innan ett lopp.

måndag, januari 11, 2010

Kanna vatten

Dagens måndag:
* Långt möte.
* Kort möte.
* Informellt möte.
* Möte med kiropraktorn.
* Möte med soffan och en kanna vatten.

söndag, januari 10, 2010

Feber

Dagens sjuko:
* Så pigg igår. Så sjuk idag. Det går fort med småbarn. Då blire det nån vabbdag i veckan alltså.

Jogg

Dagens runda:
* Jaha, nu är det min tur!

Granen är borta

Nattens dröm:
* Igår kastade vi ut granen. Jack var med och hjälpte till att damsuga och sopa. Frid och fröjd på ytan. Men innuti honom måste det ha varit en chock. Han vill ha granen året om. För i natt vaknade han två gånger i mardrömmar och ropade förtvivlat: Granen borta! Granen! Borta borta!

lördag, januari 09, 2010

Studio

Dagens roliga saker:
* Idag har vi åkt hela söder om söder runt för att samla in de spridda delarna av min förut flitigt använda utrustning till min hemmafotostudio. Nu är de åter igen samlade och uppmonterade. (Och jag kan berätta för alla inblandade att JO, jag hade två lampor. Det finns bildbevis på det... skumt, var är den?).
* Hämta ut paket från Acne jeans. Ljuva tider.

Dagens trista sak:
* Jag hade Jack på höften och han gnällde lite. Efter en liten stund tittade jag på honom (ca 15 sekunder efter att jag lyft upp honom). Då hade han HELA ansiktet fyllt med utsmetet blod. Han var helt röd. Han hade börjat blöda näsblod den stackarn och gnidigt ut överallt. Vi diagnostiserade honom till sömnus bristus.
* Jag somnade i Jacks kuddhörna i förmiddags. När jag skulle leka med honom... Efter ett tag var jag tvungen att flytta lite på mig och då rullade jag över en Duplogris så nu har jag världens blåmärke på höften. Smärta i kubik.
* Jag satte SjörövarFabbe på reapet eftersom det är den enda låten Jack vill höra. I just say: two hours...
* Det krävdes sju Bragokex på lika många minuter för att stilla min sötcraving!

Dagens modeller:
* Både jag, Kemisten och Jack fick agera modeller i den hastigt uppkastade studion. Väggen ser ut att vara direktimporterad från Kuba, men det är bara en vanlig vägg i pannrummet... målad av någon i historisk tid. Vi har just tagit bort oljepannan och då uppenbarades väggen... Tanken är att måla en av väggarna vit, men just den här ska nog får stanna.
* Jag är överlycklig över att den allra linslusigaste och bildsköna ("Hon ser ut som en rashäst, hon är så snygg"- som min mamma brukar säga när hon ser henne...) av mina vänner redan tackat ja till en inbjudan till Kubarummet!




Jag har ju visserligen redan ett rätt bildskön modell. Men man måste typ joddla och låta som en marockansk böneutroperska när man ska få hans uppmärksamhet...

fredag, januari 08, 2010

Testar fjärren

Dagens prövning:
* Köpte en fjärkontroll till kameran på lunchen. Testing testing.


torsdag, januari 07, 2010

Jogg

Dagens saker:
* Idag var dagens enda behållning att jag var ute och joggade. Det var najs.
* Annars så var det bara en helt vanlig dag. Lyssnade på historier. Det blev många idag. Allt ifrån äventyr i fnaskkvarteren i Paris till cykling på motorväg mellan Belfast och Dublin.

onsdag, januari 06, 2010

Knuff

Dagens plan:
* Plocka bort julsaker och kasta ut gran. Skedde icke. Jag plockade undan lite julsaker och ställde dem tillsammans på sideboardet, dock inte i kartongen...

Dagens action:
* Jack knuffade sin kompis Mira baklänges in i granen.

Dagens sociala sammanhang:
* Kompisar över på lunch. De hade med sig pizzakit och vi bjöd på kaffe.
* Middag hos mor och far. Där bjöds det på antrekått. Det var gott.

tisdag, januari 05, 2010

Tummen får äta banan

Dagens andra fotoinlägg:
* Alltid lika inspirerande Weronica på En mammas dag skrev ett inlägg om vardagsfotografering! Idag var det just det som pågick här hemma. Och titta vad jag fick med på bild. Pappa Kemisten matar Tummen med banan medan Jack dukar bordet.


Jag vet att det är värsta 00-tal att göra svartvitt och sen maska fram lite färg...

