söndag, mars 16, 2008

Så är det

Dagens vett och etikett:
* Tänk er följande:
En god vän letar hus. Länge. Budar och budar. De hittar ett hus som de älskar. Lägger bud. Budgivningen sticker iväg, de ger sig. Sen ringer mäklaren och säger att de andra två spekulanterna hoppat av och din vän får nu köpa huset till det pris som de tänkt sig! De blir överlyckliga. Då är det INTE läge att du börjar prata om att mäklaren har fuskat och att allt bara är buffel och båg! Då är det enbart läge för dig att glädjas med din vän och hålla de eventuella buffel och båg tankarna inom dig.

4 kommentarer:

Lena sa...

Joo fast man bli rju sugen.. Sen så är jag emot att betala överpris för saker och ting. Tänk om de betalar 200 000 i onödan? Jag är också en sån som måste bita mig i tungan för att hålla tyst ;)

Anonym sa...

Ja, man skulle ju åtminstone vilja säga att priset måste bestämmas som om den andra spekulanten aldrig varit med i budgivningen! Eftersom han drog sig ur kan han inte få påverka priset. Det kan nog vara svårt att få säljaren/mäklaren att gå med på eftersom vännen visat sig villig att bjuda mer, men ändå!

Anonym sa...

Vissa yrkesgrupper, ingen nämnd ingen glömd har mycket märkliga saker för sig....fusk på ren svenska. Usch. Håll god min och gratulera.

Minna sa...

Lena: klart att man blir sugen att säga nåt! Och det är ju inte så att de själva inte går i de tankarna!
Karin: men ändå... :D
Lena: absolut! Bara att gratulera men vill inte ge smolk i bägaren, de var ju ändå villiga att betala det pris som de gav.