fredag, april 29, 2005

Hurra hurra hurra!

Dagens roliga saker:
* Klockan 12 sjöng kören valborgsmässosånger inne på gården. Enligt gammal tradition ska man slänga pengar till dem. Pengarna haglade ner på gården från balkonger och fönster. Men jobbar man på Försäkringskassan gör man, nån lustigkurre slängde ner ett orange kuvert...
* Efter sångerna skulle vi hurra in våren. En man i kören sa:
- Nu ska vi alla hjälpa till att ropa in våren. Leve våren. Hurra hurra hurra!
A tittade på mig och frågade vad det var för jävla tråkmåns som pratade... hon trodde nämligen att han sa:
- Nu ska vi alla hjälpas till att städa gården. Städa gården! Hurra hurra hurra!
* En epok har gått ur tiden. Gick förbi för att hälsa på P och M och det visar sig att de har sålt butiken och jobbade sin allra sista dag! De var glada och bjöd på öl!

torsdag, april 28, 2005

Polisen

Dagens roliga saker:
* När alla andra fikade med kanellängd så fikade jag och A med en köttfärslängd. Det vill säga, en köttfärspirog från Hötorgshallen.
* När A tidigare på dagen köpte denna delikata pirog så frågade hon om hon kunde få den inslagaen. De svarade: Aha, i paket!

Dagens trista saker:
* Gick hem från Gullmars och mötte polisen vid dagiset. De gick och spanade i buskarna och pratade med en kvinna. När jag kom upp till vändplanen stod det en äckelalkis där och spanade på mig. Men jag ignorerade honom och sprang när jag kommit runt knuten.
* Det skulle vara trist att ha en kille som jobbar bakom en fiskdisk.

tisdag, april 26, 2005

Holländare

Dagens roliga saker:
* På vägen hem såg jag på håll att fyra män frågade en kille om vägen. Jag hörde att männen pratade holländksa. När jag passerade dem började jag av någon anledning att flina för mig själv. Jag vet inte varför. De tyckte att det var jättekul vilken gjorde att jag brast ut i skratt ännu mer.
* När jag någon gång flyttar ifrån Globen kommer jag att sakna mannen i tobaksbutiken. Idag gav han mej en åthutning när jag sa att jag hade köpt ett säsongskort på nätet. Han tyckte jag att jag skulle köpa det hos honom.
* Jag och A köpte kokosbollar.

måndag, april 25, 2005

Fästingdebatt

Dagens roliga saker:
* Idag på eftermiddagen pågick följande seriösa korrespondens mellan två yrkesverksamma kvinnor. Den ena arbetandes på Försäkringsksassans huvudkontor och den andra på Canal +. Vi kan kalla dem "M" och "C"!
M: Jag ska snart gå hem. Jag ska träna idag och kanske ta min sista spruta fästingvaccin. Om jag orkar.
C: Fästingvaccin? Varför tar du sånna?
M: För att varje gång jag får en fästing på sommaren så drabbas jag av oproportionerlig panik och tror att jag ska få hjärnhinneinflamation och sluta mitt liv dregglandes på en institution. Så nu slipper jag nojja över det.
C: Hur många gånger har du fått en fästing? Du är verkligen hypokondrisk!
M: Jag har fått ett gäng! Och när jag var och hörde mig för om sprutan/vaccinet så kom en man in och sa följande till sjuksyrran: "Kan man vaccinera sig mot TBE? För grannfrun blev biten förra året och nu är hon förlamad i benen och sitter i rullstol." Då skrek jag: GIVE ME THE SHOT!!!
C: HAHAHAHAHA!!! Holy Christ!
M: Hanna fick borrelia i somras och det kan man ju inte vaccinera sig mot. Men den där TBE vill jag inte ha. Inte för att jag vandrar i skog och mark sådär till vardags, men då å då är man ju på Djurgårn'....
C: Living on the edge är mitt motto.
M: Jag ska skicka en kartong After eight när du ligger på Sofiahemmet. Så kan sköterskan mala ner den så kan du dricka det genom ett sugrör. Så ska jag flanera i skog och mark.
C:Det var snällt av dig.
M: Så kan jag skicka ett vykort från Roslagen. Där ska det vara fästingtätt har jag hört. Men mig kan de bita, jag har stålsatt mig.
C: Roslagen... där är jag aldrig.
M: Du ska inte åka dit!! Där hänger fästingarna i klasar från träden.
* En del Friskisledare har tema på sin musik. Hört en del genom åren. Idag var det dock en ny upplevelse. Han körde homo-tema: Peter Jöback, muskien från Fab 5, Alcazar, Shirley Clamp och inte minst... After Dark. Och ledaren diggade järnet och sjöng med i alla låtar.
* Efter att jag tagit min sista TBE-spruta kändes det som om jag lurat döden.

