fredag, maj 09, 2008

Maskrosor

Dagens trista sak:
* Jag är förkyld och hela tomten är full av maskrosor. Så när bebisen somnade gav jag mig ut med ett litet verktyg och ostbågade mig igenom en del av tomten... men det syns knappt - så många är de! Nu har jag ännu mer snor i huvudet, solsting och ont i ryggen.




17 kommentarer:

Anonym sa...

blod i skallen? Ser jättejobbigt ut...

Minna sa...

Sara: ja... jag hade hellre tatt en fika i Västerås...

No-one sa...

ha ha ha underbar bild!

No-one sa...

Det stämmer, jag är lite här och där. Ville ha en mer mobilvardagsblog (också) :)

Anonym sa...

Ingen är värre än min granne! Han är fanatiskt. Maskroshitler. Han tjatar på allt och alla. Ibland har han till och med bett om lov för att gå in på vår tomt och ta bort våra maskrosor. He is killing our darlings!

sara sa...

Jag tycker att maskrosor är fina! :)

Jag är nästan som du sa...

jag och min 3-åring plockade bort alla gula blommor igår. Då kan de ju åtminstone inte fröa av sig, tänkte jag. Tyvärr fanns det minst lika många att plocka idag igen, så vi har nog gett upp.... jag tänkte ta dem med gräsklipparen i helgen!

Minna sa...

Pixalexia: tack! :D
Tove: uh! Get a life!
Sara: då blev nog dina grannar i Åkersberga glada när du flyttade... :D
Agneta: jag siktade också in mig på dem som blommade! Gräsklipparen är nog det bästa! Jga får säga till Kemisten... hahhahah

sara sa...

Hahaha! Det tror jag också!

Anonym sa...

Jag konstaterade det när jag kom hem till särbon i går - jag tror han ODLAR maskrosor.

Linda K sa...

uja. i början plockade jag också masrosor hejvilt. nu varken hinner jag eller har lust :P

världsafin bild!

Anonym sa...

Tipsigt:
Vi har en slags käpp (!!) som vi bekämpar maskrosorna med - du står (ganska rak!!) och måttar in maskrosen med spetsen, trampar ner på en pedal och vickar sedan bara loss eländet (fortfarande ganska rak i ryggen) och gör en såndär mantelrörelse, som om du laddar om värsta vapnet (haha) för att släppa den döda maskrosen (förslagsvis i en korg eller liknande)
:)
Inköptes på granngården, av märket Gardena
:D

Minna sa...

Skåneanna: jag har sett nån sån i en tidning! Låter superbra!

Minna sa...

Polly: hellre det är brännässlor!
LindaK: tack! Nä, man orkar inte...

Anonym sa...

Men alltså. Vad tusan är det för fel på maskrosor? Fattar inte poängen. Vem är det som har bestämt att de är ogräs?? Se det från den ljusa sidan. Man blir glad av gult. Sen om man vil bry sig om saker som stör en kan man väl bry sig om nåt vettigt. Barn i Afrika, Burmas militärjunta eller att maten är dyr. Kanske att ingen lär få pension, eller att världen är påväg käpprätt åt skogen (tycker vissa) Men okej. Då är det lättare/hälsosammare (?) att bry sig om maskrosor.

Minna sa...

Tove: I Taiwan är de inte ogräs, där kan man köpa maskrosfrön på fröpåse... det gjorde jag när jag var där, den är jättefin!

Anonym sa...

Jag bekämpar maskrosorna hela tiden. Mission impossibel - när det är en äng på allmänningen :) Men jag har också en sådan där käpp Speedy-Weedy heter den faktiskt :) Funkar toppen!