torsdag, september 29, 2011

Zzzz

Dagens tröttmössa:
* Inte alltför sällan hittar jag Smilla såhär i babysittern. Som om hon liksom ruttnat av trötthet på att brorsan ska hålla på och krångla varje morgon. Så hon tar sig en liten lur innan hon läggs ner i vagnen.


Nån som kan nåt om skorv? Hon är helt röd i hårbotten som synes. Så var Jack också men jag gjorde just inget åt det... Ge mig era allra bästa tips och salvor. Tack.

13 kommentarer:

Typ 36 sa...

Salicylsyresalvan på apoteket! Låt sitta ett par timmar, tvätta med schampo, "kamma" liksom bort det uppluckrade gegget, voila borta!

Anonym sa...

Funkar bra! Om inte forsta gangen sa kan man gora det igen, riskfritt.
RR

en annan sa...

Gud vad jag skall testa Salicylsyresalvan! Båda mina pojkar har massor med skorv kvar och de är 4 resp 2 år. Jag tänkte att med lite regelbundet pillande och tid så skulle det försvinna av sig själv, men det har jag fått inse att det inte gör.

Om man inte med tid menar 10-20 år då...

Har hunnit börja oroa mig för att pojkarna kommer att ha värsta komplexet för att morsan inte fattade hur man skulle hantera det där med skorv på bebisar...

Carina sa...

Vad har Smilla för storlek nu för tiden?

Minna sa...

Typ 36: tack.
RR: okej!
E annan: jack har också och överallt står det att det försvinner med tiden... nej det gör det inte.
Carina: hon har 62 eller62/68.

Anna sa...

Några i min mammagrupp körde tjockt lager Miniderm på hela huvudet, på med mössa och låt vara över natten. Sen bara att gnugga bort på morgonen och typ allt försvann! Värt att testa!

Jessica Åkerberg sa...

Borago. Kräm på Apoteket mot skorv. Det står att man ska smörja in tre ggr om dagen... Jag gjorde typ morgon och kväll. Efter ett par veckor lossnade det i badet.

Emma sa...

har i England far man, enligt skotersakn, ABSOLUT inte anvanda ngt schampoo at skorven innan de ar minst 9 manader- helst 1 ar. Innan dess rekommenderar de olivolja som man "duttar pa". Vi kom fram till att vaselin var bast for Noah's skorv, det "lyfte" sig liksom och vi kunde latt plocka bort det utan att pilla/riva honom i harbottnen.

Hanna sa...

BORAGO!

Blir glad för varje uppdatering även om jag ej kommenterar.

Anna sa...

Tog bort skorv igår, busenkelt! Oljade in med babyolja och gnuggade sen med mjuk babyborste. Mjuk tandborste går säker lika bra. Funkade jättebra! Tips från BVC.

Minna sa...

Tack alla! Snart är min lilla redhead en blondie igen...

Linda sa...

luskam! tvätta håret varje dag med milt schampo och sedan så kammar man bort skorvet. försvinner döenkelt!

Linda sa...

och så babyolja i vattnet som man sköljer med, glömde jag att tillägga.