torsdag, mars 31, 2011

Zzzzz

Renovering, dag 9:
* Idag har han gjutit golv. Inte hela. Jag orkar inte kolla efter idag för jag är för trött. Och så har han tagit bort det andra fönstret. Vi har bestämt kakel och klinkers. Rött och rosa. Nej just det, det är imorgon det är första april.

Ville

Gårdagens stora sak:
* Igår skrev Jack VILLE (hans bästis på dagis) på ett papper. Bakochfram visserligen ELLIV, men det kändes stort ändå. Lappen sitter på kylskåpet.

Att rita gubbar med ögon och sånt, det kan/gör han inte. Men han skriver gärna bokstäver. O är hans favorit.

onsdag, mars 30, 2011

Mycket renoveringssnack nu...

Renovering, dag 8:
* Idag jobbade han från sju till sju. I morse när han kom blev Jack helt till sig. Han stod i källartrappen och ropade ner i källaren (där badrummet ligger):
- Finns det nån Christoff här?
Sen bjöd han Christoff på en macka (ett kort) och dricka (en kloss).

Han har murat igen ett fönster, borrat hål genom den ena väggen ut i hallen, grävt djupare kring avloppsrören och burit in kartonger av betongglas. Det är vad en lekman som jag kan se i alla fall. Han har säkert gjort hundra saker till.

Vi har varit och kollat på kakel och klinkers.

tisdag, mars 29, 2011

Kallt

Renovering, dag 7:
* Idag har han hållit på och fixat med elementen. Så han har stängt av värmen. Jag sitter med två stickade tröjor, en varm vetesäck och en kopp te. Tur att vi inte renoverade i början av februari...

Jack hjärta byggisen

Dagens morgon:
* När jag nästan var framme vid t-banan upptäckte jag att jag glömt min duschpåse hemma. Det var bara att surt gå tillbaka. Men väl hemma möttes jag av Jack och fick extra pussar när jag skulle gå. Och så sa han:
- Christoff tycker om mig. Och jag tycker om han.
Då blev jag glad igen.

måndag, mars 28, 2011

Vilken sko till vilken fot?

Dagens roliga sak:
* Idag berättade en rolig dagisfröken (dvs förskolepedagog) att hon och Jack tjafsat om vilken sko som ska på vilken fot. Och han hade blängt argt på henne och sagt:
- Jo, min mamma säger att den ska på den och den ska på den!
Och så hade han satt vänster på höger och tvärtom.
Så fortsatte hon:
- Så... jag vill bara stämma av med dig...
- Jag förstår. Men jag säger att höger ska på höger och vänster på vänster.
- Bra, då kan jag säga till honom att jag pratat med dig och att vi är överens.

Damm

Renovering, dag 6:
* Han kom och lämnade ett fint lager damm efter sig. Vad han har gjort vet jag inte men dammat igen totalt har det gjort. Kul att behöva sova i det. Jag har dammtorkat av det mesta i sovrummet men det känns såklart inte bra ändå.

Dörren in till badrummet är igenbommad så jag kan inte se vad han har gjort. När vi kom hem från dagis var han och en kollega här och de bar in en hel massa cementsäckar. Jack var så nyfiken att han höll på att spricka och varje gång han såg dem ropade han HEJ HEJ!!!!

Men kom igen

Dagens sanning:
* Jag avskyr uttrycket: gator och torg.

söndag, mars 27, 2011

Fnissar

Dagens roliga saker:
* Trädgårdsmässan i Älvsjö. Det är härligt där. Och att gå dit en söndag var en fullträff.
* Treårskalas hos Frank.
* Jack fick en trehjuling av grannen. Nöjd var bara förnamnet.
* Jag fick ett så sjukt roligt mail från en vän som flyttat från Sverige sedan tio år. Jag har läst det 10 gånger och fnissar lika mycket varje gång. Jag får nästan prestationsångest när jag ska svara.

Renovering, dag 5:
* På söndagen vilar han.

lördag, mars 26, 2011

På fjärde dagen bommade han igen

Renovering, dag 4:
* Idag är dörren in till badrummet igentejpad så nu vet jag inte vad som har hänt. Men han har varit här i fem timmar - på en lördag. Imponerande.

Han har satt upp skyddsplast, dels in i vårt sovrum och dels för trappan. I natt vaknade jag av att det var nån i vårt sovrum. Mycket obehagligt. Jag tände lampan och stirrade med mina blinda ögon rakt ut. Det var plasten som höll på att släppa från väggen så med jämna mellanrum hördes ett litet prassel. Precis som nån som smög med försiktiga långsamma steg.

