söndag, september 30, 2007

Samvete

Dagens hat:
* Jag hatar domhära dagarna när man känner sig tjock och ful och det kliar över hela kroppen och man har jättedåligt samvete över att man åt choklad fast man inte skulle. Jag hoppas att det är värt det.

lördag, september 29, 2007

Urks

Dagens iaktagelser:
* Idag när jag var ute på prommis la jag märke till följande saker:
- En bil med regnr: URX.
- En bil med regnr: CPE.
- En skogsnigel.
- Att ett hus i närheten är till salu.
- Att nån grillade.

Hej igen


trekking

Nattens dröm:
* Drömde att jag var på stan och skulle sätta på mig linserna. Det var nya linser som låg i en förpackning som låg i en förpackning som låg i en förpackning osv... ja, ni förstår. Samtidgt som jag pillade upp alla förpackningar stod min kompis kille och berättade en evighetslång och urtrist historia om när han var på en trekking i bergen.

fredag, september 28, 2007

Hellau


Herr'n

Dagens låt:
* Idag ska jag äta kantareller och sjunga "Har du sett Herr Kantarell" så många gånger att Kemisten börjar grina.


Freschly picked from the Hewmarketplace of cårse.

torsdag, september 27, 2007

Mandarin

Dagens sång:
* Melodi: Sudda bort din sura min!


Bära gips

Dagens hat:
* Jag hatar när jag måste hjälpa till. Nu måste jag hjälpa Kemisten att bära in två skivor gips och en dörr. Jag säger att han kan bära själv för jag orkar inte. Han ignorerar mig och säger att jag kommer att bli skitig och att jag måste låna hans mjukisbrallor. Jag säger att min mage kommer att vara i vägen. Han säger att om den är det så får vill ställa gipset under carporten. Jag säger att han kan ställa sig själv under carporten. Sen stampar jag med foten i golven och grinskrattar: "Jag viiiill inte!!!! Han kastar sina mjukisbrallor på mig, går ut och börjar förbereda.

Grön

Dagens jag ruttnar:
* Sånt här får mig att ruttna, himla med ögonen och sätta på mig en grön tröja. Tur att inte alla är som jag kanske dårå...

UPDATE:
* Vilken bild!!!!

Hinna

Gårdagens läbbiga saker:
* Det är läbbigt att äta fisk med ben i. Jag satte ett i gommen och förvandlades till en femåring som spottade ut all mat på tallriken.
* Det är läbbigt när man har druckit mjölk ur ett glas och sen sköljt det och ställt på diskbänken. Efter en stund tar man glaset och fyller med vatten och när man dricker ur det ser man att det är en slemmig vit mjölkhinna på botten. Då kräks jag.
* Var på Kreatima och framför mig i kön stod två elever från Beckmans. Oh vad jag stör mig på sånna, den där typen som säger med nasal röst att de lever för konsten och säger "på Beckmans hit gör vi såhär och på Beckmans sa de sådär"!


Räknar

Dagens fall:
* Inte för att jag räknar (blink blink)... men min statistikräknare har antingen dött eller så har intresset för min blogg dött... från att ha flera hundra besökare om dagen har jag de senaste dagarna haft mindre än tio... med det betyder ju att jag kan bli mer personlig med er stackare som fortfarande hänger här hos mig...


onsdag, september 26, 2007

Äta

Dagens jobbiga:
* Det här är hopplöst. Jag vill äta varje sekund, varje minut, hela tiden. Mat och godis är det enda jag tänker på. Vilken personlighetsförändring för en som tidigare typ ätit choklad en gång i halvåret...

Wacko

Dagens sanning:
* När det är fullmåne vaknar alla wackon till liv...


Ärtor/ärter

Dagens mage:
* Vitkål, ärtor, äpple och kaffe. Och en dubbel Samarin på det! Ah!

