lördag, juni 30, 2007

Fältet

Morgondagens aktivitet:
* Imorgon ska jag, Kemis, Kollega E och T ut på fältet och plocka jårddgubbar.


UPDATE SÖNDAGMORGON:
* Ser väl sådär ut på jordgubbsplockarfronten...

Handtvätt

Dagens lördag:
* Var hos mina föräldrar och åt middag. Syrran och company var där med den lilla söta pruttbabyn. Jag glömde min väska där. Jag suckar jättehögt.
* Jag försökte kolla på Amadeus, men jag har inget tålamod så jag gick och handtvättade lite istället... (jag har sett den flera gånger tidigare och imorse såg jag Marie Antoninette så det känns som om jag har fått min 1700-talsdos för dagen...)


Upp

Dagens trista sak:
* Nog för att det är tråkigt att packa. Men att packa upp är ännu värre. Jag har fortfarande inte packat upp sen midsommar...

fredag, juni 29, 2007

Somnar

Förrgårdagens soviga grej:
* Vad läbbigt det är när man somnar stenhårt på tbanan. Det hände mig i förrgår och jag vaknade med ett ryck och jag var så nära att säga högt: Men där är den ju!!!!
Jag drömde att jag äntligen fick syn på en Finlandsfärja som låg i en bukt...

onsdag, juni 27, 2007

Misslyckad

Dagens roliga saker:
* Hon vill ha mig. Iallafall mina bilder...
* Kollega C berättar om en dokumentär hon sett:
- Och på slutet så sitter han och gråter. Han är helt misslyckad och har flera havererade äktenskap bakom sig.
Kollega M:
- Misslyckad? Vad fan är jag då rå? Jag har inget äktenskap alls...

Dagens trista sak:
* Mitt paraply gick i 1000 bitar och jag blev blöt.

tisdag, juni 26, 2007

Coca-cola

Dagens roliga saker:
* Att jag måste ha sett ut som ett frågetecken när de två byggjobbarna förklarade för mig om vattenläckor och fuktskador. Då önskade jag att Kemis skulle vara hemma.
* Jag drack vanlig coca-cola. Det har jag inte druckit på år och dar. Det är verkligen 1000 gånger godare än cola light.

Dagens trista saker:
* Imorse när jag vaknade hade jag ett kilo damm i håret. Hur gick det till? Var jag uppe på vinden och skrotade i natt eller???
* Unga södermalmstjejer, barfota i Slussen. Urk.
* Allsång på Skansen. Jag förstår inte hysterin. Och Anders Lundin som bara säger: "Men vad roligt, men vad trevligt, men vad kul att du är här." Men lägg av!
* Det är trist den dagen då jag ska till kiropraktorn och kommer på att jag glömt raka bikinilinjen. Den dagen bokar jag om min tid.


måndag, juni 25, 2007

Rådjur

Dagens trista saker:
* Jag hatar rådjur. Jag verkligen hatar rådjur.


Lista

Jag brukar inte göra listor... men idag har jag just inget annat för mig... så pls scrolla förbi om du vill hålla dig vaken.

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse? "Hmm, helt okej frisyr, jag kanske inte ska ha uppsatt idag"
2. Hur mycket kontanter har du på dig? 300 kr.

3. Vilket ord rimmar på "test"? Pest
4. Favoritplanet? Jårrden.
5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil? "Okänd"
6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil? Vad den heter? Inte vet jag. Nåt som börjar lite tyst är det iallafall.
7. Vad har du på dig på överkroppen just nu? Bara nätbrynja. Jag är ju på jobbet.

