måndag, april 02, 2012

Kan nåt om bilar

Dagens ljug:
* Akta er, här kommer ett inlägg som är fullt av förutfattade meningar!
Idag startade plötsligt inte bilen och jag befann mig utanför postterminalen i Årsta. Jag gick in på Posten och frågade om de hade nån "som kunde nåt om bilar". Där var bara en massa tanter så de skickade mig till "gubbarna på bryggan". Där öppnade en man och jag förklarade att bilen inte startade och frågade "tror du att det är nån här som kan hjälpa mig och bara kolla vad det är för lampa som blinkar"! Hans svar chockerade mig för att han ljög mig rakt upp i ansiktet, han sa: "Eh... nej, jag tror inte att det är nån av killarna här som kan nåt om bilar!" Fel, 9 av 10 killar kan "nåt om bilar". Om en kvinna säger: Jag kan inget om bilar -  då är det så. Men - nästan alla killar "kan nåt om bilar". Han ljög och min bil startade av sig själv i ren protest! Han kunde väl bara ha sagt: Sorry, men vi har inte tid!

7 kommentarer:

A sa...

Haha! Fast jag vet inte det... om det var en lögn alltså! Min lillebror har jobbat på postterminalen i Årsta och han är en 21-åring uppvuxen i innerstad, han kan garanterat inte ett skit om bilar. De andra som jobbade med honom verkade vara av samma bakgrund, typ.

Minna sa...

Jag tror inte på det ändå faktiskt!

Jag förstår verkligen att de varken hade lust eller tid.

Men jag kan ge mig på att nån där inne i alla fall att nån där inne kunde nåt om bilar! :D

Mer än mig i alla fall. Och jag kan noll. Verkligen noll.

Akan-Kakan sa...

Haha, klart gubbar på posten kan nåt om bilar, det vet ju alla! I alla fall om de är över 40!

Minna sa...

Akan-Kakan: eller hur! Säger en kvinna att hon inte kan nåt om bilar - då kan hon INGENTING! Knappt köra... Men säger en man det: då vet han i alla fall hur man tankar, byter däck, öppnar motorhuvet, fyller i olja, spolarvätska, rengör cylindrar, kan peka ut batteriet, se om det är vajsing på kopplingen och sätta på radion.

Hon som gick sa...

Mina två söner kan typ allt om bilar. Tvivlar också på att de skulle säga nej om de fick frågan om hjälp.

Jag tror också "alla" killar kan något om bilar :-)

Erika sa...

Typ alla killar jag känner kan nåt om bilar...eller skulle iallafall säga att de kan nåt om de blev tillfrågade. Jag kan typ köra, tanka, fälla säten å komma ihåg att bilen ska servas två gånger om året. Borde väl räcka? Å om det skiter sig har jag ett nummer till road side assistance. ;)

Minna sa...

Hon som gick: då är vi två!

Erika: eller hur! De kan ju i alla fall ta sig en koll!

Jag kan tanka (fast varje gång ringer jag för säkerhetsskull till Kemisten eller min pappa och frågar vilken bensin jag ska använda) och sätta på vindrutetorkaren därbak. Men jag kan inte byta däck, förstå nåt i motorn eller hålla på med oljan och sånt.