Dagens trista sak:
* Jag blev oskyldigt utskälld på Friskis. Jag skulle in på muggen och tog i handtaget på den toa som var ledig - dvs visade vitt i den där lilla lilla luckan. Men det var upptaget. Men i samma sekund öppnades dörren och en mycket arg kvinna skrek åt mig: "Men va fan är det???". Jag blev alldeles ställd men svarade "Men vad är det med dig?" Hon insåg sitt misstag och skrek upprört att folk bara ryckte i dörren hela tiden. Jag förklarade för henne att "visaupptaget-rutan" var trasig.

Dagens fundering:
Varför är det så svårt att hålla balansen när man blundar? Balanssinnet sitter ju i örat -inte i ögat.

söndag, april 24, 2005

Chips

Dagen roliga saker:
* Jag kom på ett tips från en gammal kursare! När en film blir för läskig kan man zappa över till Eurosport och komma i kontakt med verkligheten igen.
* Åka buss och se områden man aldrig sett förr. Typ Solberga och Örby. Speciellt när man måste säga till chauffören att han ska ropa ut när "Söråkervägen" kommer - och han grymtar till svar...
* ... det här med "att se områden man aldrig sett förr"... Kanske inte helt sant! Jag påpekade nämligen tre (3!!) gånger idag för Kemisten att jag övningskörde i de aktuella områdena. Men då hade jag ju för 17 ögonen på vägen.

Dagens trista saker:
* Det är trist att hamna bakom fyra trettonåriga killar på bio. Ok, de skötte sig, men jag har aldrig sett nån moffa sig så mycket chips. De hade laddat upp på ICA och de hade så mycket chips att hela publiken kunde ha fått. Prassel prassel.
* Stöddiga mäklare med "lillagumman"-attityd. Det är väl för fan inte de som bestämmer vad jag anser vara dyrt eller inte.
* 80-tals inredning, det gör mig arg. Spegelväggar och valv.
* Det är söndag. Jag har sovmorgon. Jag vaknar. Blundar igen och sover vidare. Jag sover och sover. Vaknar igen, kämpar lite till, sover och sover. Vaknar till slut, tittar på klockan. Jaha, nollåttanollnoll. Goodfuckingmorning (som de skulle sagt i nån ironisk film).

Million dollar baby. Riktigt bra, men jag höll för ögonen - och öronen.

lördag, april 23, 2005

Funkmormor

Dagens roliga saker:
* Skulle gå genom tbanespärrarna i Skanstull. Jag såg att en tonåring stod och liksom väntade på att nån skulle gå igenom så att han kunde smita med. När jag skulle gå så försökte han gå igenom på min bekostnad. Men icke. Jag stannade mitt i så han bumbade in i mig och jag blängde ilsket på honom.
* Tränade. Höjdpunkten på passet var en "funkmormor" som körde nån slags alternativ hiphopjazzdans för sig själv.

