måndag, november 30, 2009

Det lönar sig

Morgondagens sak:
* Imorgon ska jag på kurs. Samma kurs som jag var på för några månader sen. Men trots att delar av kursen var bra tyckte jag inte att de höll vad de lovade så jag klagade och till min stora glädje får jag gå kursen igen, med en annan lärare! Jippi!

söndag, november 29, 2009

Reklam

Dagens reklam:
* Nu börjar den sista veckan med julkortsförsäljning. Annars så hinner jag inte skicka dem till er så att ni hinner skicka dem vidare. Så nu får ni passa på och tipsa på era bloggar vettja - då blir jag jeteglad! Jag har även extra bra priser på namntavlor, siffermöss, ABC-tavlor och målarböcker den här veckan.











Ljus

Dagens pynt:
* Idag har jag adventspyntat lite. Satt fram ljusstaken och konstaterat att jag bara hade två stearinljus. Jag är så bra.


lördag, november 28, 2009

Vingan

Dagen roliga saker:
* Jag, LindaK och Polly susade ner till Vingåkers Factory Outlet. Jag åt upp massäcken redan på vägen dit. Typiskt mig.
* Jag fyndade finfina kläder. Vingåker är bra, det ger mig alltid utdelning.
* Man tappar bort varandra hela tiden. Bara man vänder sig bort är alla ens vänner borta.

Dagens komiska sak:
* Vi körde fel och det gav mig och Polly hjärtklappning, stesssvettningar och högt blodtryck. LindaK mumlade bara: Vingåker står kvar! och satte sig bekvämt i sätet.
* Det här var andra gången vi hamnade fel när vi skulle till Vingåker. Sist hamnade vi i Kolmården och fick ringa LindaKs make som fick agera gps. Idag fick Pollys speciella vän agera detsamma.

Jul och advent

Dagens sak:
* Gudarsjäklars vad det pyntas runt om i blogg och hem. Själv vet jag knappt om jag orkar ta mig upp på vinden och rota fram grejjorna. Fast jag vet att jag har märkt upp de två kartongerna med "jul" och "advent", så svårt kan det ju inte vara. Men först pasta. Och en öl. Jag är svag för öl.

fredag, november 27, 2009

Musslor

Gårdagens mat:
* Nu ska ni få höra nåt äckligt. Igår när Kemisten jobbade över skulle jag laga mat. Men det fanns inget att laga (tyckte jag... Kemis påpekade att hela frysen var full - men orka hålla på att tina och sånt). Så jag kokade makaroner och öppnade en burk musslor. Och åt. Okej, det var ganska okej... men rätt äckligt när man tänker efter.

Nu ska jag äta klyftpotatis, fläskkotlett, sallad och dricka vin. Och det är inte jag som står vid spisen, jag sitter ju här.

Suck

Dagens konstiga sak:
* Klockan tre på fredagseftermiddagarna är det som om jag blir injecerad med kreativitet. Då kan jag tänka mig att jobba hela kvällen. Dock har jag en familj som inte samtycker.

Dagens trista sak:
* Jag ruttnar på att jag inte får rätt styrka på min högra lins. Det här är den tredje jag provar sedan jag gick till optikern för tusen veckor sedan. Och nu sa de att jag ska prova den här i två veckor. Glöm det. Jag ser inte ens vad det står på anslagstavlan framför mig. Väderlöst.

Dagens skräck:
* Min chefredaktör tipsar om min blogg både till höger och vänster. Hurru du långben, nu får du ta och lugna ner dig, jag måste ju ha nåt roligt kvar att skriva om!

torsdag, november 26, 2009

onsdag, november 25, 2009

Wacom och jag

Dagens roliga sak:
* På Fotomässan deltog jag i en rittävling. Idag fick jag ett mail om att jag vunnit en Wacombräda för min lilla prestation. Fantastiskt!

Dagens trista saker:
* Igår fick Jack ta grissprutan och vips så hade han feber idag. Så det glada och pigga lilla barnet fick åka till mormor och morfar och spendera dagen. Ingen var gladare än han, så jag vet inte varför jag lägger det här under trist, men ni kanske har viktigare att tänka på...
* Nu ska jag laga mat. Det är trist. Det blir kyckling med pitabröd. Slå det om ni kan, husmödrar!