Nu är de här

Dagens växter:
* Videkissar och snödroppar.

fredag, mars 25, 2011

På tredje dagen rev han

Renovering, dag 3:
* Nu är allt borta ur badrummet, rubb och stubb - tak, golv och väggar. Kvar är lite grus på marken. Vad litet det ser ut, som ett badrum för en myra. Konstigt. Och han ska komma hit imorgon igen. Han frågade om det var okej, och eftersom vi gärna vill ha saker och ting i ordning asap så sa vi: Självklart, men helst inte före klockan åtta... Så halv nio kommer han.

Lite svårt att förstå är det allt...

torsdag, mars 24, 2011

Hej Christoff

Renovering, dag 2:
* När jag och Jack kom hem höll vår nya familjemedlem, Christoff, som bäst på att tömma sin bil på verktyg och fylla vårt pannrum. Jack var nästan pinsamt intresserad av hans arbete och Christoff som inte var helt 100 på svenska uppfattade inte allt Jack berättade (om pinnar han hittat på dagis, att vi har två snöskyfflar, att vi har en dammsugare) och varje gång Christoff försvann in i pannrummet ropade Jack:
- Hörrö - vad gör du? Kom tillbaka nu då!

Sen bad jag Jack fråga Christoff vad han hette, och sedan berätta att han själv hette Jack och är tre år. Då berättade Christoff vad han hette och att han bor i Huddinge. Sen var det dax för honom att pysa och jag och Jack konstaterade att vi kunde duscha även idag. Halleluja. Imorgon börjar the hard work. Lucky us on a fridaynight.

onsdag, mars 23, 2011

Monster

Dagens roliga sak:
* Vår i sinnet.

Dagens trista saker:
* Sinnessjuka mängder folk på t-banan iom förseningar och stängd Hagsätralinje.
* Jack drömde om monster i natt och nu är han rädd för att gå och lägga sig. Undrar hur många gånger jag har sagt: Monstren finns inte på riktigt, de är på låtsas, bara i drömmen, men det kan kännas verkligt men det är bara en dröm.
* Eftersom renoverarna måste ha nånstans att ställa sina prylar under jobbets gång, måste vi tömma vårt pannrum. Och det var det som var räddningen igår när vi tömde badrummet och tvättstugan.

Renovering, dag 1 (ny kategori):
* Kvart i åtta skulle renoverarna (a.k.a gubbarna) vara här. Halv åtta stod det två bilar utanför, men så väntade de till tjugo i innan de kom in. Rivningen börjar imorgon - så idag är det fritt fram för en dusch.

tisdag, mars 22, 2011

Sista duschen

Dagens trista sak:
* Imorgon börjar renoveringen. Det innebär att den här kvällen är det rensning. Och fy fan vad mycket skit man kan slänga. Sunkiga tuber och krämer och handdukar och omaka par strumpor och urtvättade trosor och gamla hårborstar och fan och hans moster. Det ska bli skönt att få nytt och fräscht - om fem veckor. Nu ska jag ta mig min sista dusch.

På Älvsjömässan

Dagens sak:
* Workshoppen var mycket bra. Bilderna blev inte så jättebra men det som däremot gick in i huvudet på mig var desto bättre.

Släpper inte

Dagens roliga sak:
* Semester och inbokat workshop med en engelsk fotograf.

Dagens trista sak:
* Min förkylning vägrar att släppa. I dag känner jag mig åter igen golvad.

söndag, mars 20, 2011

Knip

Dagens korkade sak:
* För att känna mig som en komplett människa kompensationsdrack jag tre koppar kaffe. Min mage tackar mig, not.

Exakt lika stor

Gårdagens sak:
* Jag läser i tidningarna att månen är enorm nuförtiden. Jag såg den igår. Jag tyckte den såg exakt ut som vanligt. Och då menar jag EXAKT!

Ingen prick

Dagens trista sak:
* Nog för att frukosten var riktigt lång och god. Men kaffet var slut. Jag känner mig som ett i utan prick.

lördag, mars 19, 2011

Tre år

Dagens kalas:
* Födelsedagskalas hos bästa kompisen kl. 10 på morgonen.

Jag har inte ljusa jeans på vintern

Dagens vår:
* När det känns okej i psyket att ha ljusa jeans igen - då vet man att det är vår.

onsdag, mars 16, 2011

Little english

Dagens roliga saker:
* Seminarium och kurs. Och lite jobb däremellan.
* Kassörskan skrattade åt mig och Jack och ICA. Han satt vid bandet när jag la upp grejjerna. Och så sa jag fel namn på precis allt jag la upp:
- Och här är morötterna.
- Näää, det är ju kiwi.
- Och här är tvålen.
- Näää, det är ju mjölk.
How to amuse a threeyearold - and a cashier on ICA!