Dagens trista saker:
* Hela Globen centrum var packat med bönder som skulle gå på handbollsmatch. Det var som en ogenomtränglig massa av dialekt.
* En riktig ap-stinko-alkis satte sig mittemot mig på tbanan. Kunde inte andas mellan Medis och Slussen.

fredag, april 22, 2005

Solglasögon

Dagens roliga saker:
* A sa: "Jag kan inte ha solglasögon. Jag ser för cool ut."
* Jag har fått min första gratisgrejja på jobbet. Det var en reklamkorthållare som man skulle hänga runt halsen. Jag skulle genast på och pilla och se om man kunde använda den på det sättet jag tyckte var smart. Men nähä, jag pajjade den på en gång. Applåder.
* M mailade ut att man kunde få vara med på "shi-gong" på jobbet. Jag tackade nej, men A gick dit. Hon berättade att hon ångrade sig samma sekund som hon kom in i rummet. Där stod hon, R, chefen och två praktikanter. M var ledare. De stod i ett av sammanträdesrummen med glasvägg och det enda hon tänkte var: "Bara inte juridik-staben går förbi... Bara inte ÄHS-killarna går förbi". För där stod hon i strumplästen och kramade träd och öppnade månen åt munken.

Dagens trista saker:
* Jag förlorade i kort, med 9-10. Men det var en snygg upphämtning, från 4-9.
* H har segat till sig på bloggfronten. Kanske är hon på tupperwareparty i Vidja?
* Vem vill ha reklamsaker från jobbet? Vi blir ju stenade på öppen gata.

torsdag, april 21, 2005

Färdiginspelat

Dagens roliga saker:
* A beskrivning av dem som har fasta affärer på Skärholmens loppmarknad.
* Det är fredag imorgon. Förresten - hjälp - jag har blivit en sån... ni vet?
* Jag skulle köpa lunch och öppnade plånboken och den var tom. Hoppsan!

Dagens trista saker:
* Ja... ni vet vad jag kommer skriva! Snö. Det är trist med snö, om än dock så lite. Det är trist att ens behöva se det.
* Jag har tjatat om den där hurtiga SL-rösten som säger att det inte är några förseningar i tbanan. Jag ser ett mönster. Varje dag kl. ca 19.25 på T-centralen basuneras detta ut. Och det är inte färdiginspelat. Idag var det nån kille med darr på rösten.
* Satt bredvid två riktigt jobbiga småtjejer på tbanan. De började viska (om mig???) så snart jag satt mig. Men Gud straffar somliga me'samma. De åkte en station för långt och var tvungna att byta tillbaka i Gullmars - och det är en krångelbytastation.

onsdag, april 20, 2005

Papa lion

Dagens roliga saker:
* Jag och AW gick in i kinesbutiken (som ägs av en indier) på Drottninggatan. Vi fastnade framför hyllan med Kinaskor och tänkte oss tillbaka till tiden då man gled fram på stenhårda plastsulor.
* Var på Konsum med Kemisten. Jag fastnade framför en korg med rea-böcker. Tog upp boken "1001 orsaker till att inte åka på semester" med citat från missnöjda charterresenärer. Efter att ha läst fem citat vek jag mig dubbel mellan matdiskarna. Min favorit blev:
-"Guidens engelska var på lågstadienivå: There is a lion. Big papa lion. He is eating."
* Hittade en Monchichi i Kemistens flyttlåda.

Dagens trista sak:
* Iskallt.

Varför? Varför?

lördag, april 16, 2005

Mustach

Dagens roliga saker:
* Hörde två tjejer i 16-17-årsåldern prata på pendeln. En av dem sa:
- Fan, jag längtar tillbaka till då livet lekte. Till åttan, nian och ettan i gymnasiet.
* På samma pendeltåg klev en svartmuskig man på. Han spelade ett par taffliga toner på en saxofon. Innan han ens hade kommit igång så avbröt han sig och började den långa vandringen genom vagnen, bedjandes: "Pour la music?"
* Jag och Kemisten spelade kort. När vi var klara målade jag en mustach på mig själv med blyerst. Jag såg så rolig ut att jag knappt kunde titta mig i spegeln utan bara föll ihop av skratt. Kemisten kunde inte ens le - han var förnedrad (igen) i kortspel.

torsdag, april 14, 2005

Fönstertvätt

Dagens roliga saker:
* Två polska fönstertvättare kom in och gjorde en liten break i vardagens slit. De har varit på jobbet i flera dagar och tvättat alla 100-tals fönster... Nu kom de in till oss. Den ena pratade svenska och han stod och kommenterade den andra: "Ja, visst är han duktig! Ja, bravo! Oh, vad bra han är!" Många fönster att tvätta...
* Ett telefonsamtal kan betyda så mycket. It-supporten ringde från Sundsvall och förklarade hur jag kunde använda "sortera-knappen" i Exel. Jaaaaa! Jag har funnit lyckan.
* A berättade att hennes pappa och farbror kom till Sverige från Slovenien på 60-talet. De hade hört att man kunde hitta guld i Kiruna, så dit åkte de! Iklädda tunna skinnjackor höll de ut en vecka i snön i Kiruna tills de flyttade ner till Stockholm.

