lördag, oktober 31, 2009

Natt och dag

Dagens utlopp:
* Jack har bott hos mormor och morfar över natten. Och som han har mått! Som en kung. Sprudlande glad, skrattandes, fnissandes, kramandes, pussandes och allmänt bedårande. Inte undra på att han hade mycket gnäll, gråt och skrik att få utlopp för när han väl kom hem igen...

fredag, oktober 30, 2009

En lastbil som backar

Onsdagens teckning:
* I onsdags ritade jag och Jack. Att rita går till så här:
Jack säger "schhh schhh schhh" och viftar i luften med höger hand. Det betyder att han vill rita.
Vi lägger ut den rosa filten på golvet. Han sätter sig. Jag tar fram block, tuschpennor och blyerts.
Han hetsritar några streck på pappret innan hans tänker: Måste suga på pennan, måste rita på golvet (därav filten) - och sen utför han dessa moment och då måste man vara beredd.

I onsdags la han till en aspekt, han berättade vad han ritade. Först kraxade han, då frågade jag om han ritade en skata (som är hans favoritdjur). Ja, då nickade han allvarligt. Sen ritade han några streck till och mjauade. En katt? Jodå, han nickade. Sen ritade han lite till och sa: Beep beep beep, swooosch! AHA - en lastbil som backar och sen kör iväg! Javisst.

Only a mama could tell...



Fisk

Dagens mätta:
* Varit på Wedholms fisk. Fick ett presentkort dit i augusti 2008. Men ni vet, småbarnförälder som man är är man ju så busy så man har ju inte en minut över för att gå på sånna lyxiga restauranger. Eller blandar jag ihop det med lathet, handlingsförlamning och bara en oförmåga att ta sig an saker. Ja... jag tror det. Men gott var det.

P4?

Dagens panik:
* Jag vill lyssna på det här i mobilen. Men jag hittar inte den jävla frekevsen, vart ska jag? Kan de skriva ut det eller?

torsdag, oktober 29, 2009

Jag läser din blogg

Dagens roliga sak:
*Pratade i telefon med en kompis som berättade att hon brutit revbenet. Jättehemskt, hon gjorde en ordentlig vurpa med sin lilla bebis i famnen. Mycket traumatsikt men som tur är gick allt (well... allt är ju relativt...) bra. Så jag sa:
- Ja... jag mår bra. Här har det inte hänt nåt.
- Nej jag vet... jag läser din blogg.

onsdag, oktober 28, 2009

Hörlurarna

Häromdagens roliga sak:
* För två veckor sedan var en kompis på besök. Dagen efter hittade jag hennes hörlurar i hallen. Meddelade henne att hon glömt dem och postade dem till henne. I förra veckans sågs vi igen och då berättade hon att hon glömt bort att säga att det inte var hennes hörlurar. Så föreslog hon att det kanske var mannen som varit hemma hos oss och pratat luftvärmepump. Oh no, pinsamt! Berättade allt för Kemisten i förrgår. I går morse ringde Kemisten på väg till jobbet... och meddelade att de där hörlurarna... de var nog hans... och det förklarade varför han inte hittat dem på två veckor!

tisdag, oktober 27, 2009

Inga flejks

Dagens trista sak:
* Vi har inga cornflakes. Jag som jättegärna vill ha det.

27-28-35-37-39

Dagens roliga sak:
* Jag var på möte med viskmannen.. Efter mötet sa kollegan:
- Tänk vad snygg han kommer att bli när han blir man!
- Men... han är väl inte direkt lammkött?
- Jo, han är väl kanske 27-28?
- Nej nej. Han är äldre... 35 - 37!
Jag tog saken i egna händer och gick till kollega E så att han kunde kolla upp "i systemet" hur gammal Viskmannen är. Problemet var bara att Viskmannen stod där inne när jag kom in... Så jag fick låtsas som om jag skulle ta en godis av kollega E. Skitfånigt. Sen gick jag därifrån och ringde kollega E istället. Svaret blev i alla fall 1970. Han är född 1970.