Gravidbloggar

Dagens sura inlägg:
* Läser en del gravidbloggar där bloggerskorna påpekar att kläderna de har på sig inte är "mammakläder". Och jag vill bara skriva: Ja, jag ser det. Du ser ut som en jävla säck potatis.
Men det gör jag ju såklart inte. För jag är inte sån. En sån som skriver sånna elaka kommentarer. Usch för dem.
* Jag har haft ont i huvudet hela dagen.

måndag, november 23, 2009

Pinga

Alla dagars lek:
* Jack gillar att springa. Om han fick välja skulle han göra det från arla morgon till sena kväll. Nu för tiden så backar han när han ser en... pekar med pekfingret en bit bort och säger: där, där, pinga, pinga.
Det betyder att man ska springa iväg, så ska han jaga en. Från hallen, in i vardagsrummet och in i köket... ut i hallen, in i vardagsrummet och tillbaka in i köket.... runt runt, varv efter varv.

Om ni undrar vad vi gör på kvällarna alltså.

Och så vill han bara äta pasta också... undra varför.

Inlägg

Dagens inlägg:
* Skriver ett hej bara så att jag inte ska framstå som alltför aggresiv. (tänker på inlägget här nedanför...)

Nu, äta bulle. Hej.

söndag, november 22, 2009

Ta ner pyntet

Dagens jag förstår inte:
* Jag tycker - på riktigt - att det fan i mig är skottpengar på folk som julpyntar innan första advent!

lördag, november 21, 2009

Le mot den som föder dig

Dagens smajl:
* Jack har uppfattat att man ska le när mamma tar fram kameran...


Julkort

10-pack, inklusive kuvert och frakt: 134 kr!

fredag, november 20, 2009

Utmaning

Dagens utmaning:
* Det snurrar en utmaning på bloggarna och nu är det min tur. Fina Alexia utmanade mig. Jag ska berätta tio saker om mig som ni kanske inte vet. Eftersom 90% här inne består av folk jag antingen är släkt med, jobbar med eller är kompis med så kanske inget kommer som nån överraskning...

1. Jag är usel på att plocka undan efter mig.* (min mamma och Kemisten nickar nu)
2. Jag har gröna fingrar. Inga blommor dör hos mig.
3. Jag har svårt för höger och vänster.
4. Jag gillar oftast inte att prata om mig själv.
5. Jag kan vänta jättelänge med att duscha efter att jag varit ute och sprungit.
6. Jag gillar inte att mingla. Jag pratar helst med folk jag redan känner.
7. Jag gillar inte rosetter, spets och volanger. De gör sig icke besvär på mina kläder.
8. Jag är rädd för att cykla.
9. Jag gillar inte: leverpastej, kaviar, mimosasallad, beanäsås, smörgåstårta, fläsklägg, rotmos, Janssons, lufisk, kalops, leverbiff, tunga, pölsa, gröt på korv, O'boj, skinkost och liknande klibb på tub, bredbara pålägg (förutom Bregott), drickyoghurt och keso med ananas. Bland annat.
10. Jag smygkollar på folk på Facebook trots att jag inte är medlem. Jag har hittat ett kryphål där man kan kolla in folks profilbilder utan att vara medlem.

* Förutom på mitt skrivbord på jobbet. Annars druknar jag...

Jag utmanar: Akan-Kakan, Camilla och the one and only Yllet! Så om ni nu råkar titta in här under den närmaste tiden så kan ni ju hoppa på. Annars, kan ni ju låta bli...

Banan?

Dagens roliga sak:
* Finner mig själv ståendes på ICA. Med en påse chips, en påse naturgodis... och tre bananer. Vem försöker jag lura?

Dagens trista sak:
* Var kvar ganska sent på jobbet (för att vara fredag i alla fall). Stressade iväg utan att röja på skrivbordet. Usch. Jag avskyr det. Jag plockar alltid i ordning skrivbordet innan jag går hem. På måndag morgon möts jag av kaos.

torsdag, november 19, 2009

Postturken slår till igen

Dagens roliga saker:
* Jag har varit i pappersparadiset. Jag har varit i lokaler som har papper i alla dess slag, från topp till tå. Sen åt jag lunch med ostkaka som efterrätt.
* När man träffar nån som brinner för sin sak. I det här fallet papper!
* Köpte en Clean-parfym på Blush sjuka rea. Konstigt med ny doft. Spännande.
* När man kommer på nåt bra.
* Att Jack blir så glad när jag kommer hem.
* Jag var hos frisören. Vi har känt varandra sedan mitten av 80-talet, vi träffades på kollo. Idag var hennes lillebror på salongen... honom har jag inte sett på 20 år. Då var han två år, flirtade på order och drog sig i snoppen. Kärt återseende.

