tisdag, november 17, 2009

Plutten med klutten

Dagens saker:
* Idag har varit en sån där omotiverad trist dag. Där man inte orkar göra nåt stort utan bara fipplar med en massa småsaker. Blir glad när nån kommer och stör med nåt som man kan hjälpa till med. Nåt litet enkelt.
* Vaccinerade mig. Från att min kollega ropade: De har vaccin nere på mottagningen därnere. Kom vi springer dit! - tills att jag hade ett plåster på armen tog det max 25 minuter. Nu har jag ont i armen.
* Jag skrattade gott när dagisfröken visade hur småungarna försöker äta trolldeg bakom ryggen på fröknarna.
* Jack slängde en klutt trolldeg på golvet och jag sa: - Men Jack, inte på golvet, ta upp det och lägg det på bordet nu. En av dagisfröknarna himlade vänligt med ögonen och sa: Men... han är ju inte ens två år... vad tror du. Och i samma sekund la Jack den lilla klutten på bordet framför henne. Och jag log!
* Jack är så kär i en av sina fröknar. Så fort man säger dagis, då ler han och säger hennes namn. Idag när vi gick hem kunde han inte sluta ropa på henne och han vinkade och vinkade! Han är så glad nu när vi har fått hem dagisfotot, han kan titta på henne hela tiden.

5 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

men åh - vad gulligt - first love liksom :)

Jag minns när sonen gick på dagis och fick skjorta och slips i julklapp från släkten i England - han skulle absolut ha det på dagis och gissa om fröknarna dog av gull-chock ;)
Och väst också, var det nog ;)

hedgehog-sara sa...

förresten - det var längesen vi fick se Jack - kan du inte lägga ut en bild på honom? han är ju liksom min hemliga kärlek :)

Anonym sa...

Hur bar du dig åt för att få en spruta? De mottagningarna jag har varit på har varit överfulla av folk och har bara gett till barn och riskgrupper. Jag vill vaccinera mig för att inte riskera att smitta min 6-veckors bebis eller bli så sjuk att jag inte kan ta hand om honom men det verkar vara stört omöjligt. Ska man ljuga och säga att man har astma?

Minna sa...

Sara: hahah, vad sött! Jo, ajg ska baar hitta en rolig!
Anonym: Vi fick reda på av en slump att den här mottagningen hade vaccin. Några kollegor hade varit där och då sa sjuksyrrorna att de hade 90 shots kvar, då gick vi dit. Och det var inga frågor om riskgrupper eller nånting, det var bara fylla i en lapp med namn och eventuella sjukdomar (dvs riskgrupp) och sen var det en spruta. Var ganska mycket mammor och vagnar där också, så jag tror att de vaccinerade dem också. De var i "rummet" bredvid. Jag har inte hört talas om nån som fått frågan om de är med i nån riskgrupp, på de flesta ställen verkar alla som kommer få vaccin. Jag har bara läst om det i tidningen, men inte hört på riktigt... Hoppas att du kommer iväg snart för jag förstår VERKLIGEN din oro. Mys på med bebisen!

Minna sa...

Anonym: inte direkt svar på din fråga kanske... och nu när jag läser ditt inlägg igen (!!!) så ser jag att du faktiskt försökt få vaccin men blivit nekad! Ja, lite astma har väl alla?? ;D