måndag, november 19, 2007

Julpynt

Dagens fråga:
* Ni som redan julpyntat? Varför? Förklara för en oinvigd.

14 kommentarer:

Mårthen sa...

Är du säker på att de redan har julpyntat, och att det inte bara hänger kvar sedan förra året?

Minna sa...

Mårthen: Det har du rätt i!!! fats anledningen till att jag skrev inlägget var att jag läste på några bloggar att adventljusstakar och stjärnor var uppsatta och lussebullar bakade...

Anonym sa...

gInte julpyntat direkt, det gör jag alltid 1a december... men en girlang hängde jag upp i hallen till julkorten igår, inte för att jag tyckte det var dags utan för att jag handlade den och inte orkade springa upp på vinden för att lägga den bland de andra julsakerna...

linnea-maria sa...

Börjar man i tid med städning och gardiner så slipper man jäkta runt som en tok strax före jul, när man borde ta det lugnt. Jag är tom så präktig att jag shoppar julklappar på semestern mitt i sommaren. Risken är stor att man har glömt att man köpt och vad så man handlar igen..../linnea-maria

yllet sa...

adventsljusstakar och stjärnor brukar jag sätta upp adventshelgen. kanske att jag bakar lussekatter innan men det syns ju inte. men jag hinner lessna på skiten ändå så runt annandagen ska tomtefan ut liksom. men det är mysigt. folk kanske är bortresta och vill ha det kirrat till 1:a advent? vi kom så långt att vi undvek att sätta upp en lampa i ett fönster i går för jag trodde vi skulle hänga upp stjärna till helgen (låg en vecka fel) men det var ren lathet.

Anonym sa...

Jamen herregud, folk är inte kloka.

Anonym sa...

det borde vara fängelsestraff på det. eller dödsstraff.

Minna sa...

Minna: Ok, då vet jag! hahah, en bra anledning, tack! :D
Linnea-Maria: ok, ytterligare en anledning! Bra, tack! :D
Yllet: Ah! Allmänt förvirring alltså. :)
Figges mamma: :D
Sara: ord och inga visor!

Alla: jag sätter fram adventstjärna och köper amaryllis och hyacinter till första advent!
Sen julgrejjor några dagar innan julafton.

Anonym sa...

För folk är så stressade att de när som helst får hjärtattack! Har du inte sett att de säljer semlor sen ett par veckor tillbaks? Har du missat tidningarna som säger att man ska banta nu innan jul så man lätt kommer iform efter julhelgen och all julmat? (?). Har du sett brevlådan med all julreklam?
Hej, vi lever i det sönderstressade samhället!
(har inte du född än? det finns ju folk som föder i vecka 25 liksom!)

Karin sa...

Jag såg hyacinter här i oktober och tänkte "skumt, de har ju vi på påsken". Och inte förrän nu insåg jag hur fel jag hade! Själv ser jag fram emot chanukkah för då får man äta munkar tills man spyr om man vill!

Anonym sa...

För två veckor den när jag gick ut till bilen såg jag att nån hade hängt upp en julstjärna i fönstet (inte mitt eget alltså).
En solklar tjuvstart!
Jag själv är ingen tomtelover precis och pyntar inte alls förutom nån ljusstake i nåt fönster eller så men den här julen är det konstigt nog tvärtom och det kliiiiar i fingrarna. Kan det inte bli 1:a advent snart!!??

Minna sa...

Maria: ungen har redan börjar gymnasiet! Hänger du inte med??? :)
Nu ska jag ta mig en kräfta!
Karin: tillfällen då man får äta tills man spyr är underskattade!
P: absolut, jag gillar adventsljusstakarna (har ingen själv men jag har stjärnor med värmeljus som jag hänger upp)! det är kliet som gör det värt att vänta! Sen kan det gärna braka lös!

Anonym sa...

SO SHOOOOT ME THEN! Äsch, jag tycker det mesta julpyntet är fult men jag har en liten adventsstjärna i glas med ett värmeljus i i sovrumsfönstret och lyssnar på julmusik och ska köpa julskinka till mannen ikväll. Jag gillar jul och tycker den är alldeles för kort. Lussebullar är så torrt och sånt håller jag inte på med.

Minna sa...

Hanna: Hahhah, pang pang! Skinka? Kan man köpa det redan?