måndag, mars 02, 2009

Bälte

Dagens knäppa:
* Jag fattar verkligen inte människor som kör utan bilbälte. Vad är grejjen? Så jävla korkat. När jag bodde i Israel liftade vi med en man som vägrade ha bälte... men han hade bältet över bröstet och knep fast det under höger arm istället för att spänna fast sig. "Jag har gjort farligare saker än att köra bil" muttrade han när vi påpekade det...

7 kommentarer:

Pixalexia sa...

Helt enig! Vad handlar det om? Att krocka i dryga 10 km/h bara, gör att man inte hinner hålla i sig utan att flyga in i ratten. Idioter säger jag.

Anne sa...

Hahaa
när vi var på Djerba och bältena inte gick att sätta på sa de bara no problem, don´t worry..

Picaflor sa...

Ja det här diskuterade vi i helgen, det är rent korkat! Om man kan undvika att dö så gör man väl det? Eller?

Hon som gick sa...

Jag blev ganska upprörd när jag på en hyfsat stor väg i Stockholm mötte en bil där föraren hade en bebis i knäet!!!! Stor risk att utsätta sitt barn för och hur bra förare är man med ett barn i knäet.

Jojo sa...

Har du kollat på "Sveriges värsta bilförare"? Där var det en tant som inte använde bilbälte. Obegripligt. Helt OBEGRIPLIGT.

Karin sa...

Vad tusan har han gjort som är farligare än att köra bil i Israel - kan inte finnas mycket med tanke på hur israelerna kör... När jag var jättegravid sa folk åt mig att jag inte behövde använda bälte, ok att det finns en viss risk att fostret skadas av bältet vid en krock men är det bättre att mamman skadas - känns ju som att fostret ligger illa till då också!

Nu ska jag strax ta bilen in till Tel Aviv - med bilbälte på!!

Minna sa...

Pixalexia: USCH!
Anne: just hold in to God liksom...
Picaflor: en del människor kan inte dö...
Hon som gick: en bebis i knät? Trodde hon/han att hon var Brittney eller?
Jojo: Hahhah, nej, men jag kan tänka mig!
Karin: hahah! Buckel up woman!