Cykla

Dagens roliga sak:
* Jag och en kollega cyklade just i korridoren.

tisdag, september 25, 2007

Braka

Dagens idag har jag:
* Ätit mammasushi och funderat över varför det inte heter gravidsushi för så vitt jag vet kan man äta vanlig sushi när man är mamma...
* Konstaterat att mina glasögon är konstant skitiga.
* Klappat en hund.
* Hälsat på en granne.
* Hjälpt en kollega med att översätta security guard till spanska.
* Gnällt över att jag hatar att laga mat.
* Skrattat åt en kollega som berättade att hon och hennes man brakade igenom sängbotten inatt.

Ps. Det där med att jag har klappat en hund är en lögn.

Stövlar


Med inspiration från Polly!
UPDATE:
* Oups, igår, hemma på min skärm var bilden värsta fina... idag, på jobbets skärm är bilden värsta mörka...

Fasa

Dagens fasa:
* Jag vet inte vad som skulle krävas för att jag skulle se det här. Men jag gissar på en skarpladdad pistol mot huvudet/magen/hjärtat. Jag skulle hellre hoppa naken från Västerbron, skrikandes "Jag älskar dig Göran Persson, låt mig vila i din varma famn" än att behöva se två av Sveriges mest patetiska människor på samma scen.

måndag, september 24, 2007

Bara en, en söt en

Dagens trista sak:
* Idag kom den... Frågan. Frågan INGEN gravid kvinna vill ha...
- Oj vad stor du är, är du säker på att det bara är en därinne?
Hade lust att svara: Jag kan stoppa upp dig också, genom utgångshålet...

söndag, september 23, 2007

Äppelkaka

Dagens sak:
* Det är tur att man kan äta äppelkaka och glass de här dagarna man tycker att man börjar se för smal och tunn ut...

Godmorgon

Dagens gå-upp:
* Vaknade 08.45. Skulle gå upp... skulle bara blunda lite. Vaknade 10.15. Gick upp...

lördag, september 22, 2007

fredag, september 21, 2007

Näp

Dagens näp:
* När man går upp klockan 05.00 på morgonen måste man sova en liten stund när man kommer hem.

Bena

Dagens erkännande:
* När man tycker till om Engla blir det ett himla liv. Senast i veckan avslöjades det ju att hennes blogg ska bli bok. Delade meningar i bloggosfären! Och skriver man om det kommer genast frågan/påståendet att man är avundsjuk. Och JA! Jag erkänner, jag är avis på Engla. På riktigt! Jag är grymt avis på hennes långa, smala ben. Jag vill haaaa! Can't say I am not avis on the legs asså!

Men långa smala ben gör ingen författare!

Runt

Dagens sanning:
* Jag tittar hellre på Landet runt och Go'kväll än det här!

Samma

Morgonens stalkers:
* Imorse tog jag t-banan 05.52. När jag stod i vänthallen kom det en lagom stressad kvinna och drog sitt kort genom spärren... men kortet hade gått ut! Jag hörde hur hon svor och sprang fram till spärrvakten och frågade om han tog VISA-kort... Nej, det gjorde han inte. Hon började rota efter plånboken och skramla och skrapa ihop till biljetten, som skulle kosta 45 kr! Jag frågade henne om hon behövde pengar! Hon tackade helhjärtat men sa att hon hade. Och det hade hon, hon betalade och i samma sekund kom tåget. Sen såg jag henne nere på perrongen på blå linjen, vi gick av på samma station, in i samma hus och in i samma korridor!!! Sen skiljdes våra vägar... bisarro!

Mjäll

Dagens jag dör/spyr/kräs/svimmar av:
* Tappade ner en bit Daim i tangentbordet! Till saken hör att vi inte har fasta platser utan alla använder datorerna som står här... så jag vänder upp och ner på tangentbordet och ruskar till. Det som föll ut, förutom Daimbiten var ca en halv deciliter mjäll, diverse damm och en nagel.