8. Sätter du etiketter på dig själv? Ja på skinkan sätter jag en då och då.
9. Vad är det för märke på skorna du har på dig? Björn Borg
10. Ett ljust eller mörkt rum? Ljust, annars ser man ju inget.
11. Vad gjorde du vid midnatt? Sov.
12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS? Minna rakkastan sinoa. Jag kan inte imorgon. Kan du idag? Från Kollega A. (som sen ringde upp och frågade: Var det nåt elakt jag skrev i smset, jag ville skriva det enda jag kan på finska, men jag visste inte vad det betydde)

Var ligger ditt närmaste Seven Eleven? Hemmifrån mätt? Gullmarsplan. Från jobbet? Då är det nog dött lopp mellan Scheelegatan och Hantverkargatan.
14. Vilket uttryck använder du mest? Yo mothefucker, keep it coming.
15. Till vem sa du "jag älskar dig" senast? Till Kollega A eftersom jag var tvungen att översätta det hon smsat till mig.
16. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast? Nåt roadkill.
17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna? Hash, gräs, lsd och opium. Det var ju midsommar. Då ska man droga.
18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade? Noll.
19. Vilken ålder har varit bäst hittills? 30 ½
20. Din värsta fiende? Min hunger.
21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu? Myndighetens emblem...
22. Vad var det senaste du sa till någon? Va sa ru? (till kollega M.) - och så sa jag" dom e enna jävla mongohuvuden" men det får man inte säga va? Men jag sa det ändå.
23. En miljon dollar eller förmågan att flyga? Keep the dolares coming.
24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu? Påven har gjort märkbara framsteg.
25. Senaste låten du lyssnade på? Ingen sommar utan ragga.

Punka

Dagens trista saker:
* Vad härligt positiv man känner sig när man utropar: Fy faaaan, när klockan ringer på morgonen.
* Punka på cykeln.
* Tiominuterstrafik på tbanan.

söndag, juni 24, 2007

Köra

Dagens sak:
* Jag fick den stora äran att köra hem från Öland. Nu är jag totalt död i huvudet. Det enda som var kul var att vi hade en skiva med Dave Chappelle. Det är en utmaning att köra bil när man skrattar så att man grinar.

torsdag, juni 21, 2007

Groda

Dagens önskan:
* Jag önskar er en go och glad midsommar. Hoppas att ni får träningvärk av Små grodorna.

Sur

Dagens saker:
* Jag var inte direkt ensam om att ha en reväska med mig på tbanan.
* Idag är jag sur.
* Idag vill jag inte jobba.
* Inatt drömde jag att jag blev misshandlad på en tbanaestation och bet gärningsmannen i handen. Sen ringde jag till Kemisten som var aspackad och kallade mig för sin hjälte. Då hatade jag honom, skrek att jag faktiskt var skadad och ingen jävla hjälte och sen ville jag göra slut.

onsdag, juni 20, 2007

Spökar det?

Dagens spökhistoria:
* Vi har en tv i sovrummet. De senaste månaderna när jag har legat ensam och kollat på tv har den helt plötsligt bytt kanal (naturligtvis utan att jag rört fjärrkontrollen, annars hade det här inte blivit nån spännande historia). Tre gånger har det hänt, alltid när jag varit ensam. Jag har inte tänkt så mycket på det. Men häromdagen frågade jag Kemsiten om det hänt honom. Aldrig. Och det har aldrig hänt när vi kollat på tv tillsammans. Ikväll låg jag och kollade på tv i några timmar medan Kemisten var på fotboll. TRE GÅNGER bytte tvn kanal på egen hand. Tre gånger!


Banankola

Dagens ordningsproblem:
* Jag köpte en sk. banaskid... eller, en banankola som vi kallde det på 80-talet. Först åt jag upp den. Sen åt jag ett päron. Med facit på hand var det i fel ordning.

Vipp

Gårdagens roliga sak:
* Var och fyndade en hudklänning (nästan som i När lammen tystnar) och annat fint på Wardrobes VIP-kväll. Och Linda K följde med som smakråd, ett ypperligt sådant såklart!

Gårdagens trista sak:
* Jag gick från Åhléns till Slussen. Gick den vanliga vägen, Drottninggatan och Västerlånggatan. Jag har inte gått där på länge och jag fick chock. Vad är det för affärer som ligger längs denna kilometerlånga sträcka? Ugly-bugly butiker och krimskrams och vikingahjälmar och annat sorligt. Hemskt. Hemskt.

tisdag, juni 19, 2007

Minnert is the shit

Metro-bloggen är inget mot Minnert-bloggen.

måndag, juni 18, 2007

Rickard

Åh, ni måste kolla in lillsötbebisens outfit!!! Röda sammetsbrallor och kråsskjorta...

