måndag, november 29, 2010

Halsis

Dagens lycka:
* Lyckan är när man ändrar position vid skrivbordet och plötsligt ser att det ligger en halstablett bakom en skål.

söndag, november 28, 2010

Inne

Dagens sanning:
* Om man bortser från att jag har hämtat tidningen och slängt sopor så har jag inte varit utanför dörren sen jag hämtade på dagis i fredags. Visserligen kändes det som utomhus när jag var uppe på vinden och hämtade adventspåsen, men det räknas inte heller.

Sant

Dagens roliga sak:
* Jack sitter på toa och säger:
- Pappa... man behöver skratta ibland. Och säga kanon!!!

lördag, november 27, 2010

Glass

Dagens stund:
* En stund med en Sandwich pepparkaka. Det är en stund av njutning.

Nytt

Dagens sak:
* Vi har köpt ny soffa. Jack har provåkt ner för den.

fredag, november 26, 2010

Hur tänkte jag nu?

Dagens sak jag ångrar:
* Tidigare i eftermiddag sa jag till Kemisten:
- Du behöver inte handla smågodis. Jag är inte så sugen.

Trädgård

Dagens sak:
* När man är sjuk kan man sitta i köket och stirra ut i den snötäckta trädgården och iaktta en massa olika saker. Först och främst, vilket jädra liv det är. Spår över allt. Rådjur, katter och fåglar, alla verkar hänga i vår minimala trädgård. I äppelträdet närmast fönstret hänger äpplen kvar. Fåglarna kommer dit. De hoppar närmare och närmare äpplena. Så där nervöst ni vet. Och sen när de äntligen är framme vid äpplet... då flyger de i väg. Helt efterblivet gjort om ni frågar mig.

Kackel

Dagens trista sak:
* Hemma. Genomsvettig. Svidig i ögonen. Ont i halsen och snuvig.

Dagens roliga sak:
* När Jack var mini fick han en bok om en traktor som körde omkring på en bondgård så att hönsen flög all värd och mjölkkannor välte och grisen tjöt. På det sista uppslaget var en ljudeffekt som aktiverades av ljus, det vill säga, när man öppnade uppslaget gick det igång ett ljud med cymbaler, kacklande hönor, en råmande kossa och lite trumvirvlar. Boken gick sönder men vi sparade själva ljudmojängen. Den har vi nu i en bokhylla och varje gång solen tittar fram och når den så går den igång. Lika roligt varje gång.

torsdag, november 25, 2010

Sick

Dagens trista sak:
* Sjuk.

Pris

Dagens lön för mödan:
* I mars jobbade jag och några andra häcken av oss med vår Hållbarhetsredovisning/årsbok. Men nu har vi fått lön för mödan... vi har fått pris. Så nu blir det fancy smänschy prisutdelning i december, jag, högsta högsta chefen och projektledaren. Pirr.

måndag, november 22, 2010

Julkort

Dagens roliga sak:
* Det blev inga julkort från Minna-illustrationer i år. Och nu har jag lite abstinens. Så jag tog på mig uppgiften att göra ett julkort till mina kompisar.

Dagens trista sak:
* Var tvungen att gå hem tidigare än planerat från jobbet. Mitt huvud höll på att explodera av värk.

Med facit i hand

Dagens sanning:
* För ett par veckor sedan pratade jag och några kollegor om hur vi ska ta oss ut i buschen på den kurs vi ska gå på (som jag nu tyvärr inte kommer att kunna gå på, men skitesamma). Jag sa:
- Hoppas bara inte att det är snöstorm så att både bil och pendel brakar ihop.
- Hahah, snöstorm? I november? Nej du. Det kommer det inte att vara. *skrockar överlägset*
Jag kanske ska länka det här till honom....

söndag, november 21, 2010

Hackad

Dagens hårda:
* Jag går ut hårt denna morgon. Jag bakar en sockerkaka med apelsin och hackad mandel. Sockerkaka är gott. Igår åt jag sockerkaka hos de här.

lördag, november 20, 2010

Så mycket bättre

Dagens 1000onde musiklänk:
* Kollade på Så mycket bättre. Så, appråpå covers. Den här är bra!