Korgen

Dagens sanning:
* Mitt stackars barn har en kamera i fejset varje kväll. Jag fotar ihjäl den stackarn. Men han måste ställa upp nu när mamma har en ny kamera och två nya objektiv, förklarar jag för honom. Ibland tröttnar han och tar kameran och säger: bort! Idag satte han en korg på huvudet.

måndag, januari 04, 2010

Inaff

Dagens tonårsinlägg:
* Vissa bah: Ahmeh, de e så mysit näre e kallt. Bah värsta mysiga och bah änglar och bah värsta fina. Och bah snöööööö liksom.
Andra bah: Jag dör! Jag fryser ihjäl! Skjut mig! Döda mig! Bränn mig!

Objektivt

Dagens affäriga saker:
* Idag satt jag utför jobbet i en okänd mans bil och gav honom pengar! Kan ha sett lite skumt ut. Men jag köpte bara ett nytt obejektiv till kameran. Blocket is the shit. (innan jag gick ner för att möta honom slängde jag en lapp på min kollegas bord och sa: om jag inte kommer tillbaka så är hans nummer och namn här). Men jag återvände helskinnad.
* Sen mötte jag upp en annan okänd man i receptionen och sålde min gamla kamera till honom. Blocket is the shit.

söndag, januari 03, 2010

Ränd it

Dagens rand:
* Vi kör vidare med randtema. Dock i en annan färgskala.


Och så slänger vi in en plastpaprika och en plastbroccoli på det. Julklappen från kusinen med familj. Mycket uppkattat. Det var en liten bärkorg (som på ICA) med frukt och grönsaker och diverse annat i matväg. Funkar prima i badkaret. Häromdagen tog Jack äpplet och en tom urtvättad turkyoghurtburk med lock och satte sig i badet. Sen la han äpplet i burken, satte på locken. Tog av locket kikade ner i burken och ropade glatt: PLÄPPLE!!!!

Fred och sånt

Dagens oups:
* Köpte t-banekort i en liten kiosk och i kassan stod en äldre utländsk kvinna. När jag var klar sa hon:
- Jag hoppas att du får en bra månad, ett bra år och att vi får fred.
- Ja... och så kan det gärna bli lite varmare! kontrade jag på typiskt svennebananmanér.
- Fast jag är glad över att jag inte är på gatan i Iran och blir ihjälskjuten av männen. Så det gör inget med kallt. Vi har det bra här.

Vad svarar man på det? Jag log och sa: ja, det har du rätt i! Sen hoppade jag in i min varma bil.

Hur kan man inte veta?

Dagens fundering:
* Under middagen här hemma i december berättade en kompis en mycket underlig sak. Hon och hennes sambo hade varit på en middag och efter en stund hade samtalet glidit in på något i stil med: vem skulle du helst vilja vara... eller nåt sånt! Och då var det någon som nämnt Tom Cruise... Det kan ju i och för sig verka märkligt, men det är inte det som är grejen. Utan... det var en tjej i sällskapet - som inte visste vem han var! Hon var ca 35 år och hon visste inte vem Tom Cruise var (är). Är inte det helt sinnessjukt?

Kanske bodde hon här...

lördag, januari 02, 2010

Duplo

Dagens grej:
* Tomten kom med Duplo. Jack tvingar mig att ställa grisen i det lilla fönstret och sen så tar han legohundarna och visar hur det låter när de bajsar. Allt efter instruktionsboken...


fredag, januari 01, 2010

Roman horny porny

Dagens asgarv:
* Idag har jag hört radioreklam för det här flera gånger! Hur man kan pigga upp konferensen... Vad säger du chefredaktören, ska vi ge det som förslag till den fjortonde?

Stäng dörra

Dagens asgarv:
* Barnen i Bullerbyn... vilka skådespelarinsatser!

Nyår

Gårdagens roliga saker:
* Trots nästan febervarm panna och pinande luftrör var nyårsfesten en succé.
* Vi stod på första parkett under 12-slaget, på femte våningen på Odengatan med utsikt över Vasaparken. Jag vägrade att gå ut i kylan och jag hade faktiskt ganska många i sällskap inne i värmen.
* Som vanligt var det diverse utmaningar på olika håll och ett resulterade i ett rumpavtryck i snön på balkongen.
* Sen var det lite hederlig armbrytning. Vänsterhänta tjejer mot högerhänta killar.
* Det var även mycket löpsnack, knäsnack, Vasaloppssnack och halksnack.
* Sen tappade jag rösten och då tog vi tbanan hem. Där var det nån som spydde och det var ingen trevlig avslutning på året... eller början på året kanske man ska säga. Men jag ska försöka förtränga det.