Eliten

Dagens underbara:
* Jag tycker att det är underbart att ha poeteliten i släkten!

Och så en intern fråga på det: Bebis? Ute?

UPDATE:
* Jaaaa! Hon är ute. Och enligt smset doftar hon Baby Chanel. Ljuvligt!!!!

söndag, oktober 25, 2009

Chiiiizecake

Dagens tröttsamma:
* VARENDA gång jag zappar in på nåt matprogram med Leila gör hon cheesecake. Kan hon bara lägga av med sina jävla cheesecakes nångång?

Julkort

Dagens rit:
* Jag har precis börjat rita på årets julkort! Det kommer som vanligt att bli helt fantastiskt!!! Min tanke är att de ska säljas från shoppen hela november!

fredag, oktober 23, 2009

Dr Martens och skoskyddet

Gårdagens roliga sak:
* Igår hade jag på mig mina älskade 20-håls DrMartens. De är 100% knyt, ingen fuskdragkedja, så det gäller att ha gott om tid på morgonen. När jag kom till dagis insåg jag problemet. Jobbigt att knyta upp dem just när jag fått på mig dem. Men så såg jag att de blå skoskydden. Så jag krängde på mig sånna. Sen skämtade jag med en av fröknarna:
- Nu får jag inte glömma att ta av skoskydden när jag går.
- Nej, det är halt ute idag...
- Jasså, du tänker på den aspekten. Jag tänkte mer på det visuella...

Här är mitt liv:

Dagens kväll:
* Fredagskväll. Nu tar jag maten, datorn, tvn, Kemisten och dessa tre tidningar och sätter mig i soffan. Och så lite hosta på det.

torsdag, oktober 22, 2009

Här är ditt liv

Gårdagens roliga sak:
* Igår var jag ute och käkade med mina kompisar och vi fastnade i "Här är ditt liv"- temat! Då och då avbröt vi varandra slog ut med armarna och ropade: Och här kommer han!!!!!

tisdag, oktober 20, 2009

På promenad

Dagens roliga saker:
* Jag har vabbat en snorig liten varelse.
* Jag var hos tandis i morse. Inga hål, bara anmärkning om att jag borstar för hårt. Från och med nu måste jag hålla tandborsten som en penna.
* Var ute på en timmas lång promenad med varelsen och hans mormor. Varje gång varelsen passerar en lyktstolpe stannar han och pekar och säger: Mööööik (mörk), han berättar att lampan är släkt. Det blir många stopp.
* Sen måste han också stanna och titta på sprickorna i asfalten. Och när han gått förbi dem vinkar han och ropar hej då. Det blir många stopp.
* Och så samlar han löv och pinnar som han lägger i papperskorgen längs vägen. Det blir ett långt stopp.

Det är inte lätt! Men jag fångade honom i farten.

måndag, oktober 19, 2009

Men asså hallå bah

Dagens bestäm er:
* Skickade ett mail till antagningen (universitetet) och frågade om jag behövde komplettera min ansökan med papper på att jag pluggat. Jag fick två svar... ett som sa: Vi har 210 registrerade poäng på dig i LADOK. Det andra sa: Skicka in vidimerad kopia till oss!
Jag säger: Fan orka. Jag vet ju att de har sett poängen i systemet... nånstans där finns de ju.

Katten

Dagens vabb:
* Idag var Jacks första sjukdag (inte i livet, men i dagislivet). Kemis var hemma och vabbade.
Imorgon är det min tur. För jag tror minsann att det blir imorgon också.

Dagens katt:
* Vi har fått en katt. Och vi vill inte ha den. Den ligger i på altanen i Jacks vagn på en filt på nätterna. Det är så hjärtskärande. Det är en herrelös en som har tytt sig till oss och till vår granne. Just nu är Kemis över hos grannen för att få råd om hur vi ska göra. Jag kanske ska viska i dens öra: Keep in mind, the rabbit died on our watch.