Daim

Dagens underbara:
* Ah! Så fick jag min choklad! Knaprar Daim klockan 07.30 på morgonen. Ah!

torsdag, september 20, 2007

Hästen

Dagens roliga sak:
* Jag har varit sugen på choklad hela dagen. Men jag har inte ätit nån. På kvällen var jag på en undersökning för SL och då skulle man få lite lättare förtäring och dryck. Ja, det fick man... Men det enda jag kunde tänka på vad: "Var fan är godiset? Var är chokladen era snåla jävlar!"

Dagens trista sak:
* Min chef sa att jag såg kraftfull ut! Det betyder att jag ser enorm ut! Det är den där jäkla uniformströjan. Jag ser ut som en häst!

Följ Kristus!

Dagens roliga sak:
* Imorse när jag skulle sminka mitt bleka nylle öppnade jag min neccessär i badrummet! Och vad hittar jag väl där? Jo, en liten hälsning från kompis H som tydligen snokade runt i mitt badrum igår! Skrattade så länge att jag nästan kom försent till jobbet!

onsdag, september 19, 2007

Champions

Kvällens perfekta:
* Ikväll är en perfekt kväll. Jag sitter framför datorn och trixar och i vardagsrummet sitter Kemisten och hans goa kompis O. Vi har ätit gott och nu ska de kolla på Champions leauge. Och jag strosar ut till dem då och då och kollar läget! Underbart!

Sansa er

Dagens fråga:
* För vem???? Bara för att man har en blogg med många läsare så blir man inte en författare! Hörrni bokförlagare, nu får ni stoppa pressarna och sansa er lite.

Pyjamas

Dagens räddare:
* Tur att man har goa kompisar som räddar en när man har en massa bebisfrågor! Idag ringde jag upp Kompis J och frågade den mycket viktiga frågan:
- Pyjamas? Ska ungen ha en pyjamas?
Hahahah, jag har verkligen noll koll...


Parfym

Dagens saker:
* Idag köpte jag en parfym. Det känns konstigt att köpa en parfym på Åhléns och inte på Arlanda... men eftersom min känsliga gravidnäsa tycker att jag luktar unken svett hela tiden så hade jag inget val... jag var tvungen att köpa en idag, inte när nån eventuell kanske åker utomlands om xx antal veckor...

tisdag, september 18, 2007

Mörk och murrig

Dagens roliga saker:
* Stod i affär och kollade babyklädesutbudet. Bredvid mig stod en mormor och en gammelmormor... de var inte helt nöjda med klädutbudet:
- Jag förstår inte varför kläderna ska vara så mörka och murriga.
- Ja, det är bara brunt och mörkt...
- Fast när man tittar på föräldrarna så ser man ju att de gillar mörka murriga färger...
Jag kände mig ganska utpekad där jag stod i mörka jeans, mörkbrun stickad tröja, mörkturkos halsduk och brun kavaj... och svarta skor...
* Var på mvc. När jag kom dit var jag grymt pinkenödig men toan var upptagen. Jag väntade i tio långa minuter, ålandes på stolen... Sen hördes en spolning... så dröjde det ännu lite till, sen öppnades dörren och ut klev den äldsta tant jag nånsin sett! Vad sjutton gjorde hon på mvc??? (använde gratis-toan föreslog Kemisten... ja... förmodligen).
* Thaimiddag med bästapolarna.


Pah!

Nä men nusse. Snyft snyft snyft...

Vad

Dagens trista sak:
* Det finns många trista saker med att vara gravid. Att man mår illa och blir fet är bara två av dem... det som just nu toppar listan är kramp i vaderna på natten. Det är så fruktansvärt. I natt vaknade jag med ett tjut och försökte pressa ner foten i golvet så att krampen skulle släppa. Sen sov jag ihopkrupen som en liten boll resten av natten.

måndag, september 17, 2007

Äpplen

Dagens irri:
* Jag irriterar mig på domdära äpplena som hänger kvar längst upp i äppelträden.