Arja

Dagens kontrast:
* Förra veckan rockade vi Guns n' Roses. Idag är det åter igen rosor... men det är den här som går på repeat ikväll...

En sång på lördagskvällen

Dagen länk:
* Från 2007. Skavlan. Min kompis man spelade den här idag. Den är utöver det vanliga, speciellt 2:03 in i låten...

Byggisar

Veckans roliga saker:
* Jag såg en man i gul jobbväst dra fram en bönematta utanför hissen nere på blå perrongen och be. Det har jag aldrig sett förut. Mitt i rusningstid.
* En byggis stod på t-banan och pratade i telefon:
- Jag pratade med Sunkan tidigare. Jo... han hade pratat med Rille. Nej... de hade inte pratat med Lillis än.

tisdag, november 16, 2010

Ge mig julegodis

Dagens längtan:
* Idag pratade vi julgodis på jobbet. Kollegan berättade att när man gör knäck ska man göra den på laktosfri grädde, det blir mycket godare. M.y.c.k.e.t. betonade hon. Själv längtar jag efter engenrullad marsipan och rispuffar med ris, kokos och russin i. Och kola och knäck. I år ska jag göra, det var länge sen. Skynda skynda fram till jul.

måndag, november 15, 2010

Zlatan

Dagens dröm:
* Jag drömde om Zlatan i natt. Jag skulle ta kort på honom. Men jag hade bara Jacks trasiga leksakskamera kamera. Men Zlatan bara satt där och log tålmodigt. Jag gav upp. Sen hittade jag min vanliga kamera i väskan men då vågade jag inte fråga honom igen.

fredag, november 12, 2010

Guns alltid guns

Dagens rock:
* Jag och Kemisten segar framför Idol. Det är rocktema. Inte rock i min smak dock. Så jag öppnar Spotify och vi börjar tjafsa om vilka Guns n' Roseslåtar som är bäst. Vi enas om att den här är jäkligt skön. Jag har den här på min top10-lista. Kemis säger att den inte ens ligger på hans 600-bästa låtar i världen-lista. Men den här låten ligger dock på hans top-10.

Oh herre gu, det finns så mycket bra.

torsdag, november 11, 2010

Opepp

Dagens sanning:
* Det är stiljte på alla mina tre bloggar. Jag är oppepad på att sitta framför datorn. Och sånna här inlägg brukar ju lösa den opeppen så jag är säkert snart tillbaka.

onsdag, november 10, 2010

Fuck this

Dagens från hjärtat:
* Det spelar ingen roll vad nån i hela världen säger. Jag vet var jag står, och jag står mitt bland dem som säger: Jag hatar snö!

Rastlös

Dagens sak:
* Varit hemma med Jack som har ögoninflammation. Jag vet inte vem som är mest rastlös.

måndag, november 08, 2010

Hemskt

Morgonen vidriga sak:
* I morse stod rulltrappan i Rådhuset still. Det är ju blå linje och den är ju känd för sina evighetslånga rulltrappor. Kön till hissen var lång. Men man har ju gått upp för den där rulltrappan 100 gånger... ja... när den rullar. Jag trodde jag skulle spy mitt i alltihopa. Det var verkligen vidrigt. Och när jag äntligen var uppe och inne på Pressbyrån skrattade mannen bakom kassan och ropade till oss alla:
- Gud vad ni flåsar! Nu ska det vara så här i en månad.
Men det var ingen som varken skrattade eller trodde honom.

söndag, november 07, 2010

Hej

Helgen roliga saker:
* Fotografering i Enskede gård. Bilder kanske kommer.
* Prommis till Skogskyrkogården. Det var kallt men fint.
* God mat, balnd annat hemmagjord potatis och purjölöksoppa.