UPDATE:
* Oj oj, nu är det full aktivitet. Grannen hittade en exakt likadan efterlyst katt på nätet. Jag ringde till honom och nu ska han komma hit och spana in altankatten! Hoppas att det är han.

UPDATE 2:
* Jaaa, det var deras katt! Han hade varit borta i två månader, men nu är han återfunnen. En mil ifrån hemmet. Och mycket tjockare än innan han stack. Han måste ha bott hos nån som matat honom.

lördag, oktober 17, 2009

Kappa

Dagens tanke:
* Hur kommer det sig att en dag som denna... då man inte ska träffa nån alls... har värsta perfekta frisyren. Vilket slöseri på en bra hårdag.

Dagens förvåning:
* Skulle till EKO i Länna. Det var nerlagt. Synd. Som. Fan.
* Vi gick på RUSTA istället. Jises vilket ställe. Vilken kaos. Vilken röra. Vad mycket julpynt. Hemskt. Dock inte förvånande.

Dagens pinsamma:
* Var inne på Hemtex i Länna och letade efter en gardin till Jacks rum. Jag vet att jag letade efter en så kallad "kappa". Men jag har en hangup på det ordet. Jag kan inte säga det för jag tycker att jag utger mig för att vara en kvinna med koll på gardiner, hemslöjd, korssygn och matlagning när jag säger det. Så jag gjorde så här:
- Hej, jag letar efter en sån där kort gardin. Inte en sån som hänger ner till golvet.
- En kappa?
- Ja... så kanske det heter, jag har ingen aning...

fredag, oktober 16, 2009

Svischarn

Dagens roliga saker:
* Idag hamnade nummer två på skrivbordet. Bra bra.
* Kemisten berättade att när han kom till dagis så var det ett gäng tysta barn som satt stilla och lugnt i en ring och läste saga. Jättefina. Så såg han nåt i ögonvrån som svischade fram och tillbaka. Och vem var det som sprang som en dåre fram och tillbaka alldeles ensam? Jovisst, lilla överskottsenegriungen Jack.

torsdag, oktober 15, 2009

Kändisspan

Dagens roliga saker:
* Såg Jacob Hård på t-banan. Jag tog upp mobilen och smsade min kompis:
Din forne idol är i min t-banevagn. Jacob Hård. Jag minns att du hade hans autograf på väggen i ditt rum. Ska jag hälsa?
* Sen började han prata i mobilen. Och alla i vagnen blev genast sugna på längdhopp, valla, Klüft och Kalla.

Dagens trista sak:
* Jag ska aldrig nånsin mer äta Fischermans friend. Jag får sånna magknip.

onsdag, oktober 14, 2009

Kurs

Dagens smarta sak:
* Det var ett smart drag att vara hemma idag. För nu är jag inte sjuk längre.

Dagens hoppsan:
* Jag anmälde mig till en distanskurs i "Fotografi - Visuell kommunikation, 7,5 p". Spännande, om jag nu blir antagen...

Dagens dryck:
* Hett vatten med riven ingefära.

Dagens trista sak:
* En av kaninerna dog under tiden vi var kaninvakter. Men det var inte vårt fel. Den kaninen hade just fött två dödfödda ungar... så hon gav väl liksom upp. Och passade på när familjen var utomsocknes.

Dagens roliga sak:
* Jag slapp se snön eftersom jag låg och sov. I hate snow.

Sjuk

Dagens sjuko:
* Jag är hemma och är sjuk idag. Förkyld. Kanske svinis. Vem vet? Fast svinis känns inne så inne längre, känns förlegat. Jag vill ha en cool förkylning inte en gammal efterbliven svininfluensa.

måndag, oktober 12, 2009

Kurs

Dagens roliga sak:
* Jag var på kurs. Kurs är bra.