Ugnen

Dagens lyckade sak:
* Jag har bakat helt sjukt fina kanel och vanlijbullar. Kemisten står framför ugnen och hoppar och klappar händerna och vandrar runt runt i väntan på att de ska svalna. Mjölken är sedan länge upphälld.

Paff

Dagens saker:
* Det händer ingenting. Ingenting som är värt att blogga om.
* Ernst härjar i torpet. Gör nåt tegelgolv. Idag på fikat sa vi nåt om Ernst då sa en av surtanterna: Jag hatar Ernst! och så var det end of discussion. Hon kan verkligen döda en konversation. Man blir liksom helt paff.
* Jag har varit på en prommenad. Mötte mina grannar och jag sa hurtigt: "Hej hej, vad skönt med en kvällsprommenad." Sen flinade jag för mig själv och kände mig rätt töntig.
* Jag bakar bullar. Har ätit deg. Det är inte bra.


Den här bilden är en lögn. Jag äger ingen turkosblå tröja med långa ärmar. Men färgen på huvvet kanske stämmer litegrann.

Kim

Häromdagens roliga sak:
* Kollega A filosoferade:
"Om en kille som heter Kim gifter sig med en tjej som heter Kim. Och de sen vill döpa sin son och sin dotter till Kim och Kim, får de det?"

Kina

Jag har sagt det förut. Det är nånting fischy med Kina.
Länk 1.
Länk 2.

Smart

Dagens morgon:
* Det fanns inga russin . Jag måste ha russin i yoghurten. Måste ha. Det är äckligt utan.
* Killen bakom mig på tbanan lyssnade på nån töntig svensk gangsta-hiphop (yo). Ashögt. Och samma låt. Samma låt från och med att jag gick på tills att jag gick av.
* Killen bredvid mig stank vitlök. Vitlök är det mest stinky som finns.
* Nu har jag ätit upp ett helt paket Läkerol på mindre än en halvtimma. Min mage kommer att få panik. Grattis Minna. Smart gjort.

Morgonens goda gärning:
* jag har gett bort en hårgummisnodd. En tjej i korridoren frågade en kollega om vi hade gummisnoddar och hon hänvisades till skålen med vanliga gummisnoddar. Jag kom till undsättning.

söndag, juni 17, 2007

Bombas

Dagens trista saker:
* Regn. Först var det mysigt. Sen var det vidrigt.
* Vi har rensat i källaren. Nu ser det ut som ett bombnedslag där...

Regn


lördag, juni 16, 2007

Av jord är du kommen

Dagens händelse:
* Då har vi ett djupt hål längs ena husväggen. Där nere kan man sitta om man känner att man vill vara ifred... Gladast är nog grannarna... jag har misstänkt att de inte har varit allför lyckliga över den ogräsansamling som har mött dem varje morgon när de kommit ut till bilen... Men nu ska det bli ordning på det. Om inte annat puttar jag ner dem i hålet.


UPDATE:
* Varför vill jag alltid egentligen säga JÅRRD när jag ska säga jord? JÅRRDEN är rund. JÅRRDEN är brun. Sätt fröet i JÅRRDEN.

Svordomarna

Dagens trista sak:
* Jag och Kemis gick ner till Ica Bea för att handla och hämta ut ett paket. När jag tog upp mobilen i paketutlämningen för att läsa upp alla koder avbröts jag mig själv:
- Fan skit in i helvete. Jag har inte leg med mig.
- Då kan jag inte lämna ut det.
- Fan skit jävla helvete. Suck. Oj, förlåt!
- Ingen fara.
Jag var ett föredöme för alla lördagsgodissugna barn som stod i kön.

UPDATE:
* Jag tog mig tillbaka med legget i högsta hugg. Och för säkerhetsskull sa jag:
- Hej, jag ska hämta ut en paket. Och nu har jag legget med mig också.
Och jag har en lång ointressant förklaring på varför jag sa så, men det gjorde sig inte i skriven text så jag struntar i att ens försöka förklara.