Dagens trista saker:
* Min postturk. Jag var där med min avi och han sa att paketet inte kommit. Han kollade slött på hyllan och och att jag fick kontakta posten. Jag gav mig inte, jag sa att han nog hade paketet. Då fick jag komma in bakom och titta själv, och ja, där låg det. Kände för att skrika rakt ut men jag log och sa: Men vad bra! Vilken tur! Ha det bra, hej då!
* Att Skatteverket har en tjänst som kräver e-legitimation... och tjänsten är bara öppen mellan 8-20. Men... stenålders... Om jag vill kolla på mitt skattebesked kl 21 så får jag det ICKE!

tisdag, november 17, 2009

Plutten med klutten

Dagens saker:
* Idag har varit en sån där omotiverad trist dag. Där man inte orkar göra nåt stort utan bara fipplar med en massa småsaker. Blir glad när nån kommer och stör med nåt som man kan hjälpa till med. Nåt litet enkelt.
* Vaccinerade mig. Från att min kollega ropade: De har vaccin nere på mottagningen därnere. Kom vi springer dit! - tills att jag hade ett plåster på armen tog det max 25 minuter. Nu har jag ont i armen.
* Jag skrattade gott när dagisfröken visade hur småungarna försöker äta trolldeg bakom ryggen på fröknarna.
* Jack slängde en klutt trolldeg på golvet och jag sa: - Men Jack, inte på golvet, ta upp det och lägg det på bordet nu. En av dagisfröknarna himlade vänligt med ögonen och sa: Men... han är ju inte ens två år... vad tror du. Och i samma sekund la Jack den lilla klutten på bordet framför henne. Och jag log!
* Jack är så kär i en av sina fröknar. Så fort man säger dagis, då ler han och säger hennes namn. Idag när vi gick hem kunde han inte sluta ropa på henne och han vinkade och vinkade! Han är så glad nu när vi har fått hem dagisfotot, han kan titta på henne hela tiden.

söndag, november 15, 2009

Bajja på dig

Dagens roliga saker:
* Min kompis ohämmande godisattacker på Fotomässan. Hade det inte varit för henne hade jag nu vägt ett kilo mindre.
* Det går inte att hålla sig för skratt när Jack pekar med sitt lilla pekfinger och ropar: Bajja bajja! När han har gjort nåt han inte får (tex. satt på spisen, kastat saker i golvet, slagit sin far, kastat saker ner för trappan osv i all oändlighet).

Dagens trista sak:
* Kvällarna är för korta. Trots att det blir mörkt så tidigt.

Tuttisar

Dagens härliga:
* Det är så underbart att sitta en söndagskväll och grejja med olika tutorials i Illustrator. Sedan flytta sig till soffan och läsa nyinköpta fototidningar, fyndade på Fotomässan.

Pepparkaksattack

lördag, november 14, 2009

Kaffe vs lasagne

Dagens deal:
* Jag tycker att det är en bra deal när man smsar frågan: Bjuder ni på kaffe? och får till svar: Vill ni inte hellre ha lasagne? Vi är goda grannar här i Enskede.

Dyrt? Billigt?

Dagens konstiga sak:
* Först hittar man en stol för 1 500 kr och tänker: Nja... vi ska ju ha två... det blir lite väl dyrt...
Sen hittar man den perfekta stolen för 2 200 och då plötsligt tänker man: 4 400, som hittat! Catjing!

fredag, november 13, 2009

Lite hår

Dagens bra sak:
* Dagar som denna är jag glad över att min son har begåvats med väldigt lite hår. Det går löss på dagis.

Dagens trista sak:
* Jag är täppt i ena näsborren. Ena ögat rinner. Ska jag bli förkyld nu eller? Jag som vill mila i helgen.