Öppen

Dagens trista saker:
* Signalfel och det tog en evighet hem. Jag hade inte bråttom så jag behövde inte få stressont-i magen. Men... det hamnade ett sunk-alkis-par bredvid mig. De suckade och stönade och sa: "Pah, det här betalar man skatt för..." med sina äckliga alkishesaröster. Och så härmade de allt som förararen sa. Och emellanåt hånglade de. Urk på burk.
* Att komma hem och upptäcka att frysjäklen har stått öppen hela dagen.
* Tranbärsjuice utan alkohol.
* Jag har bitit mig i kinden, på samma ställe ca åtta gånger. AAAAJ!

Häromdagens trista sak:
* Jag var inne i en butik häromdagen. De hade radion på och där var det Martin Stenmarcks-special. Så jag var tvungen att lyssna till tre (3) av hans usla låtar i rad. Och jag var tvungen att lyssna på hans kärleksförklaring till sin mamma. Så jäkla blödigt och tårdrypande att jag klöste butiksväggen.

söndag, september 16, 2007

Trött

Dagens trista sak:
* Jag är så trött att jag kan dö, mår liksom lite illa. Och klockan är bara strax efter sju. Jag är inte van att gå upp klockan 05.00. Urk. Jag vill sova nu. Men jag ska hålla lite på det.

Tuppen

Dagens morgon:
* Imorse vaknade jag och tuppen klockan 05.00 och åkte till jobbet! Jag har sett det förr, men nu är det länge sen... men fy satan för T-centralen kl. 06.00 en söndagmorgon. Skräp och spyor överallt. Tack, TACK all ni städpersonal som städar upp allt det där sen...

fredag, september 14, 2007

Banan

Dagens allergi:
* Kemisten är allergisk mot en massa frukt men ändå vill han alltid äta fruktsallad... så idag berättade han att han köpt ingredienser till en fruktsallad... bestående av banan och apelsin... Kul... Så jag sa åt honom att svänga in på vår lokala ICA och köpa en burk ananas också...

PARTY ON!


Curry

Dagens roliga saker:
* Hurry Curry-lunch med LindaK och Polly! (behöver inte länka va??? Ni vet vilka de är...) Eftersom jag är så gravidmossig i huvudet kommer jag inte ihåg vad det var som var så kul, men kul hade vi iallafall...
* Fika med Kollega A! Lite kallt... men coola tjejer sitter ute...
* Fyra tonårstjejer pratade om sina föräldrar på tbanan. En sa:
- Jag kan inte bestämma mig vilken av mina föräldrar jag tycker är mest dum i huvudet!
Sånna kommentarer gör det extra spännande att skaffa barn...
* Kemisten frågar Minna:
- Hahhaah, har du sett att fotbollstjejerna förlorade idag!
- Hahhah!
Ja, sånna är vi, inte det minsta sympatiska faktiskt!

Dagens trista saker:
* Köpte skor igår. Var inte riktigt nöjd. Lämnade tillbaka. Jaha!! Men då har de inte öppet köp utan jag fick ett tillgodokvitto.
* Satt på tbanan in till stan. Satt där i godan ro och var helt lugn och stilla. Och helt plötsligt - utan förvarning - satte jag i halsen. Pust och stön host host host! Tårarna droppade från ögonen och jag flämtade efter luft... tog flera timmar innan halsen blev bra igen.

Brus

Det är nåt med mig och brus. Jag älskar att dricka brus. Ge mig samarin, c-vitamin, huvudvärkstabletter... bara det brusar blir jag glad.


Matlåda

Dagens förvirrade:
* Ibland undrar jag om jag är sambo med en snurrig proffessor eller nåt... Idag glömde han att stänga av spisplattan, glömde matlådan i kylen och glömde plånboken hemma...

torsdag, september 13, 2007

Favorit

Dagens favorit i repris:
* Det här "receptet" kan man inte se för många gånger!

Och här är det läge att säga: OBS, bilden är ett montage...

Äpple

Dagens roliga saker:
* Alldeles nyss höll jag på att skratta ut bebisen. Kemisten lekte charader och visade hur det ser ut när en gravid kvinna sitter på toa.
* Kemistens korta hår som blir fluffigt när han inte har produkt i det!
* Att gå på prommis över Söder med en alltid lika go kompis!