Påminnelse nr xx

Om nån mot typ alla förmodan har glömmit bort!!!

Gräva

Dagens grävling:
* Sen valborg har vi väntat på killen som ska dränerna vårt hus. Och när dyker han upp upp? Jo, klockan 09.30 den morgon då jag somnade kl 02.30 (anledning??) och Kemisten är bakis. Välkommen grävskopan. Och fan vi har ingen frukost hemma.

fredag, juni 15, 2007

Hjälp

Oh, kan ni snälla söta hjälpa mig???
Jag träffa redaktören för vår personaltidning på jobbet. Hon vill se en del av mina illustrationer. Men jag vet inte vilka jag ska visa! Kan inte ni hjälpa mig och berätta för mig vilken bild/bilder ni tycker att jag ska ta med och visa... Ju mer jag kollar på dem ju b-igare blir dem och jag har lust att ställa in mötet...


En favorit...

Somnade

Dagens fredagskväll:
* Somnade klockan 17.00 och vaknade klockan 19.00. Och nu kan jag liksom inte vakna till. Det är vad jag kallar en riktig fredagskväll....

City

Gårdagens skumma sak:
* Igår när jag satt på perrongen vid Hötorget så kom jag på att jag glömt att kolla om det fanns nån City uppe vid spärrarna. Och jag ville ha en City eftersom jag redan hade läst Metro. Men eftersom tåget snart skulle komma så struntade jag i att gå upp och satt kvar på bänken. Då kommer det fram en kille till mig (en helt vanlig normal kille i min ålder) och säger: Här- varsågod! och ger mig en City! Helskumt!

torsdag, juni 14, 2007

Bort

Äre mäningen att man ska blåsa bort ällä?

Kokos

Dagens roliga sak:
* Jag. Jag såg en dokumentär om ett norskt par som adopterat ett barn från Sri Lanka. Och jag bölade flera gånger. Hahahah.

Dagens trista saker:
* Att linserna blir så jobbiga när man somnar med dem på.
* Om det ringer på dörren när jag är ensam hemma öppnar inte jag. Jag är livrädd för att bli nerbrottad och mördad. Idag ringde det på dörren två gånger och jag satt lugnt kvar i soffan och åt min middag. Inte så schysst kanske men jag vill ändå inte gå med i Greenpeace eller köpa kokosbollar. (jo, kokosbollarna vill jag ha men jag vill inte bli mördad på köpet)

Dagens underbara:
* Idag åt jag de två första mogna jordgubbarna från trädgården. En jordgubbe och en smulgubbe. De var så goda så att jag höll på att säcka ihop av lycka.


Påminnelse.

Tandis

Dagens roliga sak:
* Hört i lunchrummet. Två killar pratar:
- Jag var hos tandis. Satt med öppen mun i 45 minuter och tandläkaren sa att min skada var det värsta han sett...
- Vad fick du för råd då? Använd tandtråd?

Mat

Dagens ska-jag-riva-ögonen-ur-dig-kärring:
* Jag och kollega E gick och köpte god indisk takeaway till lunch. Kom tillbaka med vår finfina mat till jobbet och satte oss i köket. Då säger en av kärringarna vid bordet: Åh uh, vilken ÄCKLIG mat, vad oljigt!
Är det nåt jag inte tål är det när man äter och någon säger att det man äter är äckligt. Då vill jag mula den personen med min mat.

2000

Nattens dröm:
* I natt drömde Kemisten att jag kom till honom och grät för att jag inte hade några pengar. Då gav han mig 2000 kr.

onsdag, juni 13, 2007

Lånkis

Dagens roliga sak:
* Lånar ett hysteriskt rolig synpunkt från bloggen Veckoliv. En stilla undran som han delar med mig:
"Är det inte lite varmt att ha långkalsonger på sig när det är 25 grader varmt? Blir det inte ännu varmare när man har en kjol utanpå kalsongerna?"

Då har jag sagt mitt i tightsdebatten.