Helgen trista saker:
* Såg Så mycket bättre och alla bara tjaaaatade om hur rädda de varit för Petter. Rädda? Vaddå rädda?
* Jag har svårt för Lill-Babs. Varför är både Lill-Babs OCH Lasse Berghagen med? De tillhör väl samma genre. Eller har jag fel? Annars tycker jag att alla artister "representerar" olika genrer.
* Att Jack vaknar så tidigt på helgerna. Mycket tidigare än på vardagarna.

torsdag, november 04, 2010

Vesslan

Natten mys:
* Igår strax efter att jag lagt mig vid 22.30 kom det en liten vessla och hoppade upp i sängen och borrade ner sig på min kudde och somnade med en suck. Sen låg han där hela natten. Och jag låg längst ute på kanten och balanserade. Imorse frågade jag honom varför han ville sova hos mig, om han hade drömt nåt.
- Ja, jag drömde om en hund. Hos dig finns det ingen hund.

onsdag, november 03, 2010

Sömn

Dagens sov:
* Idag var det sjukt. Jag somnade kl. 22.15 igår och vaknade idag kl. 11.45. Nästan 14 timmar.

tisdag, november 02, 2010

Sur dag

Jag blev utmanad av Alexia.

4 tv-program jag ser.

Top Model 14, Berg flyttar in, Modern Family och Finska fenomen.

4 saker jag har gjort idag.
Gnällt inombords, sovit, svurit och surat.

4 saker jag längtar efter.
Värme, sömn, ledighet, påsk.

4 saker på önskelistan.
Nya linser, sodastream, mjuk pyjamas, nytt badrum.

4 saker jag avskyr.
Blåst, snöslask med grus i, leverpastej, sunkiga sängkläder.

Godnight.

måndag, november 01, 2010

Minna hjälper till

Dagens festliga sak:
* Stod vid en sån där Selectamaskin och väntade i T-centralen. Mot mig vaggar en till synes 100-årig kvinna, med så att säga östeuropeiskt romskt utseende. Klassik tiggarstil. Jag vet inte om hon var tiggare men eftersom jag är så fördomsfull och eftersom hon hade, så att säga, the look, så tror jag att hon var det. Hon kom fnissande mot med mig vänlig uppsyn. Så pekar hon in i maskinen och lägger fram sin hand med cirka 13 enkronor i. Jag förstår att hon vill ha hjälp att köpa vatten. Jag tror såklart att jag ska bli rånad och pickpockad av nån av hennes fellowgangsters men jag spelar cool och tänker, klart jag ska hjälpa kvinnan, hon kanske är törstig. Och så slogs jag av skammen över att en flaska Ramlösa kostar 2o kronor i vårt land. Gud vad dyrt. Egentligen. Så lite skamset fick jag med mitt otroliga teaterfejs (inför publik på T-centralen eftersom alla tittade nyfiket på kvinnan som hjälpte tiggargumman att köpa vatten) mima att hennes kronor icke var nog. Så hon skakade runt i alla fickor och tillslut hade hon 20 enkronor. Min t-bana skulle komma om två minuter men jag började tappert att mata in dem. En efter en. Och så tryckte jag på nr. 52 och vattenflaskan dundrade ner. Hon brast ut i skratt för hon tyckte det var så festligt! Och så kom min tunnelbana och vi skildes för livet. Men jag hann dock se att när hon öppnade flaskan så sprutade det ut åt alla håll...


Kom att tänka på en annan grej angående dyrt vatten. Skulle köpa vatten på Grönan i somras. Jag är 33 år gammal och har köpt saker och ting på Grönan förut - så jag är beredd att betala nästan vadsomhelst för vadsomhelst. En flaska vatten kostade 25 kronor. Tjejen i kassan kunde nästan inte säga det till mig för hon skämdes över priset. Så hon föreslog att jag kunde få ett glas kranvatten gratis om jag ville. Så gulligt. Jag tackade dock nej. Jag sa som chefredaktören brukar säga, det drabbar ingen fattig.

Jag vill prata med katten

Dagens kommentar:
* Jag har laddat ner den där katten som man kan prata med. Har den i jobbmobilen. Jack älskar den. Imorse var nåt av det första han sa:
- Mamma, du måste gå till jobbet och ladda katten.
Batterierna har varit slut hela helgen.