Dagens tråkiga saker:
* Skala äpplen och samtidgt skala av sig naglarna...
* H&Ms babykläder. Rosa spets eller tröjor med bilar! Det tycker H&M att jag ska sätta på min unge. Ni kan stoppa er rabattcheck i äset.


Roligare tack

Den här bloggen måste bli roligare. Herre gu, den har verkligen tappat stinget.

(notera att det är bloggen som segat till sig, inte JAG)

onsdag, september 12, 2007

Saliv

Dagens trista saker:
* En snorunge satt på t-banan och åt Calippo. Hon sörlade och sög som om hon käkade kräftor och så sa hon, "när den smälter blir det som en dryck" och jag tänkte, "ja, som en äkta salivcocktail". Jag höll på att kräkas rakt ut!
* Imorse när jag vaknade var jag så här stor: o.
Nu har jag växt till den här storleken: O!
Och ont överallt har jag. Tur att man får titta på Mia och Klara om en stund.

Respons

Dagens bästa svar:
* Min fråga: Vill du fika imorgon, jag är ledig.
Svar: Hjärtans gärna!
Sånna fikor ser man fram emot!!!

tisdag, september 11, 2007

Kexchoklad

Dagens roliga sak:
* På mitt jobb kostar en kexchoklad bara sex kronor.

Oavgjort

Dagens roliga sak:
* Jag avskyr damfotboll så pass mycket att jag blir skadeglad när de inte vinner... heheheheh...

Mindre

Dagens tro det eller ej:
* Jag har kommit på en sak som är ännu mindre upphetsande än damfotboll... damhockey!!!

måndag, september 10, 2007

Tjejfotboll

Dagens ställningstagande:
* Det enda som är mindre upphetsande än måndagmornar är tjejfotboll.

Måndag

Dagens trista sak:
* Måndag. Så himla o-upphetsande det kan bli.

söndag, september 09, 2007

Bröllop

Bröllopets roliga saker:
* Jag var toastmaster med Kemisten. När jag skulle säga: "vi måste gå ut på terassen för att de ska tömma matsalen..." sa jag: "vi måste tömma oss på terassen." Ingen kunde sluta skratta, inklusive jag.
* Mellan klockan 23.30 - 1.00 satt jag och mina två medgravida i varsin fotölj och väntade på vickningen. När den kom tog vi genast två korvar var.
* Den gravida bruden var som en studsboll på dansgolvet.
* Stolarna på middagen. Om man rörde sig lät det som om man la av världens brakare.

Bröllopets tråkiga saker:
* Jag och Kemisten skull ta emot folket i kyrkan, dela ut ris och sånt... vi kom en halvtimma försent... bland annat för att vår taxi krockade... med oss i... Bra start.
* Spöregn och alldeles för få plusgrader.





lördag, september 08, 2007

Ballad

Dagens sanning:
* Idag sa Kemisten en sanning som jag inte kunde ha sagt bättre själv:
- Du är den enda tjejen i världen som hatar ballader!

fredag, september 07, 2007

Dubbelhakorna

Dagens sång:
* Hela dagen har jag sjungit:
"Vi ska faktiskt ut i dag, mitt lilla fejs och jag
alla dubbelhakorna, näsan och kinderna".
Jag vet inte om texten är rätt men den svänger som katten.

Kines

Nattens dröm:
* Jag drömde att jag födde fram en liten kines. Men jag födde fram honom för tidigt och han sa till mig på engelska:
- You have to put me back in. I am not finished.

torsdag, september 06, 2007

Ljus


Favorit

Dagens roliga sak:
* Såhär i Idol-tider, en favorit i repris!

Till mig själv

Dagens trista sak:
* Varför klappar jag mig så sällan på axeln och säger "bra gjort"? Jag var ju sjukt bra som levererade det jag skulle på så kort tid innan deadline och till ett bejublat resultat. Och jag bara: "äh, det var väl det som förväntades av mig..."