Dagens utmaning:
* Jag skulle förklara för nya chefen hur en kollega ser ut (som hon inte mött ännu). Jag hade suttit på möte med honom en timma tidigare, i en timma. Konstigt nog kom jag inte håg om han hade uniform på sig eller lite. En ganska väsentlig detalj kan man tycka...

torsdag, november 12, 2009

Lussebullen

Dagens pang:
* Pang sa det så har vi levererat ännu en snygg tidning till tryck. Den här gången har jag gömt små lussebullar i den, så att de anställda ska få pyssla lite i juletid.

tisdag, november 10, 2009

Man vet ju inte

Dagens fråga:
* Om nu Jack har svinsis... det vet man ju inte om man inte tar ett prov. Vad händer då om man vaccinerar honom mot det? Han har feber, hostar och snorar. Vanlig förkylning (som man hade trott innan världens fetaste gris la sitt arsle över oss) eller SVINIS?

måndag, november 09, 2009

100 känslor

Dagen roliga saker:
* Har ni kollat in Svenskans 100-känslortema? Här kan man titta länge.
* Jag pratade med Kollega A på vägen hem från jobbet. Men det är ett misstag att ringa henne så där in public. Det går ju inte att sluta skratta när man pratar med henne. Vid ett tillfälle nästan kved jag av skratt... jag frågade om kollar på Idol.
Hon: Nej!
Jag: Du är så lik en där!
Hon: Ahme'... vad heter han?
Då dog jag, där mellan Gamla Stan och Slussen, lyckades jag pipa fram: Mohammad!
Men det var Tove jag menade.
* Ni vet Eddie Izzard? I love him. Och idag har jag fått reda på att jag (och Kemisten) ska få gå som VIPPARE på hans show i december. Och sitta på parkett, äta lyxbuffé och få goodiebag! Tack snälla snälla snäll underbara du som gav mig detta! Du vet vem du är! Största kramen!
* Mitt jobb. Jag gillart'.

Dagens trista sak:
* Lillsmurfen är fortsatt sjuk. Inget dagis idag. Jag är hemma och vabbar imorgon.

lördag, november 07, 2009

Nutid

Kvällens tidsfördriv:
* DNs nutidsorientering för högstadieelever. Apiuh... jag hade alla rätt...

Inget godis

Dagens fråga:
* Var är godiset när man mest behöver det? Suck.

Den lille är sjuk

Dagens saker:
* Sjuk son.
* Strykt ett berg.
* Kutat.
* Julkortat.
* Bytt till vinterdäck.

Kvällen ska:
* Nu sover sonen så då ska vi utmattade föräldrar äta lite (lax panerad i sesam och till det potatis och ärta) och sen slappa i soffan.

fredag, november 06, 2009

Pyssla?

Dagens fråga:
* När man läser på bloggar att folk "pysslar". Vad exakt är det de gör då? Exempel: "Den ska jag ha i min pysselhörna"! Din vaddå?

Succé

Dagens idé:
* Kemisten ser reklamen för nya Robinson, tänker till och säger:
- De borde göra en såpa som heter Glidison. Där de bara blir uppassade och har det så jävla bra. Sen när de tröttnar får de åka hem.

onsdag, november 04, 2009

Dagens fantastiska:
* Kents skivomslag (inte 100 på att det är det) är så genialt att jag mår illa. Önskar att det vore jag som gjort det.

Jul

Dagens jul:
Okej, jag vet att jag var tidig med julkorten. Do not shoot me. Men det hindrar inte att jag får ett psykbryt när jag ser detta!

tisdag, november 03, 2009

Ryggskott

Dagens svordom:
* Idag vaknade jag med ryggskott. Då är det fan i mig lätt att hålla sig för garv.

måndag, november 02, 2009

Jack loves yoghurt

Dagens fniss:
* Imorse vaknade vi av att Jack ropade:
- Mamma? Pappa? Yoghurt!!!
Nån som har cravings...

söndag, november 01, 2009

Nu är det jul!

Dagens julkort:
* Jag vet att det är typ 50 000 år kvar till jul... Så jag gör det här för er som redan nu vill bocka av saker från er jul-to-do-list. Varsågod, I give you julkorten anno 2009!

Kommer att säljas hela november och en liten bit in i december.

Drinkunderlägg

Dagens tanke:
* Kemisten tänker till om R.O.O.Ms konkurs/utförsäljning:
- Ja men är det så konstigt? 9 av 10 som går in där har ju inte råd att köpa en soffa för 70 000. Så de strosar runt i en timma och vänder och vrider på saker. Och så slutar de med att de köper några drinkunderlägg. Fatta hur många drinkunderlägg de måste sälja för att kompensera för soffan...