fredag, juli 31, 2009

Gitarr

Dagens komiska sak:
* Jag har ont i fingrarna för jag har plockat fram min gamla gitarr. Jag river av slagdängor som Fjäril vingad, Broder Jacob och Jag vet en dejlig rosa...

torsdag, juli 30, 2009

Ormsalva

Dagens roliga saker:
* Hängt med J och hennes treåring och den lilla tvåmånadersbebin. Vi har:
- Lekt i Blecktornsparken, dvs åkt rör och sprungit runt runt runt. Och gungat.
- Varit på Apoteket och handlar ormsalva.
- Beundrat treåringen medalj som han fick när han var hos läkaren.
- Pratat om snoppar. Och snippor. Med treåringen, inte jag och J... Treåringen berättade förtroligt att hans pappa har en stor snopp. Där blev det dock "information overload" för mig!
- Klappat katten Standley. Katten Sten fick sig också en klapp men han gömde sig mest.
- Varit och hälsat på treåringens jobb, där han jobbar med att skära sönder saker! Nästa Dexter?
- Ätit pad thai på innergården och kollat på treåringens skateboard.

tisdag, juli 28, 2009

Leijona tjärpastiller

Dagens godis:
* Jag älskar Leijona tjärpastiller. Kan äta hur många som helst!

Fuck you Postjävel

Dagen irri:
* Ibland är Posten ett jävla pissföretag! Ibland hatar jag dem. Som till exempel när de tar EN VECKA för dem att leverera ett brev! Och deras enda jävla pissiga svar är att de postar över 20 miljoner försändeler per dygn och ibland händer det! Jag undrar om tjejen som inte fick den bröllopstavla som hon skulle ge i present sa så till bröllopsparet när hon gick tomhänt till bröllopet! "Sorry, men 20 miljoner försändelser per dygn, ibland händer det, you know"!

Och de ber inte ens om ursäkt i sitt svarsmail. Nej vi ska bara imponeras över deras (bristande) förmåga att hantera 20 miljoner försändelser!

måndag, juli 27, 2009

Hösten

Dagens klag:
* Allt detta tjat om att folk längtar till hösten. I höstas/vintras/våras längtade de till sommaren! Nu får de ta och ge sig! Och så säger de att det är så svårt att leva i nuet! Really?

Dagens jogg:
* Oh yey! Jag är igång! Köpt joggingmagasin och allt!

Dagens mat:
* Jag har just ätit färska rödbetor. Och nu ska jag äta vattenmelon. Sånt gör man inte på hösten. Nä för just det - det är sommar!

Dagens fika:
* Snabbisfikade med den mycket saknade bloggaren Millan och hela hennes klan.

söndag, juli 26, 2009

Nästan krock

Dagens fy fan:
* Körde ute på Värmdö. Ganska mycket trafik, låg i en klunga med säkert sex bilar och lite mötande trafik! Och helt plötsligt hoppar ett rådjur ut framför vår bil. Och så stannar det, tvekar, jag tvärnitar, den mötande bilen tvärnitar. Och så kommer ett rådjur till, ett kid. Och det snubblar och jag tror först att det blir påkört. Men när jag sedan tittade i backspegeln såg jag att de båda var borta! Jag minns visserligen inte exakt hur det gick till och jag var inte stark i benen när vi strax efter det var framme på Siggesta gård.

lördag, juli 25, 2009

Flåset

Dagens händelse:
* Jag gick in på Löplabbet! Fixade de skönaste skorna i världshistorien. Sen gick jag ut och joggade. Tog med mig Kemisten och barnvagnen. Flåset lämnade jag hemma men snart får det också följa med...

UPDATE:
* Och nu jag helt dööööd. Och vi som ska ha gäster (som kommer i skrivande stund)!

onsdag, juli 22, 2009

Viktig information!

