torsdag, april 09, 2009

Sick

Dagen sjuka grej:
* Jag har en son som inte ens är ett år och tre månader... och vi måste redan prata engelska framför honom... på riktigt!
För om jag säger till Kemisten: Jag ska gå dit ner! Då blir Jack galen och ställer sig vid trappen till nedervåningen och skriker och bankar på dörren! (vi har en dörr vid källartrappen)
Säger jag: "Jag ska gå ut" Då plockar han genast fram sin jacka, mössa och sina skor och ställer sig vid ytterdörren och trampar och skriker!
Säger jag: "Gör du välling?" då springer Jack till köket och pekar och tjatar och gnäller tills vällingen är serverad.

9 kommentarer:

E sa...

Här är det ännu krångligare eftersom treåringen kan både engelska och svenska, så vi bokstaverar svenska ord på engelska, eller tvärtom. Ibland har vi absolut ingen aning om vad vi försöker säga varandra.

Minna sa...

Agent586: Hahhahahahah - just det! :D

carolina sa...

Glad påsk, kika gärna in på min blogg:)

Sara sa...

Och snart kommer Jack att fatta även engelska! ;)

Karin sa...

Det är bara att sätta igång och lära sig andra språk! Se till att Kemisten lär sig hebreiska alfabetet fort som attan så kan ni bokstavera saker till varandra. Fast det kanske är bättre med ett alfabetsom innehåller samma bokstäver som svenskan...

Camilla sa...

det där med vällingen känner jag igen. sjukt stressande att blanda och värma välling med en galen 1-åring som hänger i byxbenet. :)

Ann Charlotte sa...

ha ha, Petter är så van att prata engelska när inte barnen ska förstå, så han på riktigt stod bredvid min Mamma i julas och pratade på engelska om hennes julklapp som han just skulle slå in.

Comments by Klint sa...

Rövarspräket kanske funkar sen när han listat ut vad ni säger på engelska! Det får väl vi köra med eftersom vi annars pratar svenska och engelska hemma. Men rövarspråket på engelska kan ju bli lite knepigt...

Minna sa...

Carolina: Tack det samma.
Sara: oh no!
Karin: hebro känns lite överkurs... :D
Camilla: ja, ibland vill man bara lyfta benet och SKAKA - men så kommer man på att det trots allt är ett barn och ingen insekt! ;D
A-tott: HAHAHAHA!!!!
Nina: hahah, rövarspråket på engelska vore nåt!!!!