torsdag, september 30, 2010

Farligt för vissa?

Dagens fråga:
* Läste på Claras blogg om att hennes frisör avrådde henne från att färga håret när hon var gravid, pga kemikalierna. Är det alltså så, att hårstrået suger upp kemikalierna, transporterar dem ner till roten och sedan transporteras det ut i blodet och runt i kroppen. Låter osannolikt. Då känner jag spontant att det vore farligare att smörja in sig med bodylotion.

Och nej, som svar på er fråga.

8 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

Det kanske är så att kemikalierna transporteras runt, ner till bebisen och färgar håret på den med. Och det vill man ju inte.

Minna sa...

Sara: Hahahhahaha! Det är DÄRFÖR!

Anonym sa...

Det borde vara mer under själva färgningsprocessen när färgen kommer i kontakt med hårbotten som kroppen skulle kunna ta upp hårfärg. Lite osäker på om det faktiskt kan vara så och då har jag ändå ett gäng högskolepoäng i kemi.

Emma sa...

Samma regler har i England. Jag tyckte jag sag ut som f-n i haret under hela graviditeten just darfor att de inte ville bleka/farga/slinga haret pa mig. Man tycker man iaf kan fa kanna sig fin i haret nar man vaggar fram pa gator och torg men nanemen...

Linda K sa...

jag färgade och slingade som vanligt under mina graviditeter, och se så normala mina ungar blev ;D

Minna sa...

Emma: man kan ju låta bli att massera in det i hårbotten... :D
Emma: wierd.
Linda: jag med... Tilde och Jack är ju helt enligt regelboken. Lugna, ansvarstagande och absolut bedårande. Mera slingor åt folket! :D

Malin sa...

Kan du inte dubbelkolla med Kemisten?

Minna sa...

Malin: ja, han borde ju veta! :D