Dagens trista sak:
* Förkylningen som däckade mig i måndags har antagit ett annat stadie. Uggah.

måndag, mars 14, 2011

I hate renno

Dagens trista sak:
* Vi ska renovera badrum och tvättsuga. Och jag är så sjukt ointresserad av sånt. Jag vill bara att det ska bli snyggt och fräscht. Men att välja toa, kakel, klinkers, duschkabin, handfat... oh, jag spyr.
Kan man inte bara säga: välj vitt och grått, fint och billigt och vips så är det precis som jag vill ha det? Fem veckor ska det ta. Fem veckor utan att duscha är lång tid.

Vaddå Japan?

Dagens trista sak:
* Är hemma och är sjuk idag.
* Kemisten har varit på skidresa sen i torsdags. Jag sa i morse:
- Och vad hemskt med Japan.
- Vaddå Japan? Jag vet ingenting om nåt Japan.
Skönt att man faktiskt kan vara helt isolerad från världen ibland.

söndag, mars 13, 2011

Rymling

Dagens besök:
* Klockan var tio i sju och plötsligt kom grannkillen in genom dörren och ville leka med Jack. Jag tyckte att det var lite besynnerligt att hans föräldrar tyckte att det var okej, men jag tänkte: han får stanna i en kvart, sen ska Jack gå och lägga sig.
Efter en kvart ringer det på dörren och där står hans mamma, med lite panik i ögonen. Jorå... det var ju naturligtvis så att han hade stuckit utan att fråga om lov. Rymt! Hon hade varit i tvättstugan och då hade han passat på. Det första stället hon letat på - när hon insåg att han var borta - var hos oss, så hennes panik hann aldrig riktigt sätta sig... men ändå.

Bonden

Dagens utrop:
* På dagis läser de Mamma Mu. Vi har den inte hemma. Och vad jag har förstått finns det nån bonde i Mamma Muboken, för med jämna mellanrum ropar Jack:
- Det är bonden som kommer!!!!

lördag, mars 12, 2011

Innehållsförteckning lördag 12 mars

Dagens saker:
* Gick upp ganska tidigt men somnade om i soffan till Mighty machines.
* Åkte till Farsta. Med psykisk förberedelse, lite hot och mycket mutor gick Jack med på att inte springa iväg från mig en enda gång. Det resulterade i en glad men fattig moder. Dock var alla inköp till honom, bara lite ynka schampo till mig.
* Vi har skrivit alla hans kompisars namn på datorn och med vattenfärg... låt mig räkna... säkert hundra gånger.
* Vi har ätit halvgod mat.
* Vi har varit ute på promenad och hoppat i vattenpölar. Men blev vi avbrutna av att Jack var tvungen att gå hem och kissa. Dock efter ett tappert försök att kissa ute, men det resluterade i nerkissad son och moder. (vilket sonen efteråt tyckte var mycket festligt, speciellt mammadelen...)
* Jack blev rädd för en ekorre.
* Vi såg rådjursbajs.
* Vi har byggt höga legotorn med alla bitar förutom fyra (helt vanliga bitar) som vi för allt i världen inte fick inkludera. Oklar orsak, men bara min hand närmade sig bitarna skrek han i högan sky.
* Vi har kollat på Pippi på rymmen (mest delen där de åker tåg och åker bil). Jack har med förtjusning konstaterat att lillkillen på bondgården heter Pisse-Nisse.
* Jack somnade på eftermiddagen när han lyssnade på Alfons på cd. Och såg ut såhär:


Småbarnslivet i förorten. I ett nötskal!

Hoppat

Dagens hopp:

En mänsklig rättighet.

fredag, mars 11, 2011

Nu är det vår

Dagens barn:
* Vårbarn.

Pizzamacka

Dagens fint:
* Eftersom jag inte orkar laga mat till mig och Jack ikväll så tänker jag överraska honom med min nya uppfinning: pizzamacka. Det vill säga varm macka. Allt som heter nåt med pizza går ner. Glad mamma, glatt barn. Glada bagare och glada gnagare.

Eventuellt äter vi i soffan. Men säg inget till den ömme fadern. (Som för övrigt fyller år idag - men är på resande fot.)

torsdag, mars 10, 2011

Vi är här

Dagens fina sak:
* Idag när Jack skulle sova och jag låg i sängen utanför hans rum så sa han plötsligt:
- Mamma?
- Ja.
- Vi är här!
Han brukar stanna upp nån gång om dagen och sedan just säga de där små orden:
- Mamma, vi är här.
Han säger det med en sån eftertanke att man verkligen stannar upp och känner, Ja, - vi är här, inte då - inte sen. Vi är här nu.

Ibland, några minuter om dagen är han faktiskt stilla.