Bisarro

Dagens trista saker:
* Att ha bisarro huvudvärk.
* Att behöva hjälpa en hysteriskt arg och upprörd kvinna som vägrar att lyssna och anklagar en för både det ena och det andra och hotar att gå till pressen osv. Men suck. Får man prata till punkt? Nähä. Men då kommer du aldrig mer bli lugn igen eftersom du inte tillåter mig att FÖRKLARA!!!
* Att med sin bisarra huvudvärk få en tvååring mittemot sig på tbanan. Som plockar upp ett leksakståg och börjar dunka det mot rutan. Hej då. Jag byter plats. Se ya in hell.
* Brusalvedon. Ett två tre på det fjärde ska det ske...

Glöm inte Rickard-veckan. Tipsa alla ni känner!
(Jag förökte tipsa på "Familjeliv.se" men då gick moderator in och anklagade mig för spamming. Va fan hade jag ens där att göra)

måndag, juni 11, 2007

Rickard-vecka

Syrrans baby har fått sig ett namn. Det firas genom att ge extra förmånligt pris på namnbilder hela den här veckan (v. 24). Passa på nu att beställa bilder till sommarens alla barnkalas och allt vad ni kan tänkas ha för er i sommar!!!! Erbjudandet hittar du här!


Typiskt

Dagens typiska:
* Jag kom att tänka på värsta bra grejjen att blogga om och vips så är det borta.

Grattis

Dagens underliga sak:
* För flera månader sedan fick en kollega till mig för sig att en tjej som jobbar i "vår korridor" var gravid. Hur min kollega fick för sig det är oklart. Men min kollega grattade henne iallafall och tjejen i fråga var så glad och tackade så mycket!!!
Men... nu visar det sig, att hon inte är gravid. Så jag undrar vad det var som hon tackade så glatt för när min kollega sa "grattis, vad kul!!!". (Jag var med vid tillfället och kommer även ihåg att min kollega inte sa: Grattis till graviditeten eller så, utan bara grattis...)

Men nej

Dagens onödiga:
* Ingen kommentar.

Glass

Dagens glasskämt:
* Jag var sugen på en piggelin. Tog en tia och gick ner till spelbutiken som har glass. Ingen piggelin. Gick till SevenEleven, ingen piggelin (nästan ingen glass överhuvudtaget), gick till Pressbyrån, ingen piggelin... jag hade ju naturligtvis köpt en annan glass... om jag inte vart puckad nog att bara ta med mig tio kronor. På glassmarknaden kommer man ingenstans med en tia...

Snigel

Dagens hur tänkte dom då?
* Jag har en trädgård. En inbjudande trädgård där man kan tycka att små sniglar kan trivas som fisken i vattnet. Och de gör de tyvärr... men vissa snobbiga sniglar ignorerar min trädgård totalt och sätter sig på husets betongfundament istället. Hur tänker de då?

söndag, juni 10, 2007

Åska

Dagens uppvaknande:
* Vaknade kl 06.00 imorse av att det åskade och spöregnade. Himlen var fylld av mörka moln men var ändå rosa.


lördag, juni 09, 2007

Utflykt

Dagens roliga saker:
* Utflykt! Med picknick, påse och svettiga ryggar. Med najs sällsis gör det inget om man missar avfarter och måste spendera extra mycket tid i bil utan AC.
* Jag och Linda fyndade värsta snygga...
* Tre tjejer som sniffade ner i motorhuven på en mack i Södertälje och tittade frågande på varandra...
* Den lilla killen på stranden som sprang upp ur vattnet och tjöt: "Jag tyckte jag hörde en krabba, buhuuuu".

torsdag, juni 07, 2007

Mata

Dagens tv-tittande:
* Jag och Kemisten tittade på Planet earth, om grundhaven. Läskiga vithajen i Sydafrika åt sälar, jag sa: Nu vågar jag inte ens gå och duscha.
Pingvinen matar sin unge med spya, Kemisten sa:
- Det där är ju jävligt ocharmigt. Mata med spya.

Strössel

Dagens roliga sak:
* Att se person på kryckor springa.

Dagens trista saker:
* Luften inne i tbanan på eftermiddagen.
* När det bränner under fotsulorna efter en prommenad. Skavsår. Hej, men helst hejdå.