Dagens intressanta uppgifter:
* Jag åt en macka med ost och skinka till frukost. Och drack kaffe och lättdryck (svartvinbärs).
* Jacks favoritmjukisdjur heter Hjalle. För han har fått den av Hjalle (med familj)!
* Imorse gick jag upp kl 08.20.
* Just nu hjälper Jack till med att raka Kemisten. Då sitter han på skötbordet och styr rakapparaten. (går och fotar)
* Vi har stopp i handfatet på toan häruppe.
* Igår städade jag ur en enorm källare.
* Häromdagen plockade jag nästan tre liter blåbär på Ingarö. Jag satte mig inte i ett enda.
* Hä'påer!

Här har ni lite svängig musik att lyssna på!

tisdag, juli 21, 2009

Inte slåss

Dagens barn:
* Idag fyller Jack ettochetthalvt!


Som ett klot...
Idag spöade på sin äldre kusin som skrek: Inte slåss! Inte slåss!

lördag, juli 18, 2009

Torekällberget

Dagens utflykt:
* Idag var vi på Torekällberget. Vi såg lite djur och lite barn. Jack ville mata kossorna med kottar. Grisarna var tyvärr inte hemma. Synd. Jag gillar att kolla på grisar. Grisar och apor är mina favoritdjurparksdjur.


torsdag, juli 16, 2009

Redan?

Dagens bad:
* Att bada i pool är grejjen. Iallafall enligt Jack. Och han fyller sin lilla mugg med vatten, tar in det i munnen och sen spottar han som en vattenspridare!
* Grannarna kom ut vid 10-tiden och ropade till Jack: Men badar du redan? Vaddå redan gäspade hans ömme far som varit vaken sedan kl. 06!


Kungen på Ugglan

Resans roliga saker:
* Vi har varit i Barcelona. Olé!
* Att sova, äta och göra vad man vill i tre dagar. Det är mammaledighet i ordets rätta bemärkelse.
* Jag tog en favorit i repris ur bokhyllan. Annika Lantz 9½ månad. Den är så rolig och ännu roligare nu när jag själv har barn. Jag fnissade så att jag hoppade på flygplansstolen.

Resans trista saker:
* Det var så mycket folk och så mycket rea att jag tyade inte. Jag shoppade till Jack istället! Han kommer att bli kung på dagis. Avdelningen Ugglan kommer aldrig mer bli sig lik.
* Att gå upp supertidigt (3.30) för att åka till Skavsta.
* Skavsår.

lördag, juli 11, 2009

Barnspärrar

Dagens sak:
* Lillärtan är utlånad! Han är och terroriserar sina mor och farföräldrar så gott det går. Och livet här hemma blir genast annorlunda. Man behöver till exempel inte stänga barnspärren på köksskåpen hela tiden, behöver inte rusa till telefonen om den ringer efter klockan åtta. Man behöver inte heller stänga källardörren och diverse grindar hela tiden. Och inte minst kan man ligga i soffan och slappa. Bara slappa.

Höga klackar

Dagens trista saker:
* Försökte mig på att köpa lite kul pocketböcker. Men nej. Gick inte. Det handlade antingen om mord/prostitution/ångest/helvete och allmän missär. Eller så var det shopping/killar/färgglada drinkar och höga klackar. Nä tack.
* Försökte köpa lite roliga magasin... Gick inte, det vara bara bikinimode/lantlig idyll/bästa bärtårtan/så räddar du ditt sommarhår och bästa hårborttagningsprodukterna. Nä tack.
* Jag får väl läsa nån reklamfolder om Skavsta flygplats under semestern i utlandet.

fredag, juli 10, 2009

V

Dagens funderingar:
* Jag tittar på 6an och där sänds serien V. Jag älskade V när det gick 1986... tappra 9 år gammal. Jag tyckte att Diana var samma sak som Carola och ja... jag hade nog ganska rätt i det. Och min önskan var att få döpa min förstfödda dotter till Lydia... eller iallafall nåt litet husdjur eller så. Och min syrra prenumererade på OKEJ och ibland kom det med klistermärken, och lyckans de dagar V-figurerna var med! Jag minns särskilt när Robert Englund var med. Trots att han var så ful så var han söt... in a V maner sort of way liksom...

Thaimasse

Dagens grejjor:
* Jag spontaninvigde min semester med en drop-in thaimassage på väg mot t-centralen. Nu luktar hela jag AoNang. Ljuvligt.

onsdag, juli 08, 2009