Jag och Göran

Dagens roliga sak:
* Innan jag gick till jobbet sa Kemisten:
- Det ser ut som att du jobbar på Dalademokraten.
Bara för att jag har grå byxor, rödrutig skjorta och svart väst. Jag tycker att jag är snygg.

onsdag, mars 09, 2011

Gillar inte grädde

Dagens semla:
* Idag, då säkert hela landet låg i semmelkoma, fanns det några semlor kvar på konditoriet.

Betyget från Jack var:
Locket: 5/5
Mandelmassa: 5/5
Grädde: 2/5
Bulle: 0/5

måndag, mars 07, 2011

Semmellös

Dagens sura:
* Jag gick två omvägar på vägen hem idag. För att köpa fuckning semla. Tror ni att jag fick tag på nån? Hoppas att det smakar alla ni som köpte före mig.

söndag, mars 06, 2011

Funderar

Dagens dag:
* En fredagkväll blev söndagkväll. Snart är det måndagkväll.

Så här ser Jack ut när han sitter framför datorn och funderar över sina bokstäver.

Tankar om disco

Dagens händelser:
* Jack och morfar leker med lego i Jacks rum. De kraschar typ hela huset och skrattar allt vad tygen håller.
* Kemisten vankar av och an i köket och tänker på middagen.
* Jag bloggar.

Spännande

Dagens roliga saker:
* Jag har fått sova jättemycket.
* Det blev aldrig nån magsjuka på Jack, det var bara nåt supertillfälligt.
* Jag fick ett "snart är det dax för tillökning"-sms från min högravida kompis. Spännande. Väntan på "det blev en tjej/kille" - har börjat.

lördag, mars 05, 2011

Ingen större fara

Dagens status:
* Måste nog säga att han är ganska pigg ändå...

Skriver

Dagens kille:
* Jack har blivit besatt av bokstäver. Han bokstaverar sitt namn och berättar att Oskar börjar på O, Ville på V och Sam på S. Och sen pekar han stadigt ut JACK, O, V och S på tangentbordet. Jag känner att han är ett mirakel.

Problemlösaren

Dagens sak:
* Oj oj en helg helt utan planer! Vad ska vi hitta på? Jack fann snabbt på råd och kräktes lite... så nu blir det isolering hela helgen. Hittills har vi - sedan 06 i morse - hängt i köket och ritat, kollat på datorn och byggt lego.

fredag, mars 04, 2011

Minna hit och Minna dit

Dagens boost:
* Svängde förbi en lite avlägsen kollega och frågade om det jag gav henne häromdagen hjälpte henne när hon skulle hålla föredrag för några japaner. Det hade hjälpt. Och så sa hon:
- Visst var det du som gjorde den där rekryteringskampanjen för bla bla bla nyligen.
- Ja!
- Jag var på möte häromdagen när de presenterade resultatet och de var så överlyckliga över dig. Det var Minna hit och Minna dit och det var så bra!!!
:*)

Hittad

Dagens lycka:
* Jag hittade den! Mobilen. Låg i en soffa på jobbet.

torsdag, mars 03, 2011

Försöker

Dagens försök till positivism:
* Det bästa med Campadre är att de har så långa leveranstider att man har glömt bort att man har beställt nåt. Så man blir jätteglad när man får ett leveranssms.

Mobilt inlägg

Dagens sura sak:
* Jag har tappat bort min mobil. Jag vet att jag såg den i morse... that is the last thing I remember.

Dagens roliga sak:
* Samtal mellan mig och chefredaktören:
Jag: - Har du en laddare till mobilen (syftar då till jobbmobilen), jag har inte sett min på en evighet.
- Eh...
- AHA! Du har TVÅ!!!!
- Ja... du får tillbaka den imorgon...

Brusen

Dagens sång:
* Jack är besatt av att sjunga Bockarna Bruse, i egen variant.
- Lilla Bocken Brusen, stampa' över trollemor.

onsdag, mars 02, 2011

Kollegan

Dagens citat:
- Jag ska skriva en text. Men som den konstnär jag är måste jag låta texten rulla runt i kroppen en stund först.

Väste

Dagens början:
* Lämnade på dagis tidigt. Men då går t-banan framför mitt tåg sönder och vi blir stående mellan Gullmars och Skanstull i en evighet. När jag kommer till jobbet väste jag nåt fult till en kvinna som åkte iväg med hissen typ samtidigt som jag tog i hissens handtag.

tisdag, mars 01, 2011

Monday morning

Dagens roliga saker:
* Fick frågan: Hur mår du? Jag svarade: You know, mondaymorning... Nu var det ju bara det att det var tisdag eftermiddag.
* Åt middag här.

Vår

Dagens statement:
* Nu är det första mars. Nu är det vår. Underbart.