tisdag, november 10, 2009

Man vet ju inte

Dagens fråga:
* Om nu Jack har svinsis... det vet man ju inte om man inte tar ett prov. Vad händer då om man vaccinerar honom mot det? Han har feber, hostar och snorar. Vanlig förkylning (som man hade trott innan världens fetaste gris la sitt arsle över oss) eller SVINIS?

6 kommentarer:

Sofia sa...

Ingen aning, men han får väl iaf inte bli vacinerad innan han är frisk...
Krya på honom!

Ps: Jag är sååå avundsjuk på dig som gillar ditt jobba så där mycket!

Ps2: Jag läste din blogg för flera flera år sedan har jag sagt det? Hade en annan blogg då, under namnet Flicka, bloggen var: mittlivssanning.blogg.se minns du?:)

Spiro sa...

Om din son inte blir supersjuk behöver du inte ta reda på om det är svinis eller förkylning (skillnaden är väl att febern är rätt hög och man för det mesta inte är så täppt i näsan, typ..). Sen när han är frisk igen rekommenderar iaf jag vaccination. Var det svinis han hade/har så gör det inget. Om du får bekräftat via prov att det är svinis behöver du såklart inte vaccinera. /syster Spiro

hedgehog-sara sa...

oahahahahahaha - det där inom parantes - jag döööööööör!!

Minna sa...

Sofia: hej hej, jag kommer ihåg! Välkommen "tillbaka"! Nej, inte innan han är frisk såklart! Ja, det är skönt att ha ett jobb som man trivs med!
Syster Spiro: Mycket bra info, TACK!!!
Sara: men det är ju så... eller hur! Förut bah: "äh lite hosta" - nu bah. "Ah, han döööör, han dööör, det är SVINIS! SVIIIIINIS!!!!!!!"

Lena sa...

En kompis till mig som är läkare sa så här, när jag började tjata om att mina barn hade svinis: HAR dom det så MÄRKS det, MÄRKS det inte så HAR dom det inte. Klockrent va? Man blir grymt (sorry..kunde inte låta bli) sjuk av svinis om man väl får det.

Minna sa...

Lena. då var det nog inte svinis...