Dagens trista sak:
* Att äta lunch ensam.

onsdag, april 13, 2005

Indianen

Dagens roliga saker
* M och D har fått en Isabelle!
* Var på 40-års fest hos min kusins man. Ett litet mingelpartaj. Har aldrig varit på fest med en megakändis. Men det fanns en där. Han berömde mig för mina fina gympadojjor och hans fru blev i eld och lågor över att Kemisten är kemist! Jag blev helt nervös men han var så himla trevlig och berättade om den "indian" som stämt honom...
* C och F har köpt båt och C sa att vi ska ta oss en tur till Öl-and.
* Hugo. Sist vi såg honom (före jul) var han en bebis. Nu var han värsta killen.

Dagens trista saker:
* Bakåtsträvare.
* Jag har inte gått och knoppat än. Jag som looovade mig själv att knoppa tidigt idag. Men va fan, P fyllde ju 40!

Dagens snackis:
* Idag pratade alla på jobbet om att generaldirektör Curt Malmborgs framträdande på Rapport. Tydligen dröp han av svett, det riktigt sprutade om huvvet på honom.

tisdag, april 12, 2005

Perrongen

Dagens roliga saker:
* Nora döps i maj. Men i min telefon-almanacka har jag skrivit in: "Dop Kemisten".
* Hammarbyfansen på väg mot matchen på Råsunda. Jag såg dem på Solnastation när de drog fram som en grön orm längs perrongen.
* Åt i Kungshallen med L. Jag fick ett brutalt berg med mat. Så mycket så att jag nästan blev äcklad. Men hellre det än pytte pytte.

Dagens trista sak:
* Kallt. Brr.

lördag, april 09, 2005

Oxpytt

Dagens roliga saker:
* Jag och min pappa var på trädgårdsmässan. Min pappa handlade som om han aldrig hade sett en butik förut och kom ut med massor av påsar fyllda av både frön och vattenbehållare. Själv gick jag med i en bokklubb. Man ska passa sig i närheten av hypnotiserande mässor... de får en att göra de mest oanade saker...
* Jag fick möjlighet att visa upp min fantastiska "jagkanätahurmycketsomhelst"-sida när vi grillade hemma hos H.
* Del ur konversation:
- Så skulle vi åka och jag satte mig i bilen. Så släppte han sig och jag tänkte okej, det går väl över. Men så släppte han sig igen och det var tamejfan det värsta jag vart med om. Så ner med rutorna och öppna allt som går! Och hans enda kommentar var:
"Dåliga köttprodukter."
- Ja, jag äter fortfarande inte oxpytt.

* L berättade att hon följt med P på fiske-mässan en helg. Hennes kompis T hade kommenterat detta med:
-Du måste verkligen älska honom.

Dagens trista saker
* En motionär började bråka med Friksisledaren under passet.
* En taxi tvärnitade och u-svängade rakt framför mig och J på vägen hem. Tur att J var uppmärksam.

fredag, april 08, 2005

Kvicksand

Dagens roliga saker:
* A sa att hon går en svår balansgång på jobbet. Just nu har hon inget att göra för hon sitter och väntar på några viktiga svar. Men, som hon uttryckte det:
-Samtidigt vill man ju inte ha en ny psykouppgift!
Sedan råkade hon slänga ner sina bestick i den stora soptunnan i matsalen och de försvann som i kvicksand.