Dagens trista saker:
* Jag åt en äcklig lunch på en restaurang i Linde industriområde. Jag valde mellan pest eller kolera och tog "citronpocherad kungsflundra med ris och hummersås". Smakar ju gott - på pappret. Det var en bit torr fisk, torrt Uncle bens och en rejäl skopa hummersås över hela tallriken. Huvva.
* Iskallt. I tell you, I hate iskallt.

söndag, oktober 11, 2009

Fyrlingar

Dagens klipp:
* Min kollega tipsade mig om det här klippet för nån vecka sedan. Det är helt fantastiskt!

Jack och kråkan

Dagens roliga sak:
* Jack har gått och lagt sig men är i skrivande stund fortfarande vaken. Han ropar då och då från sitt rum. Jag gick ner för att stoppa om honom, då stod han och stack ut handen och ville ge mig nånting. Jag gick fram för att ta emot, då har han petat ut värsta snorkråkan som han vill ge mig.

Dagens trista sak:
* Det lutar åt att vi måste köpa ny diskmaskin. Detta för att inte behöva dö diskmaskinsmedelsdöden.

Vakt

Dagens vakt:
* Nu är vi kaninvakter igen. Eller som jag brukar säga: Vi ska vattna haren.

Jämfota

Dagens hopp:
* Sen en tid tillbaka har Jack kunnat hoppa jämfota. Nu gör han det hela tiden. Som en studsboll.


lördag, oktober 10, 2009

Min pappa och glassen

Dagens roliga sak:
* När min pappa var sju år var han i Danmark. En dag blev han sugen på gräddglass och frågade sin far om han fick köpa en. Det fick han, om han gjorde det själv. Det innebar att min pappa var tvungen att utsätta sig för det danska språket och fråga efter något, som i hans öron lät som: FLÖÖÖE-IS. Det tyckte han var så himla dumt så han hoppade över den där glassen.

fredag, oktober 09, 2009

No more ersättningsbuss

Dagens underbara:
* Nu är det slut med ersättningsbussande. På måndag är blå linjen öppen igen. Jag har längtat.

Dagens tillägg:
* Om ni tycker att jag uppdaterar dåligt här så finns jag här också. Astråkigt för en del kan jag tro. Men nu vet ni iallafall.

Orka

Dagens känsla:
* Jag känner att jag tycker att Linda Sundblad och Veronica Maggio är lite samma person.

Dagens Kent:
* Det här är en av mina Kent-favoriter all time high. (så säger man nog inte, men orka ändra...)

torsdag, oktober 08, 2009

Nope

Dagens:
* Nej, inget inlägg i dag heller...

måndag, oktober 05, 2009

Ja tack, jag tar två.

Dagens lycka:
* Det är tur att man har Yllet. Som hittar sånna här fantastiska nyheter!

Sju till sju

Dagens saker:
* Idag var jag på jobbet mellan kvart över sju till kvart över sju. Det kändes som om jag kom dit mitt i natten och gick därifrån mitt i natten.

Dagens roliga sak:
* Jag och kollegan tog hissen ner från våning sex till våning tre. När vi kom ner sa han, - Fan, jag glömde kortet... jag måste åka upp igen.
- Bra! sa jag... jag med. Så åkte vi tillbaka.
* Ovan nämnda kollega kan snacka... Den ena otroligare historien efter den andra. Idag fick jag höra om när han och Bo Holmqvist på jobbade Rapport och blev beskjutna i Beirut under brinnande inbördeskrig. (det var ju kanske inte så roligt - med tanke på rubriken - men jag orkar inte byta)

Dagens sanning:
* Jag avskyr tv-serien House. Läskiga obotliga sjukdomar vill jag inte höra talas om.

torsdag, oktober 01, 2009

Kemisten

Dagens Kemist:
* Det var länge sedan jag hängde ut min kära Kemist här i bloggen. Så här kommer några saker han har sagt de senaste dagarna:
- Jag fattar inte varför folk jämt säger att skånska är så fult. Då har de ju uppenbarligen aldrig hört småländska.

Nä... sen kom jag inte på nåt mer. Så jag avslutar detta inlägg med en uppiggande gammal goding.