Vargar

Dagens roliga sak:
* Jag har blivit väldigt andfådd (skyller på graviditeten...)! Imorse när jag gick till t-banan ringde jag Kemisten för att stämma av en sak.
Han: - Vad gör du egentligen?
Jag: - Vaddå? Jag är på väg till t-banan.
Han: - Det låter som om du är jagad av vargar!

Död

Dagens sak:
* Nu blir det spännande tv igen.

onsdag, september 05, 2007

Köttbulle

Dagens roliga... men ändå... sak:
* Nytt jobb nya kollegor. En av tjejerna fick reda på att jag väntar barn och hon blev helt lyrisk. Hon sa typ 80 gånger hur kul det var! Ja, det är jättekul men... jag vet inte hur jag ska reagera, ska jag ropa "ja, lylliga mig" eller vad ska jag göra?

Dagens trista saker:
* Folk som matar sina ungar med kalla Mamma Scan köttbullar på t-banan. Det stinker ju helvete!
* Programledaren på SVTs "Söderläge" måste ju vara det lamaste i tv-historien.

Dagens jag river mitt hår:
* Ibland hoppar jag på en billig prenumeration på Sköna hem. Och varje gång jag får ett nummer så river jag mitt hår och blir påmind om varför jag egentligen inte vill prenumerera. Ingresser som denna får mig att stampa i golvet:
"Etniska influenser i kombination med skandinavisk enkelhet genomsyrar livet för inredningsarkitekten Marianne Brandi. Familjens villa på Fyn i Danmark är en stilsäker blandning av just detta. Men först efter att de flugit in hantverkare från Portugal, bytt fasad och anlagt trädgård"!

JAAAAA!!!! Underbart!!!!!

Paris

Dagens roliga sak:
* Min mamma är i Paris. Min mamma har det svartaste bälte i shopping du nånsin sett. Hon slår ALLA med hästlängder. Jag har med min lenaste röst sagt att min baby glädjeligen klär sig i coola kläder från Paris. Hon svarade med en smajly!

Metreologen

Gårkvällens roliga sak:
* Jag gick och la mig och somnade på en gång. Men så vaknade jag till och började asgarva. Jag drömde nämligen att jag stannade upp i livet, tänkte till och förfärades över att jag valt en man med sån ful frisyr... men nu när vi skulle ha barn ihop så var det försent att ändra sig... det här var mannen i min dröm!!!!

tisdag, september 04, 2007

Senil

Dagens sak:
* Jag är helt senil. Fast jag skyller på att jag har så mycket i huvvet... för jag kommer knappt ihåg vad jag har gjort idag. Mitt minne sträcker sig en timma tillbaka och då vet jag att jag kollade på Idol...

Smeta

Dagens trista saker:
* Mitt hår, say no more.
* Skulle hämta ut mina trasiga mammabrallor hos skräddaren. Då har de lagat dem så att det ser ut som om nån har smetat tuggummit på brallan. Man kan inte laga svarta brallor med nåt annat än svart tråd. Bakläxa.

måndag, september 03, 2007

Hjärta

Dagens roliga sak:
* Nu har jag återhämtat mig och sitter här vid min nya fina dator. Hjärta.

söndag, september 02, 2007

Haveri

Dagens trista sak:
* Idag har varit en pissinåthelvets skitdag med totalt datorhaveri med kraschad hårddisk och förevigt förlorade illustrationer. Den här dan kan dra åt helvete. Och jag har inte tid att börja nytt jobb imorgon, jag har viktigare saker för mig.

lördag, september 01, 2007

Tävla

Dagens påminnelse:
* Ni glömmer väl inte att ni kan tävla om en valfri namntavla hos Anne. Imorgon är det sista dagen att tävla.

Alla ni som skickar in ett tävlingsbidrag kommer jag sedan att erbjuda 20% rabatt på en namntavla. Bara så att ni vet!!! Så skicka in bidrag!