Dagens trista saker:
* Jag struntade i att gå och träna och tog en öl med A istället. Nu börjar det bli alldeles för långt mellan träningspassen.
* Sura miner och hysch pysch på jobbet.

torsdag, april 07, 2005

Störningsfritt

Dagens roliga saker:
* Jag såg en man gå på taket till Eriksdalshallen. Jag gillar att se när folk går på tak. Det ser så spännande ut.
* Y fick spontan svindel när hon tittade på fotona från Taipei 101.
* Hade besök av ergonomen. Ett av hennes tips var att man kunde varva händer, dvs. inte alltid använda högern. Jag skrattade bara jag tänkte på det iom att min vänsterhand mest är ett bihang som jag knappt kan vinka med.
* En tant på tbanan skulle gå av i Slussen. Innan hon gick av sa hon till mamman med sin son som satt mittemot henne:
- Jag vill bara säga att jag tycker att du verkar vara en fin mamma och har en mycket fin son.

Dagens trista händelser:
* Jag får rysningar av obehag varje gång jag hör SLs smöriga viärsåbra-meddelande.
"Godafton, vi vill önska alla våra resenärer en trevlig kväll och passa på att säga att det för närvarande är störningsfritt i trafiken." Jag är vanligtvis en SL-kompis men det där gillar jag inte.
* Dolce Vita på 5:an. Varför tittade jag?

onsdag, april 06, 2005

Portkompis

Dagens roliga saker:
* Klippte mig hos M och hon borstade mitt hår så att jag såg ut som en blandning mellan Sue Ellen och lejonet Simba.
* Jag har fått en "port-kompis". Han är från Norrland och är världens snackis. Han jobbar som bibliotikare på KTH och är ca 40 år. Vi stöter på varandra överallt hela tiden. Idag frågade han om jag hade nya solglasögon och om jag hade färgat håret. Observant minsann eftersom svaret var ja på båda frågorna.
* Det ska komma två praktikanter från Stkhlms universitet till arkivet. De heter Hanna och Nora. Undra om Nora vet om att hon ska praktisera som gödselstack...

Dagens trista saker:
* Det är trist att man inte kan svara "Tror du att jag bryr mig pucko, lägg av för fan" till folk som mailar in till Försäkringskassan och säger att vi alla ska brinna i helvetet.
* Kaffet i AG-huset. Surt sa räven.
* Den äckliga avloppsbilen stod utan för dörren på jobbet så det luktade äggmök hela morgonen.

tisdag, april 05, 2005

Ateist

Dagens roliga saker:
* B gick i min arkivklass och är en ivrig anti-kungen anhängare samt avskyr allt som har med religion att göra. Till råga på det så jobbar hon som arkivarie i nån kyrka i Uppsala. Udrag ur ateisten Bs mail:
"Ja jag är kvar på kyrkan jag, lär väl bli det resten av mitt liv. Jag kan i alla fall glädjas åt att påven gett upp till slut."
* R frågade om ett av konstverken på jobbet var en papperskorg.

Dagens trista saker:
* Sanddamm som yr upp i ögonen. Aj aj.
* Det är riktigt trist att jag och A inte ska jobba ihop i fortsättningen.

måndag, april 04, 2005

Träsket

Dagens roliga saker:
* Jag tycker att det är härligt att Jocke Berg har återfått sin "jag är en drogad psykopat"-röst på den senaste Kent-skivan. Jag har saknat den. Repeat, repeat, repeat. Jag gör inget annat än repeatar. Tittar inte ens på "Trauma- life in the ER". Jag trycker repeat istället.
* J drog upp ett paket Maryland-cookies ur väskan. Bara sådär.

Dagens trista saker:
* Jag har sagt det förr, men det är trist med medelpass på Friskis. Det är trist att jag har bytt arbetstider vilket innebär att jag vissa dagar är förpassad till medelträsket.
* Kärringarna (i alla åldrar) på "Partnersamverkan". Att de inte får nackspärr av att hålla näsan i vädret dagarna igenom.
* Six feet under hade säsongsavslutning igår. Mitt hjärta blödde och jag var på gränsen till kollaps hela tiden. Stackars stackars Nate. Och nu så får man typ vänta tills 2006 innan man får se hur det går.