Dagens hämnd:
* På min t-banestation är det två dörrar man måste passera för att komma ut. Om jag håller upp dörren för någon vid den första dörren - och personen inte säger tack - då skiter jag i att hålla upp dörr nummer två.

Dagens underbara:
* Att sitta vid Stadshuset och äta svindyr mjukglass. 10 spänn extra för strössel. Hahahah, men okej...


Ponny

Dagens roliga sak:
* Idag har min kollega finfina träskor på sig. Gröna med sirligt mönster på. Hon klopprar fram som en liten ponny i korridoren.


Automat

Dagens Minna-i- ett-nötskal:
* Skulle köpa en kexchoklad i automten som står i köket på jobbet. La in pengar och tryckte "13". Inget hände. Då kom det in en kille i köket och han såg min frustrerande kexchokladssugna blick.
- Funkar den inte?
- Nej... jag la i pengarna först och man kanske skulle trycka först, jag vet inte...
- Jag har en ansvarig härute, vänta! ROBBAN, det är en som behöver hjälp!
Robban kommer in. Jag står där som ett fån. Längtar efter kexchokladen.
- Vad har hänt?
- Den trillar inte ner.
- Men har du tryckt på START? Det står ju det där (skrattar). (Han tycker på start. Kexchokladen trillar ner.) Men bara så att du vet till nästa gång, det är helt okej att bruka våld mot automaten, och aha, du gillar kexchoklad.
- Ja, jag gillar kexchoklad.

onsdag, juni 06, 2007

Sverige

Dagens bakoframinochut:
* Tänk om Sveriges flagga såg ut så här:



Det skulle inte kännas som om den var Sveriges då. Det skulle kännas som om den var nånannans.
Hoppas att polisen spöar skiten ur nasse-idioterna. Själv ska jag spöa skiten ur några som vågar sig hit för att spela krocket. Ha en skön dag i hettan.

tisdag, juni 05, 2007

Dubbla radavstånd

Dagens underbara:
* En Piggelin i solskenet på lunchrasten.


Dagens jag tycker att...:

* ... det borde finnas en romrussin-glass (obs GB, jag äter bara GB-glass. All annan pinnglass är suspekt). Så som det är nu måste man ju hitta en kulklassförsäljare för att stilla sitt rom-behov.

Nattens dröm:

* Drömde att jag skrapade fram tre tv-apparater på en A4-stor Trisslott. Lycka.

Baradärföratt var jag ju tvungen att köpa en idag och så "vann" jag 25 kr. Får se var det hela slutar. Om jag ska sitta i rutan och skrapa vet jag inte vad jag ska ha på mig. Hilfe.

Jippey

Dagens collage:
* Titta vad fina Ida har gjort till mig! Jippey! Till mig!

måndag, juni 04, 2007

Krokben

Dagen trista saker:
* Jag blev nästan fälld av en surig gubbe i Slussen. Han la typ krokben på mig. Även fast jag misstänker att det var mitt fel (jag typ korsade hans väg asasnävt) så tycker jag att han var en riktig surgubbe.
* Min lins hoppade ut helt plötsligt. En liten gnugg i ögat och linsen satt som ett frimärke på skjortan.

Dagens aj lavv:


söndag, juni 03, 2007

Six feet

Nu är jag helt slutkörd. Avslutningen på Six feet under var ju fantastisk.

Ned

Nattens dröm:
* Drömde att jag var hemma hos Brad Pitt och Angelina Jolie. De bodde i ett ordinärt förortshöghus. Inne i lägenheten var det kalt och jättesparsamt möblerat. På köksbordet låg det ett collage som deras äldsta son hade gjort - på svenska - vilket jag tyckte var lite konstigt. Där stod det att han förut hett Neeii men nu hette Ned, och att han tyckte att Aftonbladet var världens bästa tidning.

Nu är det sommar nu är det sol. Nu är det koskit i hagen.

fredag, juni 01, 2007

Stegräknaren

Dagens ordspråk:



Tack Towe!!

Blomblad

Det snöar. Kastanjeblomsblad.