måndag, november 01, 2010

Minna hjälper till

Dagens festliga sak:
* Stod vid en sån där Selectamaskin och väntade i T-centralen. Mot mig vaggar en till synes 100-årig kvinna, med så att säga östeuropeiskt romskt utseende. Klassik tiggarstil. Jag vet inte om hon var tiggare men eftersom jag är så fördomsfull och eftersom hon hade, så att säga, the look, så tror jag att hon var det. Hon kom fnissande mot med mig vänlig uppsyn. Så pekar hon in i maskinen och lägger fram sin hand med cirka 13 enkronor i. Jag förstår att hon vill ha hjälp att köpa vatten. Jag tror såklart att jag ska bli rånad och pickpockad av nån av hennes fellowgangsters men jag spelar cool och tänker, klart jag ska hjälpa kvinnan, hon kanske är törstig. Och så slogs jag av skammen över att en flaska Ramlösa kostar 2o kronor i vårt land. Gud vad dyrt. Egentligen. Så lite skamset fick jag med mitt otroliga teaterfejs (inför publik på T-centralen eftersom alla tittade nyfiket på kvinnan som hjälpte tiggargumman att köpa vatten) mima att hennes kronor icke var nog. Så hon skakade runt i alla fickor och tillslut hade hon 20 enkronor. Min t-bana skulle komma om två minuter men jag började tappert att mata in dem. En efter en. Och så tryckte jag på nr. 52 och vattenflaskan dundrade ner. Hon brast ut i skratt för hon tyckte det var så festligt! Och så kom min tunnelbana och vi skildes för livet. Men jag hann dock se att när hon öppnade flaskan så sprutade det ut åt alla håll...


Kom att tänka på en annan grej angående dyrt vatten. Skulle köpa vatten på Grönan i somras. Jag är 33 år gammal och har köpt saker och ting på Grönan förut - så jag är beredd att betala nästan vadsomhelst för vadsomhelst. En flaska vatten kostade 25 kronor. Tjejen i kassan kunde nästan inte säga det till mig för hon skämdes över priset. Så hon föreslog att jag kunde få ett glas kranvatten gratis om jag ville. Så gulligt. Jag tackade dock nej. Jag sa som chefredaktören brukar säga, det drabbar ingen fattig.

5 kommentarer:

yllet sa...

ohh! en bild! :D Underbart. Jag saknar dem ska du veta. Jag vill ha allt! Roliga inlägg! Fina foton! Coola illusar! Tre önskningar i en!? Det går inte..
Det går ju faktiskt inte.

No-one sa...

Här är en till som saknar dina underbara illisar! Rolig episod du berättade förresten - både om tiggargumman som (inte) skulle råna dig och om ditt köp av hutlöst dyrt vatten.

Anonym sa...

Ja, en fin story och en jattefin illustration. Om vatten och vattenpriser kan man prata mycket och lange....Ett globalt problem

Linda K sa...

schysst illustrerat! :D

Minna sa...

Yllet: Isch bin no kindereggsche.
Alexia: :D
Anonym: ja det är sant.
LindaK. Thänxs sicko.