måndag, november 28, 2011

Kvällsgröt

Dagens smetiga fejja:
* Jag vet... barn med mat i ansiktet... inte så kul. Men just eftersom det här är mitt barn så kan ni väl ha överseende...

– Oh - I am so happy about the gröt!

onsdag, november 23, 2011

En Smillerill

Dagens Smilla:
* Jag lovade Bonita att hon skulle få se den där Dagens Smilla som jag tog samma dag som jag lämnade in kameran. (Och jäklars vilken smäll den hade fått... nu har jag fått hämta hem huset men objetivet måste skickas vidare... och jag bah som först bah: ääää, ingen fara bah...). Men kolla in tjejen... hahha, i sin pappas gamla långfillingar och sin pappas och farbrors gamla bebiströja som hennes farmor sticka nån gång på tidigt 70-tal. Hon är så nöjd, det ser man ju.

Håll inte på och tro att jag är tillbaka nu eller så. I am on a BREAK!

måndag, november 21, 2011

Push pause

Dagens bild:
* Tänkte med denna lilla bild på lilla S berätta att bloggen måste bortprioriteras några veckor. Men vi ses sen. Tjolahöpp.
Men, det finns ju inget som skapar sånt bloggsug som en bloggpaus... så vi får väl se...

lördag, november 19, 2011

Ingen blogg?

Nattens dröm:
* Inatt drömde jag att jag la ner bloggen. Intressant.

onsdag, november 16, 2011

I ugnen

Dagens saker:
* Ont i ryggen.
* Ingen kamera.
* Ugnspannkaka.


måndag, november 14, 2011

Måndag

Dagens trista sak:
* Ryggskott. Så pass illa att Kemis var tvungen att komma hem från jobbet. Kunde inte ta hand om barnet ens en gång. Jack gjorde en fin imitation av hur jag såg ut och vad jag sa när det hände. Han sa att jag sa: A - fan - a! Kan jag mycket väl ha gjort... och en hel del annat.

Ingen kamera

Dagens sak:
* Jag fotade Smilla imorse. Ni skulle ha settna... Men bilden sitter i minneskortet som sitter i kameran som finns hos Lasses kameraservice i Björknäs. Så... nu pratar vi inte mer om det.

söndag, november 13, 2011

Nyckelringen

Dagens helg:
* Lite jogg. Mmm. Sen stank jag svett som en gammal gubbe.
* Häxjakt i skogen. Jag kände mig utpekad.
* Uteblivet bullbak.
* Glada barn. Stundtals dock väldigt sura/ledsna/arga. Sa jag att jag har en nästan fyraåring och en fyramånaders?
* Kemisten hämtade fyra (!!) lådor med leksaker från vinden. Hans gamla. Jack var i himlen. Kemisten också. Vet ni hur många smurfar, nyckelringar, mekano, smålegobitar jag har sett nu? En miljard. I kid you not.

Dagens olycka:
* Tappade min kamera med objektivet i asfalten. PANG och KRASCH! Helvete hela skiten flög åt 20 håll. De jag var med höll på att svimma medan jag dog. Vi skrapade ihop delarna och det resulterade efter lite magknip i en hel kamera men trasigt LCD-skydd och filter. Thank god, allt funkar.

fredag, november 11, 2011

Dagens Smill:
* Nu börjar vi poppa loss på storlek 68. 62 är för bebisar. Så nu är det jeans och tischa som gäller. I alla fall om man är på Fotografiska med Linda. Här hemma poppade vi just om till mjukisbrallor. Gula. Här hemma i förorten kan man ju vara lite mer casual.

torsdag, november 10, 2011

Popp

Dagens Smilla:
* Fyra månader och en dag (tydligen...) så poppar hon en lusekofta som min syrra har stickat. Vita manchesterbraxor och gröna ärtiga strumpor. Still låg honom också. Och flina gjorde hon me'.

Nionde november idag

Dagens nostalgi:
till det här... på fyra månader.

UPDATE:
* Aha... tionde november idag... Jag har inget att skylla på utan erkänner villigt: jag har noll koll!

onsdag, november 09, 2011

Höstattack

Dagens attack:
Jackattack.

Mer här.

tisdag, november 08, 2011

Ligger inte still

Dagens rull:
* Börjar bli svårt att fota Dagens Smilla...

måndag, november 07, 2011

Fläkten

Dagens trista saker:
* Dagen har knappt börjat men det kunde ju inte ha börjat mer irriterande. Jag skulle stänga av fläkten, det är en vridknapp. Då går plasten innuti av så nu går den inte att stänga av. Jag blir tokig på det där konstanta bruset.
* Såg en polisbil på gatan. Jag hatar när det åker polisbilar på vår lilla gata för då får jag för mig att de spanar efter folk som man inte vill ha på sin gata.

söndag, november 06, 2011

Super

Dagens helg:
*Jag har noll kul att skriva trots att helgen har varit superbra och jag har gjort superbra saker och haft supernajs. Jag är helt enkelt bara supertrött.

fredag, november 04, 2011

Jag vann

Dagens saker:
* Såhär på kvällskvisten när jag ska summera vad som har hänt under dagen så kommer jag knappt ihåg vad som har hänt. Jag har varit på Värmdö. Jag har inte ätit lunch. Jag har ätit middag och hållit för öronen för Jack bara härjade. Och så har jag spelat Barbapappamemory utan att låta Jack vinna, herregud, nån måtta får det vara.

torsdag, november 03, 2011

Implod

Dagens roliga sak:
* Var på familjedag på jobbet. 50 barn och en massa vuxna. Kul. Men Jack lämnade inte min sida, han har kommit in i en sån period.

Dagens trista sak:
* Min hjärna har imploderat.

Pyjamas

Dagens barn:
* Idag blir det en pyjamasbild. En pyjamas som är lite klurig och få av och på. Det är rosa kaniner på den.


onsdag, november 02, 2011

Happy face

Dagens barn:
* Idag satte Smilla på sig sitt happy face. I alla fall under fotograferingen. Annars har hon mest hängt med brorsan, sugit på stora legobitar och fått lyckoslag varje gång man plingat i hennes nyfådda Brioskallra. Sen var vi på polisen och gjorde pass också, då var det inte nåt happy face. Men inget sourface heller det var mest bara "I won't show you my face". Men tillslut satt den. Jag gjorde också och det var mest besväradface.

tisdag, november 01, 2011

Hej LindaK

Dagens barn:
* Idag poppar lillSmill en check liten outfit bestående av lila body, randigt linne - on top! Vita manchesters och vita strumpor utanpå.